Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Osiedle Słoneczne Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybaczcie błąd w ostatnim zdaniu - słownik... :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz rację, będzie wszystko gotowe,można się wprowadzić i stopniowo wykańczać.
Z dodatkowych opcji wybrałam tylko podprowadzenie pod ogrzewanie, prąd i rownież okno, choć będzie to na chwile obecną tylko strych, docelowo moze kiedyś pokój, ponieważ póki co nie jest mi jeszcze potrzebny.
Na sąsiedzi na kiedy macie odbiory?Ja niestety grudzień br.

Ja wybralem ocieplenie podloge i okna na poddaszu plus podprowadzenie pod grzejnik i prąd. Cena moze wysoka ale jak chcemy się wprowadzic w mury i nie płacić wynajmu. Raz tak zrobilem ze wszystko zrobie sam i tak się przeciagnelo 5 lat.

Też mamy ogrzewanie podłogowe cały dół i łazienkę,i też zastanawiałam się nad grzejnikiem. ..ale nie żałuję . Ceny mają straszne. Trudno będzie bez grzejnika.jakos przeżyje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A jaką opcję wybraliście w kwestii ogrzewania? ja zdecydowałam się na o.podłogowe na parterze i w łazience na piętrze (w pokojach grzejniki) przy rezygnacji z grzejnika w łazience, choć zastanawiam się czy nie był to błąd, ponieważ grzejnik by się przydał w łazience ale cena rownież była trochę zaporowa.

Koszty swoją drogą tańsze. Ale przynajmniej wykonasz to lepiej. Słyszałam że dach słabo jest ocieplany tylko15cm wełna.. ogólnie cennik mają staranie drogi jak na dodatkowe prace. Specjalnie tak wysokie by kupujący za dużo nie chcieli robić

My też zrezygnowaliśmy .witam przyszłych sąsiadów.

Ja rownież zdecydowałam się wykonać we własnym zakresie, ponieważ koszt zdaje się być o wiele niższy niż zaoferowali :/ choć zastanawiałam się czy czy nie lepiej zlecić deweloperowi i z głowy, choć bardziej przemawia do mnie zaoszczędzenie :)

My zostaliśmy przy standardzie bo dowiedzieliśmy się, ze wychodzi o połowę taniej zrobienie samemu.

Pytanie : skorzystaliście z przedstawionej oferty docieplenia 2 piętra i położenia płyt-podłogi czy wykonujecie we własnym zakresie (tańszym)?

Nie mowie ze nie utwardzaja. Na ten dzien w jakim byłem to droga kiepska pozamarzane wyboje. Miejmy nadzieje ze po zakończonej budowie bedzie lepsza.

Z tego co mówi Pani droga regularnie jest przez nich utwardzana gruzem, czego sami byliśmy świadkami podczas wizyty na budowie :)

Byłem tam o 9 00. Etapy od strony lipowej polnej nie sa zalane. A jak od familijnego to nie widzialem. Jak narazie to droga tragedia .

Tylko dwa/ trzy pierwsze domy od nieba sa zalane

Czy ktoś wie czy domy z 2 etapu też są zalane? Dom, który kupiłam znajduje się mniej więcej po środku. Na zdjęciach, które są w internecie niewiele widać, oprócz tego, że pierwszy dom stoi w wodzie.

Ja również :)

Witam chciałabym kupić dom na osiedlu słoneczne ogrody czy sytuacja z tą wodą naprawdę tak źle wygląda? Byłabym wdzięczna za i formacje

Prawda, wczoraj byłem i stan wygląda jak na fotkach poniżej:
http://chomikuj.pl/saikomiki/Foto_P*c4*99powo_Zalane

Sam wpłaciłem zadatek za lokal który jest zalany, nikt mnie o tym nie poinformował, umowę rezerwacyjną podpisałem 20 grudnia.

Dopiero potem znalazłem fotki z listopada.... tam nic się nie zmienia. Dzisiaj zamierzam się dowiedzieć co ten deweloper zamierza w tej sprawie zrobić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Początkowe numery działek od strony osiedla Familijnego.. tragedia.. obok jest staw pełen wody..od listopada nie zrobiono z tym nic

Witam,
czy ktoś z Państwa widział, ile teraz jest teraz wody na budowie. Domy z pierwszego etapu są zatopione..

Inne tematy z forum Kokoszki

Błoga Bysewska (9 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

Sianowska Polana (7 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Nowa Cegielnia (6 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

do góry