Widok

Osiedle Pastelowe

Osiedle Pastelowe Łostowice Temat dostępny też na forum:
Osiedle Pastelowe zostanie zrealizowane w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także obwodnica Trójmiasta, dzięki której przyszli mieszkańcy osiedla szybko i komfortowo dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

123

Jak tam jest z dojazdem Bo jak słyszałem to trzeba naginać na pętlę pod mleczarnie do 175 lub 189 chyba że ZTM Gdańsk zrobi przystanek zaraz po wyjeździe z pętli w kierunku ul św. Wojciecha przy planowanym połączeniu Pastelowej z Starogardzka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trzeba jeździć samochodem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A o co chodzi z tymi ścianami i balkkonami?
Ktoś coś więcej wie na ten temat?
Umowa rezerwacyjna przedłużona do końca listopada, to jakiś absurd!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wykończenie

Witam.W aneksie do umowy rezerwacyjnej jest napisane że nie bedzie balkonów ze szkła hartowanego tylko zwykła balustrada z siatka lub pręty czy też blaszki podobnie jak jest na ich bloku przy jaglanej/można odpalić szwędaczka w gogle mapy i zobaczyć w necie/ ponad to nie będzie podświetlenia balkonu na zewnątrz, ściany (działowe )w piwnicy lokatorskiej nie będą murowane tylko konstrukcja lekka taka że sasiad bedzie widział co drugi tam przechowuje???? i ważne komórka lokatorska i miejsce postojowe trzeba kupić (przymusowe) Podpisywanie umów deweloperskich u notariusza do końca sierpnia tego roku.
Czy powstało jakieś forum odnośnie tej inwestycji ???
Czy ktoś wie co będzie z budynkami po mleczarni bo słyszy sie że tam mają powstać Penthousy ?

Zwrot opłaty rezerwacyjnej

Śmieszny cały ten Dekpol. Nie dość, że oszukali klientów, bo sprzedają mieszkania bez pozwolenia. Kłamali cały czas, że niedługo pozwolenie będzie, to teraz jak już podpisałam rezygnację i rozwiązanie umowy, to nie oddają pieniędzy. Już dwa tygodnie czekam i tylko obiecują, że jutro przelew i nic z tego nie ma. Żenada!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

osiedle pastelowe

Niema jeszcze pozwolenia na budowę , córka już wycofała opłatę rezerwacyjną tak jak większość nabywców, na zwrot swojej kasy musiała czekać miesiąc , dzwoniąc prawie codziennie. niby pieniądze miały być na rachunku powierniczym a nie mieli żeby oddać w ciągu siedmiu dni , dziwne jest to że zaczęli sprzedaż mieszkań rok temu nie mając pozwolenia na budowę , coś tu nie gra
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

budowa os.

Czy dostali juz pozwolenie na budowę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze nie.Prawdo podobnie maj .

budowa os.

A skad taka informacja ? Nam ciagle mowia ze do sierpnia rusza .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

123

Dzwoniłem do Dekpolu i powiedziano mi że może w maju dostaną. Ostatnim miesiącem by zacząć budowę i oddać ją pod koniec 4 kw 2020 jest uzyskanie pozwolenia na czerwiec po tym terminie będzie oddanie 2021rok

kupujaca

To czekamy dalej ...

Pozwolenie na budowę

Czy dostali już pozwolenie? Miało być niby w maju?

kupujaca

Nic mi nie wiadomo... Moze ktos cos wie ?

Pozwolenie

Otrzymałam informacje ze budowa powinna ruszyć w czerwcu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

Mają dostać pozwolenie na budowę za 2 tygodnie .

Pozwolenie

Witam . Dostali juz pozwolenie na budowe ?

Kupujaca

Wczoraj dostali pozwolenie na budowe . Teraz trzeba czekac 14 dni na uprawomocnienie .

Pozwolenie

I co, dzieje się tam już coś? Budują?

kupujaca

Po uprawomocnieniu mieli zakładac rachunki powiernicze , a czy ruszyli z budowa to nie wiem .

kupujaca

Jeszcze nie ruszyli z budowa . Koniec lipca , poczatek sierpnia maja ruszyc...