Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Kokoszki Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie,
Fakt, droga dojazdowa nie jest rewelacyjna choć w mojej ocenie, po dzisiejszej wycieczce na Osiedle, porównując-jest w lepszym stanie niż droga na O.Królewskie.
Niestety nie wiem na kiedy planowany jest odbiór I etapu. Ja na swój, czyli etap V muszę poczekać do IV.Q.18r. nad czym ubolewam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam więc sąsiada my również przewidywany odbiór mamy na grudzień 2018 :)

Szanowni Państwo, radzę odwiedzić budowę, po ostatnich deszczach domy zalane (prawie) do połowy parteru. Wilgoć w domu murowana :/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Myślę, że przyjdzie wiosna to nasze domy wyschną. Mam odbiór na wrzesień 2018 r
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Troszkę mnie Pan zmartwił :/ mam nadzieję jednak,że te zalane domki nie są z V etapu :(

V etap nie ma jeszcze nawet fundamentów :)

I to chciałam usłyszeć ;)

Trochę dziwne to zalanie. Wygląda to tak jakby miało tam pojawić się metrowe jezioro. Czy ktoś tam był aby to potwierdzić?

ja widziałem, domy bliżej Banina są zalane, bo woda nie wsiąka w pole. zrobił się dość duży staw, który zalewa domy (stoi w nich woda) - choć w środku nie byłem. Widać to z pola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Gdańsku będę dopiero w niedzielę, zatem na pewno podjadę na O.S.Ogrody, bo niepokojące jest to o czym Pañstwo piszecie :(

Nie piszcie bzdur, odwiedzam budowe regularnie (ok raz w tygodniu) i zaden dom nie byl zalany. Co do drogi to zgadza sie, masakra jakas ale licze na to ze cos z tym zrobia, wyrownaja, wysypia czyms a pozniej mam nadzieje ze gmina sie tym zajmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Myślę, że nie ma co robić paniki, część drogi jest juz w płytach jak położą do naszego osiedla to będzie dobrze. Co myślicie o perspektywie wywożenia szamba?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Deweloper juz zapowiedział ze drogi nie bedzie utwardzać, i ze lezy to po stronie gminy. Droga bedzie utwardzona póki co tylko do osiedla onnea. Trochę mnie martwą te zalania o których Państwo piszą :(

Co do szamba, niestety jest to minus, w Pępowie powstanie sieć kanalizacyjna ale niestety nie dotrze do naszej ulicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

no to chyba nie widział Pan ostatniego domu tuż przy osiedlu familijnym, przez ostatnie dni pracowała pompa która wypompowywała wodę z domu. Napiszcie Państwo na forum Banina, sąsiedzi widzą to z okien, niektórzy mają zdjęcia, chętnie sie podzielą swoją wiedzą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga nie jest rewelacyjna ale na wszystko jest sposób. Znajomi z Bliźniaków przy ul. Rejtana w Pępowie złożyli się na utwardzenie drogi dojazdowej i wyłożenia płyt. Zatem można się dogadać jako sąsiedzi z jednego osiedla.
Wizja szamba nie jest rownież jakimś dramatem a koszt szacuje się między 120-170zl w zależności od firm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko jest kwestią "do ogarnięcia", oby sąsiedzi byli chętni do współpracy :)
Jeśli ktoś ma zdjęcia z budowy to proszę, niech się podzieli. My niestety nie mamy kiedy się tam wybrać.

optymistom polecam: https://forum.trojmiasto.pl/Sloneczne-ogrody-t779722,4,12.html

Do „pp” : niestety w ciągu tygodnia rownież nie mam za bardzo jak podjechać, jeśli mam czas to niestety późnym wieczorem a w ciemności mało będzie widać :/
Podaj mi proszę swój E-mail priv w sobotę bądź niedzielę podjadę tam i wyślę Ci zdjęcia.
Zaczyna mnie już irytować ta sytuacja i porządnie martwić...

Z tego co znalazłem to po tej drodze ma byc budowany łącznik Rębiechowo - Obwodnica Metropolitalna tylko to pewnie odległe czasy. Będę tam 16 listopada to zrobię zdjęcia.
do góry