Widok
Osiedle Platynowa
Osiedle Platynowa powstaje w Gdańsku na Oruni Górnej, w miejsce dawnego sadu i w pobliżu Parku Oruńskiego. Inwestycja obejmuje realizację trzech budynków, w których łącznie powstaną 92 mieszkania:
- jednopokojowe o pow. od 31,7 do 37 m kw.
- dwupokojowe o pow. od 41 do 55,6 m kw.
- trzypokojowe o pow. od 53,4 do 67,9 m kw.
- czteropokojowe o pow. od 75 do 92,9 m kw.
Wnętrza mieszkań posiadać ...
przeczytaj więcej o inwestycji
- jednopokojowe o pow. od 31,7 do 37 m kw.
- dwupokojowe o pow. od 41 do 55,6 m kw.
- trzypokojowe o pow. od 53,4 do 67,9 m kw.
- czteropokojowe o pow. od 75 do 92,9 m kw.
Wnętrza mieszkań posiadać ...
przeczytaj więcej o inwestycji
PRZEKLĘTE MIEJSCE.
To przeklęte miejsce. Tam stał dom słynnego w Gdańsku szmalcownika co wydawał żydów i dorobił się na tym majątku. Jak Rosjanie zbliżali się to uciekł razem z innymi SS-nami do Argentyny. Tam wytropił go Wizental a on ratując się uciekł do Polski. Wylądował w Gdyni. W Gdańsku wstąpił do UB bo potrzebowali ludzi z jego wiadomościami. Zamieszkał właśnie tam, w parku oruńskim. Zmarł w wyniku odniesionych ran w 1991 r. pocięty nożem we własnym łóżku. Dom i sad przez lata stał opuszczony i służył za melinę dla bezdomnych.Pod koniec lat 90-tych Sąd w Gdańsku zwrócił to dla jego spadkobierców w Berlinie.
Czy przystoi reklamować tego typu inwestycję lichymi rowerkami rozstawionymi w mieście na trawnikach:
http://niko3miasto.wrzuta.pl/obraz/8L4Caw2vZXR/rower ?
Czy deweloper postarał się o zezwolenia na zajęcie pasów zieleni instalacjami reklamowymi?
http://niko3miasto.wrzuta.pl/obraz/8L4Caw2vZXR/rower ?
Czy deweloper postarał się o zezwolenia na zajęcie pasów zieleni instalacjami reklamowymi?
A ja kupiłem tam mieszkanie :)
a mnie się podoba miejsce, drobne pijaczki zawsze były i będą (Orunia...można sie przyzwyczaić) natomiast do parkowania są miejsca "na dziedzincu" inwestycji i to ogrodzone, Pan sprzedający na planach pokazywał, że do zabudowań jest 20 - 30 metrów więc sznurek między oknami na pranie odpada ... według mnie to wystarczy aby okna w okna nie zaglądać (co widać zresztą na załączonym obrazku - budowie). Co do koreczków - to nową Łódzką do centrum jest 10 - 15 minut, przed kupnem sprawdzałem dojazdy ... w różnych godzinach.
platynowa hanza
zabudowa taka jak wszedzie ,polecam zerknac na osiedle wis a wis oruni gornej,msc parkingowych ok.120, a to ze aut przybywa to dobrze, to znaczy iz bogacimy sie.sam szukam mieszkania ,ogladalem ich wiele,infrastruktura zalosna czesto bez placow zabaw,sklepow,szkol,przychodni,wszedzie daleko lub ciasno.ale niech kazdy sam szuka,ocenia,sprawdza.km