Widok
Osiedle Pastelowe
Osiedle Pastelowe jest realizowane w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także obwodnica Trójmiasta, dzięki której przyszli mieszkańcy osiedla szybko i komfortowo dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich miejscowości.
W ramach pierwszego, zakończonego w I kwartale 2021 roku, etapu inwestycji powstało 180 mieszkań w ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Kupujący rezygnujacy
To jest śmieszne co oni robią sprzedają mieszkania nie maja pozwolenia cochwile cos się nie zgadza u nich termin się też przesuwa niedługo będzie odbiór na 2021. Dziś też dostaliśmy emaila że musimy się zastanowić do 8marca(bardzo dużo czasu nam dali śmiesznie oni są) czy chcemy czekać jak tak to trzeba podpisać aneks a jak nie to zaliczkę oddaja.
osiedle pastelowe
Niema jeszcze pozwolenia na budowę , córka już wycofała opłatę rezerwacyjną tak jak większość nabywców, na zwrot swojej kasy musiała czekać miesiąc , dzwoniąc prawie codziennie. niby pieniądze miały być na rachunku powierniczym a nie mieli żeby oddać w ciągu siedmiu dni , dziwne jest to że zaczęli sprzedaż mieszkań rok temu nie mając pozwolenia na budowę , coś tu nie gra
Wykończenie
Witam.W aneksie do umowy rezerwacyjnej jest napisane że nie bedzie balkonów ze szkła hartowanego tylko zwykła balustrada z siatka lub pręty czy też blaszki podobnie jak jest na ich bloku przy jaglanej/można odpalić szwędaczka w gogle mapy i zobaczyć w necie/ ponad to nie będzie podświetlenia balkonu na zewnątrz, ściany (działowe )w piwnicy lokatorskiej nie będą murowane tylko konstrukcja lekka taka że sasiad bedzie widział co drugi tam przechowuje???? i ważne komórka lokatorska i miejsce postojowe trzeba kupić (przymusowe) Podpisywanie umów deweloperskich u notariusza do końca sierpnia tego roku.
Czy powstało jakieś forum odnośnie tej inwestycji ???
Czy ktoś wie co będzie z budynkami po mleczarni bo słyszy sie że tam mają powstać Penthousy ?
Czy powstało jakieś forum odnośnie tej inwestycji ???
Czy ktoś wie co będzie z budynkami po mleczarni bo słyszy sie że tam mają powstać Penthousy ?
Zwrot opłaty rezerwacyjnej
Śmieszny cały ten Dekpol. Nie dość, że oszukali klientów, bo sprzedają mieszkania bez pozwolenia. Kłamali cały czas, że niedługo pozwolenie będzie, to teraz jak już podpisałam rezygnację i rozwiązanie umowy, to nie oddają pieniędzy. Już dwa tygodnie czekam i tylko obiecują, że jutro przelew i nic z tego nie ma. Żenada!
Wydłużenie umowy-umowy deweloperskie
Witam . W dniu 19 sierpnia dzwoniłem do Dekpolu i powiedziano mi że na razie zakładają rachunki powiernicze a umowy deweloperskie mają zacząć podpisywać od września do końca października w zależności jak komu pasuje data czyli są elastyczni.A tak swoją drogą czy ktoś to czyta z przyszłych mieszkańców czy tylko przypadkowi...
interesant
Czy ktoś już podpisał umowę deweloperską?
Własnie ją otrzymałem, i jest w niej punkt który dość mocno nie pokoi, wyłączyli z współwłasności nieruchomości drogi wewnętrzne, które były wpisane w umowie rezerwacyjnej. Polega to na tym, że jako etap I będziemy odpowiedzialni za drogę tzn. (utrzymanie, naprawy odśnieżanie itp)
Dodatkowo, musimy udzielić deweloperowi możliwość z korzystania z drogi bezpłatnie dla wykonanie kolejnych etapów, co również może ją zniszczyć, kto ją później naprawi? Będzie to szło z naszych kieszeni?
Własnie ją otrzymałem, i jest w niej punkt który dość mocno nie pokoi, wyłączyli z współwłasności nieruchomości drogi wewnętrzne, które były wpisane w umowie rezerwacyjnej. Polega to na tym, że jako etap I będziemy odpowiedzialni za drogę tzn. (utrzymanie, naprawy odśnieżanie itp)
Dodatkowo, musimy udzielić deweloperowi możliwość z korzystania z drogi bezpłatnie dla wykonanie kolejnych etapów, co również może ją zniszczyć, kto ją później naprawi? Będzie to szło z naszych kieszeni?
Akty notarialne
Witam jak wcześniej pisałem.Ta niby nowość w umowie to: udział w drodze wewnętrznej po której będziemy wszyscy chodzić , jeździć i jest to zapisane w umowie rezerwacyjnej.Koszt 123 zł które jest odjęte od mieszkania a więc dodatkowo nic nie będziemy dopłacać. Będąc na budowie i choć z pozycji tej drogi dojazdowej na budowę (wyplytowanej ) zauważyłem że pierwszy blok zamiast być szczytem jest ,,chyba" budowany czołem do pastelowej. Może się mylę a swoją drogą to wyplytowanie to chyba będzie łącznik Pastelowej do Starogardzkiej więc jest nadzieja że może z czasem ZTM puści tędy autobus lub w najgorszym przypadku trzeba będzie pisać o przystanek na żądanie by nie iść aż na pętlę Bartnicza ,,tak na przyszłość"w myśl jak w W-wie (komunikacja dostępna dla wszystkich)
Gniazda RTV
Kontaktowałam się z deweloperem, to prawda usunęli gniazdka RTV z innych pokoi niż salon, ja osobiście nie dostałam żadnej informacji od dewelopera na maila, dowiedziałam się o tym z komentarzy wyżej i zadzwoniłam tam. Niestety to prawda i liczą sobie 250 zł za ponowne wprowadzenie tych gniazdek. Taka firma a takie jaja ciagle. Na początku miał być też system ehome.. z którego tez zrezygnowali i nie raczyli poinformować. A był to jeden z plusów który zachęcił do tej oferty przy wybieraniu mieszkania.. Posiada ktoś jeszcze jakieś informacje na temat co ma się zmienić?(albo co usuną) Dramat...
Szanowny Panie drogi tam Ne będzie bo ten teren należy do prywatnego właściciela i nikt pozwolenia na drogę nie podpisze. Z jakiej racji? Ktoś ma miastu oddać kawałek własności za grosze, i tak ludzie zrobili sobie darmowy wybieg dla psów. To jest teren prywatny. Od ronda aż do osiedla pastelowego. Tylko e Polsce ludzie pchają się na obce terytorium. Każdy z was kupił tylko mieszkanie a nie okolicę.
Podpisanie umowy
Niepokojące zapisy: 1. Brak promesy banku że lokal mieszkalny będzie bez obciążeń kredytem Dekpolu. 2. Odbiór mieszkania 31.01.2021 a przeniesienie własności aż 30.09.2021 r skąd ta data zawsze jest po odbiorze może to terminspłaty ich kredytu? A jak nie spłacą w terminie? Dlaczego ich bank nie wydaje promesy ?
123
Dzisiaj słuchałem w radiu prawnika.
Na Bemowie to samo było.Umowy przed wstępne jak w Dekpolu.Deweloper podpisał 1/2 jak dobrze słyszałem iii zorientował się w sytuacji między czasie poszły w górę grunty i podskoczyła cena metra więc deweloper wypowiedział umowy rezerwacyjne ponieważ taka umowa nie ma mocy prawnej więc moje zdanie podpisywać szybko bo oby nie zrobił deweloper to samo co tam w Wwie.A co do promesy to ma być do 2 tygodni więc i banki wiedzą jak to działa.
Na Bemowie to samo było.Umowy przed wstępne jak w Dekpolu.Deweloper podpisał 1/2 jak dobrze słyszałem iii zorientował się w sytuacji między czasie poszły w górę grunty i podskoczyła cena metra więc deweloper wypowiedział umowy rezerwacyjne ponieważ taka umowa nie ma mocy prawnej więc moje zdanie podpisywać szybko bo oby nie zrobił deweloper to samo co tam w Wwie.A co do promesy to ma być do 2 tygodni więc i banki wiedzą jak to działa.
Market
Witam. Czy ktoś się orientuje co jest budowane przy Starogardzkiej /Bartniczej .Z satelity widać jakiś market lecz mogę się mylić a swoją drogą to chyba mamy niezbyt dobre miejsce na osiedle ponieważ z tyłu daleko za nami wszystko się bardziej buduje począwszy od ul.Czerskiej a i coś się słyszy , że chcą pętlę Bartnicza zlikwidować to wtedy będzie totalne zad...pie.
Warto
O jak by zrobił deweloper drogę (ul.Pastelowa) taką o parametrach a żeby zmieścił się autobus (6m) to może by i ZTM puścił tędy autobus np.linia 189 Starogardzka>Pastelowa>Niepołomicka> Starogardzka i do pętli Bartnicza w obie strony. Byłoby superancko.
Ale się rozpisałem jak bym był pracownikiem ZTM. A tak w nawiasie to nie byłoby takie głupie a wręcz przeciwnie.
Może się mylę ???
Ale się rozpisałem jak bym był pracownikiem ZTM. A tak w nawiasie to nie byłoby takie głupie a wręcz przeciwnie.
Może się mylę ???
Warto
Jak widać po ilości sprzedanych mieszkań warto.
Dobry deweloper
Pewność ze budowa będzie dokończona
Budowa rośnie w oczach
Plany na duże osiedle ale zadbano tez o infrastrukturę , lokal handlowy , sala rekreacji , płace zabaw
Spokojna okolica
Wiem tez ze każdy kolejny etap będzie trochę droższy .
My kupiliśmy i już nie możemy się doczekać odbiorów.
Dobry deweloper
Pewność ze budowa będzie dokończona
Budowa rośnie w oczach
Plany na duże osiedle ale zadbano tez o infrastrukturę , lokal handlowy , sala rekreacji , płace zabaw
Spokojna okolica
Wiem tez ze każdy kolejny etap będzie trochę droższy .
My kupiliśmy i już nie możemy się doczekać odbiorów.