Widok

Osiedle Pastelowe

Osiedle Pastelowe Łostowice Temat dostępny też na forum:
Osiedle Pastelowe zostanie zrealizowane w otoczeniu terenów zielonych i w malowniczym sąsiedztwie Potoku Radunia. W pobliżu kompleksu znajdują się szkoły, przedszkola oraz rozwinięta infrastruktura usługowo-handlowa. Nieopodal osiedla przebiega także obwodnica Trójmiasta, dzięki której przyszli mieszkańcy osiedla szybko i komfortowo dotrą do Gdyni, Sopotu, czy innych pobliskich ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

.

Odbiór trzech budynków.

123

Dzisiaj słuchałem w radiu prawnika.
Na Bemowie to samo było.Umowy przed wstępne jak w Dekpolu.Deweloper podpisał 1/2 jak dobrze słyszałem iii zorientował się w sytuacji między czasie poszły w górę grunty i podskoczyła cena metra więc deweloper wypowiedział umowy rezerwacyjne ponieważ taka umowa nie ma mocy prawnej więc moje zdanie podpisywać szybko bo oby nie zrobił deweloper to samo co tam w Wwie.A co do promesy to ma być do 2 tygodni więc i banki wiedzą jak to działa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Promesa

Ja podpisałam bez promesy i mój van nie miał z tym problemu. Tym bardziej że biorę kredyt w tym samym banku co ma dac promese

promesa

Witam . Czy wiecie już coś na temat promesy ? Czy dekpol będzie budował bez kredytu hipotecznego?

.

Nikt nic nie wie ?

Promesa

Czy ktoś już dostał dokument z promesa? Co dzwonię do deweloper w tej sprawie to mam wrażenie że mnie zbywa i kręci...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

promesa

Witam . Wiecie cos na temat promesy ? Dostaliscie juz taki dokument ? Mnie tez deweloper zbywa . Jest to bardzo ważna kwestia , żebyśmy nie zostali oszukani tzn. w razie bankructwa dewelopera ...

Promesa

Dostałam dziś ma maila

Market

Witam. Czy ktoś się orientuje co jest budowane przy Starogardzkiej /Bartniczej .Z satelity widać jakiś market lecz mogę się mylić a swoją drogą to chyba mamy niezbyt dobre miejsce na osiedle ponieważ z tyłu daleko za nami wszystko się bardziej buduje począwszy od ul.Czerskiej a i coś się słyszy , że chcą pętlę Bartnicza zlikwidować to wtedy będzie totalne zad...pie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Promesa

Podpisywałem umowę w zeszłym tygodniu, jest promesa :)

jest już zgoda banku, 3 tyg, temu podpisałem umowe dewel.

Budowa

Jak budowa idzie ? Był ktoś ostatnio ?

póki co tak jak w planie

byłem ostatnio i trzeba powiedzieć że dobrze im to idzie 3 budynki już stoją a plac budowy bardzo profesjonalnie wyglądał czysto itd
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osiedle Pastelowe

Czy ktoś wie Czy warto kupić mieszkanie w osiedlu Pastelowym. Pytam ponieważ w koło tylko pola i krzaki i wszędzie daleko i nie ma zadnych sklepów itp a i ulica Havla patrząc na mapę na złość się skończyła przed pastelowym.

Warto

Teraz wyglada to jeszcze nieciekawie, ale deweloper ma tam 11 ha gruntów pod osiedle.
Będzie tez budynek pod usługi także z każdym etapem będzie coraz lepiej.
Zrobiona zostanie droga zarówno do Niepolomickiej jak i ul. Przemian .
Za taka cenę myśle ze warto.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

sklepy osiedlowe

ten budynek pod usługi powstanie w 1 etapie budowy czy dopiero za parę lat ? ...

Warto

O jak by zrobił deweloper drogę (ul.Pastelowa) taką o parametrach a żeby zmieścił się autobus (6m) to może by i ZTM puścił tędy autobus np.linia 189 Starogardzka>Pastelowa>Niepołomicka> Starogardzka i do pętli Bartnicza w obie strony. Byłoby superancko.
Ale się rozpisałem jak bym był pracownikiem ZTM. A tak w nawiasie to nie byłoby takie głupie a wręcz przeciwnie.
Może się mylę ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przypuszczenie

W 1etapie ma powstać sala rekreacyjna . Zatem usługi w kolejnych etapach , nie wiadomo w którym etapie .
Sądząc po szybkości realizacji i sprzedaży myśle ze za jakieś 2-3 lata , kiedy liczba mieszkańców będzie znacząca .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anonim

A może ktoś powiedzieć jak budowa idzie bo jakoś ostatnio deweloper nie aktualizuje postępów z budowy

Budowa

Na stronie zawsze na koniec miesiąca są nowe zdjęcia z budowy. Porównując styczeń i grudzień widać postępy.
Pierwszy budynek zbliża się do stanu surowego, drugi tez rośnie w oczach, trzeci też już powstaje.
Nie widać zastoju.