Widok

Osiedle Pastelowe

Osiedle Pastelowe Łostowice Temat dostępny też na forum:
Osiedle Pastelowe zostanie zrealizowane w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także obwodnica Trójmiasta, dzięki której przyszli mieszkańcy osiedla szybko i komfortowo dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Mimo tego wolę podpisać następny aneks i poczekać aż się to wyjaśni tak na 100 % .

To niezła wiadomość bo w księdze wieczystej już jest wpisany kredyt

.

Pani z dekpolu powiedziała że promesy nie ma , bo możliwe że będą budować bez kredytu hipotecznego. I że do 15 listopada mają już wiedzieć.

Nie będzie aż tak zle, umowa deweloperska wpisana jest w księdze wieczystej o wpis roszczenia nabywcy o zawarcie umowy przenoszącej własność do tej księgi a to jest też nasze zabezpieczenie . Cała działka nie jest mała więc swoją wartość też ma .

Lipa

to prawda .to jest chyba lipa. Potem nabywcy mogą spłacać kredyt dewelopera nie w tysiącach a w milionach.Chyba się wycofam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie! Tez sie zastanawiam bo cos tu nie pasuje, a co w biurze dekpolu mowili na brak promesy? Ciekawe jak sie tlumaczyli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podpisanie umowy

Niepokojące zapisy: 1. Brak promesy banku że lokal mieszkalny będzie bez obciążeń kredytem Dekpolu. 2. Odbiór mieszkania 31.01.2021 a przeniesienie własności aż 30.09.2021 r skąd ta data zawsze jest po odbiorze może to terminspłaty ich kredytu? A jak nie spłacą w terminie? Dlaczego ich bank nie wydaje promesy ?

.

Na stronie dekpolu są zdjęcia z budowy .

Budowa

Czy ktoś wie na jakim etapie są budowy?
Co mają zrobione? I czy mają wszystko terminowo zrobione.

Droga

Z tego co się dowiedziałem to ziemia należy do kogoś innego , podobno chcą ja wydzierzawic , ale czy im sie uda , nie wiadomowo . Pani z dekpolu 100% nie daje .

Rondo ewidentnie ma wylot na stronę osiedla, więc zapewne prędzej czy później połączenie będzie :)

Nie

Droga

Czy ktoś ma informacje odnośnie połączenia naszej drogi z tym małym rondem ? Bo to też jest ważne i dla nas Wszystkich byłoby to wygodniejsze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Promesa

A czy promesa bankowa była załączona?

Nie zauważyłam nic co by mi nieodpowiadalo.

.

Coś się zmieniło w umowie ?

Podpisałam wczoraj.

Umowy deweloperskie

Czy ktoś otrzymał e mail z możliwością ustalenia terminu podpisania umowy deweloperskiej jak też wzoru co tam jest zawarte?

Gniazda RTV

Kontaktowałam się z deweloperem, to prawda usunęli gniazdka RTV z innych pokoi niż salon, ja osobiście nie dostałam żadnej informacji od dewelopera na maila, dowiedziałam się o tym z komentarzy wyżej i zadzwoniłam tam. Niestety to prawda i liczą sobie 250 zł za ponowne wprowadzenie tych gniazdek. Taka firma a takie jaja ciagle. Na początku miał być też system ehome.. z którego tez zrezygnowali i nie raczyli poinformować. A był to jeden z plusów który zachęcił do tej oferty przy wybieraniu mieszkania.. Posiada ktoś jeszcze jakieś informacje na temat co ma się zmienić?(albo co usuną) Dramat...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

....

A skąd to wiadomo?
Ja dostała też takiego wiadomość ale nie ma w nim nic napisane odnośnie gniazdek.