Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Osiedle Słoneczne Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Napisałem dna w cudzysłowiu, dlatego że taka studnia dna nie ma wcale, lecz miałem na myśli gdzie się kończy, na jakiej głębokośći.
No to jeśli potwierdzi się to że studnia zrobiona jest tylko po to aby była to równie dobrze będzie można ją zasypac i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Studnia nie ma wcale dna na tych terenach nie była nawet sprawdzanaleba a te studnie to sciema żeby nas oszukać i oczy zamydlic
No to jak byłaś u geodety, to wytłumacz na jakiej zasadzie się to odbywa.
Bo poprawnie wykonana studnia chłonna powinna mieć "dno" poniżej gliny w warstwie która już wodę chlonie.

Postęp prac na budowie to 3 miesiące do przodu. Czy ktoś może dowiadywał się czy istnieje szansa na szybszy odbiór? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam dzisiaj u geodety daje rok najwyżej i napewno będzie wybijalo bo u nas nie ma ziemi tylko glina . Proszę popytać na osiedlu Królewskim oni przez to przeszli
Wybijac nie może bo to fizycznie nie możliwe.
Raczej nie będzie wystawa studzienka ale nadal właściciele większych działek mają problem bo to nam woda będzie wybijalo na ogródki jak zbiornik się napelni uważam ze powinniśmy mniej płacić za domy bo standard działki się obniża przez to
Widziałeś/aś ile dokładnie wystają ponad grunt? 10cm czy metr?
Jeśli taka studzienka będzie na równi z ziemią to ostatecznie nie widzę problemu jeśli dzięki temu nie będzie problemu z stojąca wodą wokół domu.
Taka studzienka zbiera wodę pod poziomem gleby więc jeśli wystaje to zawsze można się tego pozbyć.
Wszystko ok tylko ze te otwory studzienkowe są tylko na wiekszych działkach. Trochę to nie fajne bo placilismy za większe dzialki większą kasę a standard działki traci przez te studzienki
Biorąc pod uwagę jakie są problemy z dostępem do wody to taka studnia do zbioru deszczowki to może jednak być plus... :D

Nawet w umowie jest zapis o tym że, musimy nawieźć czarnoziem na swoje działki we własnym zakresie. :)

I dokładnie te zbiorniki są na kanalizację deszczową, która będzie przy domach.
Jest po zbiorniku na budynek.

Przecież są narysowane na mapce sytuacyjnej którą się dostało do umowy.
Tylko z tego co mi wiadomo miały wystawac max 10cm nad ziemię, a i tak trzeba wymienić ziemię i nawiezc czarnoziemu bo na tej glinie nic nie wyrośnie.

Cekolowac tak . Ale batdziej chodzi mi o te kręgi na ogrodzie nie wiedzialam ze umieszcza tam jakieś zbiorniki

pewnie chodzi o: cekolowanie
CO to znaczy celować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cześć byłam wczoraj jestem poirytowana na większych działkach są kręgi ktore wyglądają jak zbiorniki retencyjne . Ściany trzeba celować

Tylko że wszystkie domy w pierwszym rzędzie nie były zalane, a jedynie te po przeciwnej stronie do ul. Trepczyka.

Jak masz zdjęcia to może wrzuć na forum.

Mam teoche
Czy ktoś wie jak przebiegają odbiory?
Czy bezproblemowo i wszystko jest zazwyczaj ok, czy może trzeba zgłaszać poprawki?
Oczywiście mam na myśli jak to było na innych osiedlach u tego dewelopera.

Inne tematy z forum Kokoszki

Błoga Bysewska (9 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

Sianowska Polana (7 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Nowa Cegielnia (6 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

do góry