Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Osiedle Słoneczne Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sąsiadko, masz zupełną rację w tym wszystkim, ale chyba każdy kto dokonał zakupu nieruchomości w Pępowie zdaje sobie sprawę, że nie będzie to exkluzywne osiedle ;)
Całe życie mieszkałam w domku jednorodzinnym, przez ostatnie trzy lata w bloku, gdzie lokatorzy obok nagminnie imprezują, nie szanują czystości na klatkach, piętro wyżej wyje i skacze ogromny pies wielkości cielaka do momentu, kiedy wrócą jego właściciele z pracy a z drugiej zaś strony codziennie wydzierający się na siebie małżonkowie, których słychać na pół osiedla - dramat ;)
Zdecydowanie wolę wieś dzieląc ścianę tylko z jednym sąsiadem :)
Nie wiem czy juz zauważyliście ale ruszyła sprzedaż etapu VII i VIII, zatem sąsiadów nam przybywa ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam,
Z tego co wiem to kupując mieszkanie tam w ''prezencie'' dostawało się udział w części drogi więc nie liczyłabym raczej na to, że deweloper ''coś'' zrobi z własnej kieszeni. Rozmawiałam z deweloperem na samym początku między innymi mowa była o drodze każdorazowo wygładzą przed odbiorami tyle w temacie.( Po prostu deweloper nie chciał powtórki z osiedla Królewskiego) Jeżeli chodzi o wode jest to zjawisko niepokojące trzeba by się temu przyjrzeć, ale pamiętajmy jednak, że tj .budowa nie ma tej kanalizacji deszczowej zrobionej (swoją drogą ciekawe gdzie będzie ona odprowadzana), po 2 to pole więc siłą rzeczy nie ma gdzie na polu przy większych opadach wsiąkać, po 3 ciekawe czy nie ma tam jakiegoś spadu ? Podsumowując nie ma co się łudzić, że za 200 pare tysięcy kupi się dom (mieszkanie jak kto woli) z pełna infrastrukturą (piękne oświetlone drogi, place zabaw itp.) co do tej wody to na miejscu właścicicieli bym się zainteresowała a jeżeli chodzi o samo miejsce co kto lubi ale umówmy się w Baninie te nowe osiedla też są ulokowane daleko od ''centrum''. Ehh poza tą wodą to trzeba się liczyć z urokami życia na wygwizdowiu (chyba każdy kupujący się z tym liczył ) i pamiętać o tym, żę DEWELOPER zawsze będzie się wybielał. Serdecznie pozdrawiam i życzę cierpliwości. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My również chcielibyśmy się tam wybrać ale niestety po pracy jest już tak ciemno że i tak nic byśmy nie zobaczyli. Czekam więc na maila :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pp : aż mnie skręca, żeby wykroić trochę czasu i pojechać tam chociażby jutro.
Jeśli uda mi się tam wybrać jeszcze w tygodniu podeślę zdjęcia.
Super, że „właściciel” rownież się wybiera, będziemy czekać na relacje z budowy ;)

Layla: Zdjęcia możesz podesłać na paulinacieslak.fotografia@gmail.com
Mnie również sytuacja zaczyna niepokoić :(

Z tego co znalazłem to po tej drodze ma byc budowany łącznik Rębiechowo - Obwodnica Metropolitalna tylko to pewnie odległe czasy. Będę tam 16 listopada to zrobię zdjęcia.

Do „pp” : niestety w ciągu tygodnia rownież nie mam za bardzo jak podjechać, jeśli mam czas to niestety późnym wieczorem a w ciemności mało będzie widać :/
Podaj mi proszę swój E-mail priv w sobotę bądź niedzielę podjadę tam i wyślę Ci zdjęcia.
Zaczyna mnie już irytować ta sytuacja i porządnie martwić...

optymistom polecam: https://forum.trojmiasto.pl/Sloneczne-ogrody-t779722,4,12.html

Wszystko jest kwestią "do ogarnięcia", oby sąsiedzi byli chętni do współpracy :)
Jeśli ktoś ma zdjęcia z budowy to proszę, niech się podzieli. My niestety nie mamy kiedy się tam wybrać.

Droga nie jest rewelacyjna ale na wszystko jest sposób. Znajomi z Bliźniaków przy ul. Rejtana w Pępowie złożyli się na utwardzenie drogi dojazdowej i wyłożenia płyt. Zatem można się dogadać jako sąsiedzi z jednego osiedla.
Wizja szamba nie jest rownież jakimś dramatem a koszt szacuje się między 120-170zl w zależności od firm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no to chyba nie widział Pan ostatniego domu tuż przy osiedlu familijnym, przez ostatnie dni pracowała pompa która wypompowywała wodę z domu. Napiszcie Państwo na forum Banina, sąsiedzi widzą to z okien, niektórzy mają zdjęcia, chętnie sie podzielą swoją wiedzą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Deweloper juz zapowiedział ze drogi nie bedzie utwardzać, i ze lezy to po stronie gminy. Droga bedzie utwardzona póki co tylko do osiedla onnea. Trochę mnie martwą te zalania o których Państwo piszą :(

Co do szamba, niestety jest to minus, w Pępowie powstanie sieć kanalizacyjna ale niestety nie dotrze do naszej ulicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że nie ma co robić paniki, część drogi jest juz w płytach jak położą do naszego osiedla to będzie dobrze. Co myślicie o perspektywie wywożenia szamba?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie piszcie bzdur, odwiedzam budowe regularnie (ok raz w tygodniu) i zaden dom nie byl zalany. Co do drogi to zgadza sie, masakra jakas ale licze na to ze cos z tym zrobia, wyrownaja, wysypia czyms a pozniej mam nadzieje ze gmina sie tym zajmie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

W Gdańsku będę dopiero w niedzielę, zatem na pewno podjadę na O.S.Ogrody, bo niepokojące jest to o czym Pañstwo piszecie :(

ja widziałem, domy bliżej Banina są zalane, bo woda nie wsiąka w pole. zrobił się dość duży staw, który zalewa domy (stoi w nich woda) - choć w środku nie byłem. Widać to z pola.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę dziwne to zalanie. Wygląda to tak jakby miało tam pojawić się metrowe jezioro. Czy ktoś tam był aby to potwierdzić?

I to chciałam usłyszeć ;)

V etap nie ma jeszcze nawet fundamentów :)

Troszkę mnie Pan zmartwił :/ mam nadzieję jednak,że te zalane domki nie są z V etapu :(

Inne tematy z forum Kokoszki

Sianowska Polana (7 odpowiedzi)

Lokalizacja inwestycji umożliwia sprawne poruszanie się po całej aglomeracji trójmiejskiej, tym...

Nowa Cegielnia (6 odpowiedzi)

Kameralny kompleks powstaje w Kokoszkach. Dzielnica ta od lat sukcesywnie rozwija się zachowując...

Błoga Bysewska (9 odpowiedzi)

Osiedle domków jednorodzinnych w zabudowie bliźniaczej powstaje w dzielnicy Kokoszki, na styku...

do góry