Widok
Osiedle Platynowa
Osiedle Platynowa powstało w Gdańsku na Oruni Górnej, w miejsce dawnego sadu, w pobliżu Parku Oruńskiego.
W ramach inwestycji powstały trzy budynki, łącznie 92 mieszkania. Do każdego z nich przynależą dodatkowe pomieszczenia gospodarcze w postaci piwnicy. Lokale usytuowane na parterze posiadają ogródki przydomowe. Mieszkania te są standardowo wyposażone w instalację alarmową.
Dla osób zmotoryzowanych przewidziano parking podziemny, ogrodzony parking naziemny lub ogólnodostępny parking ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
PRZEKLĘTE MIEJSCE.
To przeklęte miejsce. Tam stał dom słynnego w Gdańsku szmalcownika co wydawał żydów i dorobił się na tym majątku. Jak Rosjanie zbliżali się to uciekł razem z innymi SS-nami do Argentyny. Tam wytropił go Wizental a on ratując się uciekł do Polski. Wylądował w Gdyni. W Gdańsku wstąpił do UB bo potrzebowali ludzi z jego wiadomościami. Zamieszkał właśnie tam, w parku oruńskim. Zmarł w wyniku odniesionych ran w 1991 r. pocięty nożem we własnym łóżku. Dom i sad przez lata stał opuszczony i służył za melinę dla bezdomnych.Pod koniec lat 90-tych Sąd w Gdańsku zwrócił to dla jego spadkobierców w Berlinie.
Czy przystoi reklamować tego typu inwestycję lichymi rowerkami rozstawionymi w mieście na trawnikach:
http://niko3miasto.wrzuta.pl/obraz/8L4Caw2vZXR/rower ?
Czy deweloper postarał się o zezwolenia na zajęcie pasów zieleni instalacjami reklamowymi?
http://niko3miasto.wrzuta.pl/obraz/8L4Caw2vZXR/rower ?
Czy deweloper postarał się o zezwolenia na zajęcie pasów zieleni instalacjami reklamowymi?
A ja kupiłem tam mieszkanie :)
a mnie się podoba miejsce, drobne pijaczki zawsze były i będą (Orunia...można sie przyzwyczaić) natomiast do parkowania są miejsca "na dziedzincu" inwestycji i to ogrodzone, Pan sprzedający na planach pokazywał, że do zabudowań jest 20 - 30 metrów więc sznurek między oknami na pranie odpada ... według mnie to wystarczy aby okna w okna nie zaglądać (co widać zresztą na załączonym obrazku - budowie). Co do koreczków - to nową Łódzką do centrum jest 10 - 15 minut, przed kupnem sprawdzałem dojazdy ... w różnych godzinach.
platynowa hanza
zabudowa taka jak wszedzie ,polecam zerknac na osiedle wis a wis oruni gornej,msc parkingowych ok.120, a to ze aut przybywa to dobrze, to znaczy iz bogacimy sie.sam szukam mieszkania ,ogladalem ich wiele,infrastruktura zalosna czesto bez placow zabaw,sklepow,szkol,przychodni,wszedzie daleko lub ciasno.ale niech kazdy sam szuka,ocenia,sprawdza.km
Osiedle Platynowa
Osiedle Platynowa powstało w Gdańsku na Oruni Górnej, w miejsce dawnego sadu, w pobliżu Parku Oruńskiego.
W ramach inwestycji powstały trzy budynki, łącznie 92 mieszkania. Do każdego z nich przynależą dodatkowe pomieszczenia gospodarcze w postaci piwnicy. Lokale usytuowane na parterze posiadają ogródki przydomowe. Mieszkania te są standardowo wyposażone w instalację alarmową.
Dla osób zmotoryzowanych przewidziano parking podziemny, ogrodzony parking naziemny lub ogólnodostępny parking ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji