Widok

Osiedle Onnea

Witam przyszłych mieszkańców osiedla Onnea. :-)
Mamy nadzieję że zima bedzie łagodna i 7niebo szybko rozpocznie budowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Damy sobie jakoś radę. Ale dziękujemy za zainteresowanie. Raczej tylko głąb nie zauważyłby że Pępowo to wieś. Myślę że straż da sobie radę. Bo jeśli nie, to co z wywozem naszych nieczystości? Aż strach się bać. Mam tylko nadzieję że nasze forum nie zamieni się na takie, jakie maja "Baniniacy". Bo aż mnie oczy bolą jak czytam te wszystkie pierdoły i narzekania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż pożarna nie na takich terenach dawała sobie radę, więc i z tym sobie poradzi. Nie krytykujmy czegoś co dopiero powstaje. Dajmy się wykazać developerowi. Prawda jest taka, że każdy sprzedawca ma coś "za uszami", nigdzie nie jest idealnie. Inaczej nikt nigdy nie zdecydował by się na kupno domu/mieszkania, bo zawsze coś się znajdzie. Co do drogi i miejsca, wątpię, że znajdzie się tu ktoś, kto kupił dom nie jadąc na miejsce i nie sprawdzając na jakim terenie powstaje osiedle i jaki jest do niego dojazd. To forum powstało dla przyszłych mieszkańców, aby na bieżąco informować o postępach w budowie, swoich spostrzeżeniach jak już to osiedle powstanie i zamieszkają pierwsze rodziny. Skupmy się na tym co jest, jak powstaje. A o tym jak się mieszka i swoje uwagi zapewne opiszą pierwsze rodziny po odbiorze mieszkań. Nie ma co się skupiać na gdybaniu. Żyjmy w symbiozie, harmonii i szukajmy pozytywów :) jeden już mamy - jak widać robota idzie do przodu i nie stoi w miejscu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam.
Ja z innym pytaniem...
Czy ktos z Was korzysta z wykonczenia polecanego przez 7Niebo?
Dom Projektowy i ich pakiety.. ?
Szczerze mówiąc nie rozumiem. Dom projektowy??? Pierwsze słyszę. Możesz przybliżyć temat?
Ja sie na ten temat nie wypowiem, bo nie bralem wykonczenia od 7nieba. O domie projektowym tez pierwsze slysze i jestem bardzo ciekaw co to jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My nawet nie słyszeliśmy o wykończeniu proponowanym przez developera. Dostaliśmy papier ze standardem wykończenia i tyle. Ewentualnie można było skorzystać z prac dodatkowych, tj.wyłaz na dach, dodatkowe gniazda itp.

Deweloper nie proponuje tego na spotkaniach. Maja ofertę na stronie http://www.siodme-niebo.pl/wykonczenie-pod-klucz , ale bez szczegółów. A co do domu projektowego to są z niego zdjęcia w podanym linku.

Dzięki za informację. Nie zauważyliśmy tego :-O Ale i tak chcemy jak najwięcej robić sami, żeby było taniej.

No my też będziemy robić większość sami. Z tym, że nam aż tak nie będzie się spieszyło z przeprowadzka, także na spokojnie sobie wykończymy. Najpierw chce pozwolic pożądnie wyschnąć tynkom a później zabrać się za robote. A tak apropo to widziałem ściany wykończone tymi tynkami w juniorach i nie ma tragedii, ale ja jednak zdecyduje sie na ich podrównanie jeszcze gipsem.

Mamy dosłownie taki sam plan! :-) Nie chcemy się spieszyć, wszystko z głową, żeby potem nie walczyć z grzybem. W sumie to wewnątrz najbardziej będziemy potrzebować fachowca od kafli.

No wlaśnie, miejmy nadzieję, że jak wszystko dobrze wyschnie to grzyb się u nas na ścianach nie pojawi :) a czy może był ktoś ostatnio na budowie? Jakieś foteczki?

Byłam dziś i się zawiodłam troche. Nic się nie zmieniło. 4 szeregi sa na tym samym etapie, czyli zakończone partery. Jedyne co sie w sumie zmieniło to to ze w szeregu nr 4 rozpoczeto kolejny etap ( piętro)... jakies 50 sztuk w kolo okien polozone (oczywiscie okien nie ma :-) ) Nawet nie robiłam zdjec

Do okien to jeszcze trochę, będą dopiero w stanie surowym zamkniętym. A nie było widać czy zaczęli już budowę kolejnych szeregów 6 i 7? Może to ich spowolniło przy pierwszych 4. Teraz pewnie za dużo nie zrobią, bo za chwile przerwa świąteczna. Miejmy nadzieję, że po świętach się już rozkręcą na dobre i nie będziemy nadążać za budową :D

Z oknami to wiadomo, tylko chodzilo mi o to ze w 4 robia pietro i zaczeli od obranowania okien. I duzo materialu mieli tam przygotowane wiec ta 4 beda robic. A z tamtymi jeszcze nic nie robia. Nie wiem dlaczego taka kolejnosc

Drodzy forumowicze, czy macie wiedzę co do dalszych etapów inwestycji (etap 2 i etap 3), czy szeregi są już w sprzedaży? Pozdrawiam!

http://www.siodme-niebo.pl/oferta

8C i cała 9 w sprzedaży
Pozdrawiam

Zapraszamy przyszłych sąsiadów oraz mieszkańców na nasze forum.
http://onnea.info

Witam! Proszę mi powiedzieć, ile m2 mają Wasze działki? Wiem, że nie są identyczne.
Czy warto kupować te szeregi z większą działką, skrajne? Zastanawiamy się z żoną i szukamy plusów/minusów. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie! Pozdrawiam, Artur

Witam. Ja się zdecydowałem na skrajny dom ze względu na to że ma większy ogród. Całkowita powierzchnia mojej dzialki to 426m2. Sam dom będzje zajmował ok 94m2. Ogrodu do dyspozycji z tyłu bedzie ok 160m2, z boku ok 60m2 a reszta działki to przód domu. Zdecydowałem się na skrajny też z tego wzgledu, że do ogrodu można się dostac nie tylko przez dom, ale rownieź bezpośrednio od ulicy. Domy środkowe maja ok 100m2 ogrodu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Na planach zagospodarowania przestrzennego drog Lipowa istnieje juz jako ul. Ks. Stanislawa Staszica i jest to droga gminna. Ulica Staszica zostala wytyczona po dzialce nr 8 bedacej wlasnoscia gminy Zukowo, z przeznaczeniem pod tereny drog dojazdowych :) pozdrawiam
do góry