Widok

Osiedle Platynowa

Osiedle Platynowa Temat dostępny też na forum:
Osiedle Platynowa powstaje w Gdańsku na Oruni Górnej, w miejsce dawnego sadu i w pobliżu Parku Oruńskiego. Inwestycja obejmuje realizację trzech budynków, w których łącznie powstaną 92 mieszkania:
- jednopokojowe o pow. od 31,7 do 37 m kw.
- dwupokojowe o pow. od 41 do 55,6 m kw.
- trzypokojowe o pow. od 53,4 do 67,9 m kw.
- czteropokojowe o pow. od 75 do 92,9 m kw.

Wnętrza mieszkań posiadać ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ha ha ha no to postoicie w koreczku!!!!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 35

miejsce

a na przeciwko bloczków w pozostałościach sadu miejsce schadzek fascynatów mocny trunków. Super! No i te korki ....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 33

PRZEKLĘTE MIEJSCE.

To przeklęte miejsce. Tam stał dom słynnego w Gdańsku szmalcownika co wydawał żydów i dorobił się na tym majątku. Jak Rosjanie zbliżali się to uciekł razem z innymi SS-nami do Argentyny. Tam wytropił go Wizental a on ratując się uciekł do Polski. Wylądował w Gdyni. W Gdańsku wstąpił do UB bo potrzebowali ludzi z jego wiadomościami. Zamieszkał właśnie tam, w parku oruńskim. Zmarł w wyniku odniesionych ran w 1991 r. pocięty nożem we własnym łóżku. Dom i sad przez lata stał opuszczony i służył za melinę dla bezdomnych.Pod koniec lat 90-tych Sąd w Gdańsku zwrócił to dla jego spadkobierców w Berlinie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 35

Ska masz informacje

A skąd masz takie informacje podał byś cos więcej zawsze się zastanawiałem co tam sie działo!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Fascynatów mocnych trunków hahaha xD

tak naprawde nie zmieni się nic ; D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

a gdzie nie ma koreczków? lada chwila gotowa będzie pętla tramwajowa. dzięki temu możliwy będzie szybki i wygodny dojazd tramwajem do centrum i nie tylko :)
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 12

Ciche osiedle ?

Tak, tylko że z tego osiedla do pętli tramwajowej przy lódzkiej prawie dwa kilometry. Nawet na skróty przez pogrodzone osiedle południe na przełaj to dobry kilometr.
Jaki wobec tego szybki i wygodny dojazd do centrum?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Czy przystoi reklamować tego typu inwestycję lichymi rowerkami rozstawionymi w mieście na trawnikach:
http://niko3miasto.wrzuta.pl/obraz/8L4Caw2vZXR/rower ?

Czy deweloper postarał się o zezwolenia na zajęcie pasów zieleni instalacjami reklamowymi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 31

Szału nie ma

Budynki położone blisko siebie i innych juz stojacych tam zabudowan...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 28

smutne

widziałem z okna ten teren przechodziłem przez nie go wile razy, miejsce spotkań i może dom dla bezdomnych.Ale nowe osiedle wznosi się całkiem szybko
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Platynowa

Strasznie gęsta zabudowa - przybędzie masa ludzi /92 lokale x co najmniej 2 osoby/ i gdzie oni zaparkują? Już teraz tam nie można przejechać!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 27
Czy ktoś może interesował się bliżej tym osiedlem? Pod kątem zakupu mieszkania, cen, itp? A może ktoś już dokonał zakupu?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajne miejsce

jak mi dadzą kredyt to kupię na bank.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja kupiłem tam mieszkanie :)

a mnie się podoba miejsce, drobne pijaczki zawsze były i będą (Orunia...można sie przyzwyczaić) natomiast do parkowania są miejsca "na dziedzincu" inwestycji i to ogrodzone, Pan sprzedający na planach pokazywał, że do zabudowań jest 20 - 30 metrów więc sznurek między oknami na pranie odpada ... według mnie to wystarczy aby okna w okna nie zaglądać (co widać zresztą na załączonym obrazku - budowie). Co do koreczków - to nową Łódzką do centrum jest 10 - 15 minut, przed kupnem sprawdzałem dojazdy ... w różnych godzinach.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5
A co sądzicie o spodziewanej jakosci wykonania? Odnośnie Czterech Pór Roku było trochę reklamacji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

skąd wiesz? znasz kogoś w Hanzie?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

platynowa hanza

zabudowa taka jak wszedzie ,polecam zerknac na osiedle wis a wis oruni gornej,msc parkingowych ok.120, a to ze aut przybywa to dobrze, to znaczy iz bogacimy sie.sam szukam mieszkania ,ogladalem ich wiele,infrastruktura zalosna czesto bez placow zabaw,sklepow,szkol,przychodni,wszedzie daleko lub ciasno.ale niech kazdy sam szuka,ocenia,sprawdza.km
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

lepiej sobie kupicie na błękitnej kaskadzie, cenowo taniej,a ta sama dzielnica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 30
do góry