Widok

Osiedle Rodzinne - sprzątanie po swoich pupilach

Szanowni Państwo,
bardzo proszę o sprzątanie po swoich psach na naszym osiedlu jak i poza nim. Jeśli sami nie zadbamy o czystość naszego otoczenia to nikt inny za nas tego nie zrobi. Czy tak dużo zajmuje czasu wzięcie woreczka i sprzątnięcie nieczystości?
Dzisiaj przejeżdżając widziałem Panią w pięknych różowych kaloszach, która nie raczyła sprzątnąć po swoim pupilu. Nie chciałem już zawracać i gonić tej Pani, jednak następnym razem cofnę się, sam to uprzątnę i zaniosę Pani pod wycieraczkę. Pani - z nowego osiedla rodzinnego.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

BRAWO..... !!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hmm? Jak to jest osiedle rodzinne,to powinna panować tam taka rodzinna atmosfera ,a jest g*wniana atmosfera :)

Ps.Specjalnie se ubrała różowe kalosze "wieśniara miastowa" jedna,bo tyle wszędzie tego guano leży.

Pozdrawiam oburzony Zdzisek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tu właśnie trzeba było zwrócić uwagę tej Pani a nie przejechać dalej obojętnie. I tym oto sposobem Pan również się przyczynił do zrobienia syfu na osiedlu. Najlepiej to napisać na forum i mieć nadzieję, że problem sam się rozwiąże...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo ciekawa interpretacja Maju. Jak ten czlowiek sie przyczynil do robienia syfu? Sam wysiadl i sie zalatwil czy co?
Gdyby mial w powazaniu to by nie pisal tutaj i deklarowal niespodzianki na wycieraczce. Mial zawracac i gonic ta kobiete?
Odwracasz uwage od waznego tematu dla osiedla jak i calego Banina. Wielu ludzi nie grzeszy tu kultura i nie doroslo do posiadania psa czy tez kota.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

To samo na Zlotej. Ostatnio widzialem jak koles wesolo na wysuwanej smyczy wypuszczal psa komus na dzialke a ten wesolo sie zeszczal
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko jak sprzątnąć szczyny? Tu chyba raczej o dwójkę chodzi.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dołączam się do prośby. Apeluję również do panów, którzy kupują w sklepie małpkę i piwo, po czym piwo wypijają w domu, a małpkę - w ciszy, spokoju i koniecznym pospiechu - na ulicy, by opróżnione dowody swego nałogu i strachu przed domowym gestapo wyrzucali do kubła na śmieci, a nie w krzaki.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ha jak to jest "w ciszy,spokoju i w pośpiechu " ,ale masz racje ich zachowanie jest naganne i chamskie ,bo zamiast kupić przynajmniej pół litra i się razem z kimś napić to sami chleją ,samoluby -chamsko - niekulturalne !

P.s A tak poza tym, to małpki są nieekonomiczne.

Pozdrawiam porządny Zdzisek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdzisek bo to jest tak : kupi taki małpkę + 2 browce i gra gitara.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poco te apele ? Nie lepiej postawic elektrycznego pastucha ? Moze jak kopnie pradem to pomysli
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

A zwróć takim uwagę to albo ryja dra albo zawsze ta sama odpowidz- Ja sprzątam , tylko skąd te gó.......a. Psiarze z rodzinnego lubia wyprowadzać psy pod cudze domy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Odświeżam wątek.

Lenie śmierdzące, sprzątajcie po tych kundlach g*wna. Tyczy się to całego Banina.
Jeśli osobiście widzę taką sytuację to zwracam uwagę.
Dzieci chodzą, bawią się, jeżdżą rowerami, a później ubrania z psich odchodów trzeba prać, bo taki jeden brudas z drugim nie raczy się nawet schylić po swoim piesku żeby kupkę uprzątnąć, bo jeszcze mu korona z głowy spadnie.

Każdą kolejną sytuację będę nagrywał telefonem. Obydwa kundle, czyli właściciela i samego sr*jącego. Bo zauważyłem że nie dociera zwracanie niektórym uwagi.
Następnie telefon na straż miejską i będą mandaciki.

aaa jeszcze jedno. Zapchlone kundle proszę wyprowadzać na smyczy i najlepiej z kagańcem. Skandalem jest otwieranie drzwi i wypuszczanie psa, aby się pasł bez opamiętania po połowie osiedla.
Jeśli jeszcze raz zacznie rzucać się na moje, bądź jakiekolwiek inne dziecko, kundel dostanie stalową rurą o przekroju 8cm w łeb. W razie czego drugi raz poprawię.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11
Całe szczęście, że gmina Żukowo nie ma straży miejskiej a tym bardziej gminnej.

GBLS - dobry nick Goebbels.
Wyluzuj trochę, nawet jeśli co do zasady się zgadzam co do tego, żeby nie puszczać psa luzem, to Twoja agresja aż przeraża.
Co do sprzątania - po pierwsze trochę słabo, bo brak śmietników kompletny, po drugie ktoś już kiedyś słusznie zauważył, że ludzkich śmieci jest tu tyle samo, więc ta uwaga powinna dotyczyć nie tylko właścicieli psów, ale i wszystkich innych mieszkańców. Bo ja tak samo mogę napisać, że jak zobaczę lenia śmierdzącego, który rzuca śmiecia lub odpady budowlane na ulicę, to nagram albo czymś walnę...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wydaje mi się, że liczne odchody na osiedlu czy w Baninie nie wynikają z braku koszy na śmieci a braku kultury. Idąc tym wysublimowanym tokiem rozumowania, w lesie śmiecisz bo brakuje tam koszy?
Co do śmeci na osiedlu to każdy jest zobowiązany do dbania o czystość przed swoją posesją. Jeśli ma syf to świadczy o gospodarzu równie źle jak i o osobach nie sprzątających po swoich psach i śmiało możesz takiej osobie zwrócić uwagę.

Osiedle Familijne to samo, syf, butelki, puszki i wyprowadzaja kundle na osiedle domów pod furtki. Brak kultury i kołtuństwo

w lesie niestety śmieci i to w sporych ilościach. jako, że z mężem nie możemy na to patrzeć na każdy spacer zabieramy reklamówkę i zbieramy odpady. większe ilości (gruz, azbest) zgłaszamy w gminie. co do koszyka W Baninie są bardzo potrzebne. gmina powinna też sprzątać wzdłuż ulic. zgłaszajcie odpady, śmieci w inie: sprzątanie to jeden z ich obowiązków.