Widok

Osiedle Pastelowe

Osiedle Pastelowe Temat dostępny też na forum:
Osiedle Pastelowe zostanie zrealizowane w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także obwodnica Trójmiasta, dzięki której przyszli mieszkańcy osiedla szybko i komfortowo dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

interesant

Czy ktoś już podpisał umowę deweloperską?
Własnie ją otrzymałem, i jest w niej punkt który dość mocno nie pokoi, wyłączyli z współwłasności nieruchomości drogi wewnętrzne, które były wpisane w umowie rezerwacyjnej. Polega to na tym, że jako etap I będziemy odpowiedzialni za drogę tzn. (utrzymanie, naprawy odśnieżanie itp)
Dodatkowo, musimy udzielić deweloperowi możliwość z korzystania z drogi bezpłatnie dla wykonanie kolejnych etapów, co również może ją zniszczyć, kto ją później naprawi? Będzie to szło z naszych kieszeni?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kupujaca

Ja jeszcze umowy nie dostalam . Mam ja podpisac we Wtorek u notariusza . A do kiedy maja termin oddania ? Cos sie w tej kwestii zmienilo ?

Kupująca :))

Termin oddania podany jest na 31.11.2020. A 1 września już stała hala garażowa, co według harmonogramu prac przewidywano na etap drugi. Więc budowa może iść szybciej niż przewidywano w harmonogramie, ale to tylko moje spostrzeżenia.

Podpisanie umowy deweloperskiej

Czy podpisał już ktoś umowę? Czy nic nie budzi niepokoju w treści?

kupujaca

Miałam podpisac umowe dzis u notariusza , ale cos musza poprawic w umowie i termin przesuneli . Mysle ze jeszcze nikt nie podpisal .

interesant

A czy orientujesz się co muszą zmienić?

kupujaca

Nie mam pojecia .

Czy podali nowy termin podpisania umowy?

kupujaca

Nie .

Ruddi 34

Witajcie,własnie czekam na podpisanie umowy deweloperskiej termin juz otrzymałem ale nie pokoi mnie ten temat z drogami wewnętrznymi tzn ponoc bedziemy musieli je utrzymywac itd a to sie wiarze z dodatkowymi kosztami

kupująca

Też mnie martwi temat tej drogi . Tylko co My mozemy w takim wypadku zrobic ... ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze nikt nie ma ustalonych terminów ponieważ nie ma jeszcze promes.Kto by chciał podpisać umowę bez promesy.Bedzie to możliwe około od 15.10.2019. Co do drogi to nic się ma nie zmienić .Budowa idzie wg planu.

kupująca

Tzn co ma sie nie zmienic z droga ?

Odnośnie drogi to jak mówila pani w dekpolu że każdy mieszkaniec ma swój udział ten co ma garaż czy miejsce postojowe bo wszyscy będziemy tej drogi używać.
W poniedziałek będę osobiście w Dekpol i poproszę o umowę- czy coś się zmieniło i napiszę na forum.

kupująca

Z tego co ja rozumiem to droga bedzie nasza , nie publiczna i My bedziemy za nia odpowiedzialni tzn wszystkie koszta beda należały do nas .

Akty notarialne

Witam jak wcześniej pisałem.Ta niby nowość w umowie to: udział w drodze wewnętrznej po której będziemy wszyscy chodzić , jeździć i jest to zapisane w umowie rezerwacyjnej.Koszt 123 zł które jest odjęte od mieszkania a więc dodatkowo nic nie będziemy dopłacać. Będąc na budowie i choć z pozycji tej drogi dojazdowej na budowę (wyplytowanej ) zauważyłem że pierwszy blok zamiast być szczytem jest ,,chyba" budowany czołem do pastelowej. Może się mylę a swoją drogą to wyplytowanie to chyba będzie łącznik Pastelowej do Starogardzkiej więc jest nadzieja że może z czasem ZTM puści tędy autobus lub w najgorszym przypadku trzeba będzie pisać o przystanek na żądanie by nie iść aż na pętlę Bartnicza ,,tak na przyszłość"w myśl jak w W-wie (komunikacja dostępna dla wszystkich)

kupujaca

Te 123 zl ma isc na sale rekreacyjna .

Gniazda rtv

Witam. Czy , ktoś dostał (e-mail)aktualizacje zmian aranżacyjnych bo ja tak.Pierwotnie miało być gniazdo RTV w sypialni i w salonie a na ten czas będzie tylko w salonie.Czy to nie oszczędności dewelopera ? Może się mylę.Oby przez kolejne m-ce nie zabrali nam WC
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

....

A skąd to wiadomo?
Ja dostała też takiego wiadomość ale nie ma w nim nic napisane odnośnie gniazdek.

Gniazda RTV

Kontaktowałam się z deweloperem, to prawda usunęli gniazdka RTV z innych pokoi niż salon, ja osobiście nie dostałam żadnej informacji od dewelopera na maila, dowiedziałam się o tym z komentarzy wyżej i zadzwoniłam tam. Niestety to prawda i liczą sobie 250 zł za ponowne wprowadzenie tych gniazdek. Taka firma a takie jaja ciagle. Na początku miał być też system ehome.. z którego tez zrezygnowali i nie raczyli poinformować. A był to jeden z plusów który zachęcił do tej oferty przy wybieraniu mieszkania.. Posiada ktoś jeszcze jakieś informacje na temat co ma się zmienić?(albo co usuną) Dramat...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry