Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Osiedle Słoneczne Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My kupilismy dom w etapie IV , odbior wrzesien 2018.
Witamy przyszlych sasiadow :)
Czy ktos z Panstwa szukal juz wykonawcy schodow na poddasze i mogl by sie podzielic opiniami?
My jestesmy na etapie rozeznania i padaja ceny 10 tys.+ i zastanawiam sie czy naprawde nie mozna wykonac ich nigdzie indziej taniej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak też słyszałam.

Rozmawialiśmy z Panią, pozwolenie zostało wydane. Na wiosnę ruszają z przebudową drenu.

Z tego co wiem nie mają tego pozwolenia wodnoprawnego i w tym roku go nie dostaną, nie ma pozwolenia, nie ma przebudowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może uda mi się na dniach coś dowiedzieć.

Czy ktoś rozmawiał może z deweloperem na tamat budowy drenu? Kiedy projekt ma zostać wykonany?

Byłam wczoraj na budowie. Droga masakra ale nie mamco się dziwić jak tam tak ciężki sprzęt jeździ.i teren gliniasty. Droga musi być oddana napewno w takim stanie jak była przed budową. Po rozmowie z deweloperem niby ma być wyrównana i wysypana kruszywem czy żwirem. Reszta należy w rękach mieszkańców i umowy z gminą. To jest normalne. A poza tym był bardzo mokry rok i wszędzie woda stoi. To jest przerażające .Porozmawiajcie z rolnikami mieszkającymi wokół to wam powiedzą że tyle wody nie było od bardzo dawna. Wiadomo osiedle są w szczerym polu ale z czasem się zagospodarują. Są plusy i minusy jak to woli. Wiadomo jest przerażające to jak teraz po zimie beda śniegi topnieć a tu ciągle mokro. Tez mnie to martwi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

10m3

Jaka jest pojemnosc szamba na tym osiedlu? Bokanalizacji brak.

Witam!
Kupiliśmy mieszkanie/dom etsp2 budowy.
Czy jest ktos na forum z sasiadow?

projekt przerobienia drenu:
https://ibb.co/h4OcoR
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam widziałam wodę starają się odpąpować w sumie zalany jeden dom reszta ok
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A jakieś szczegóły też na temat prac, czasu ukończenia, planu odwodnienia działek? ja w wolnej chwili wrzucę projekt zbiornika retencyjnego w Baninie. Myślę, że wszyscy mieszkańcy odetchną z ulgą. :)
developer wrzucił na swoim profilu fb link do projektu przerobienia drenażu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przestrzegam tych, którzy myślą o kupnie. Tym, którzy już kupili wspolczuje i radzę zawalczyć o swoje z Mieszkania Gdańsk sp. z o.o. To co już wybudowane stoi w wodzie, fundamenty i mury mokre. Jestem ciekaw jak to się odbije na przyszłym użytkowaniu.
Zdjęcia z dzisiejszego spaceru.

http://pl.tinypic.com/r/ehaxwl/9

http://pl.tinypic.com/r/2qvgzzn/9

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

czemu sami nie podjedziecie i nie zobaczycie jak to wygląda?
generlanie średnio - fundamenty w wodzie, zalane równo... wspólczuje nowym mieszkańcom bo to na pewno wyjdzie gdzieś w użytkowaniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

piterlux@o2.pl

Podaj proszę maila prześle Ci zdjęcia

Czy był ktoś oglądac na żywo?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

fotki na zalane domy na stronie radia gdańsk:

https://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/68409-wielkie-rozlewisko-na-granicy-pepowa-i-banina-mieszkancy-zalamani-nie-spimy-bo-boimy-sie-zalania
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kokoszki

Błoga Bysewska (9 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

Sianowska Polana (7 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Nowa Cegielnia (6 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

do góry