Widok

Osiedle Słoneczne Ogrody

Pępowo Osiedle Słoneczne Kokoszki Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy jest tutaj ktoś kto zakupił dom na Osiedlu Słoneczne Ogrody od dewelopera Mieszkania Gdańsk sp. z o.o?
Czy wiadomo co gminną drogą dojazdową? Byliśmy tam w deszczowy dzień i nie wygląda to dobrze, można zgubić zawieszenie w samochodzie.

Na kiedy przewidziane są odbiory pierwszego etapu?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam dzisiaj u geodety daje rok najwyżej i napewno będzie wybijalo bo u nas nie ma ziemi tylko glina . Proszę popytać na osiedlu Królewskim oni przez to przeszli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Postęp prac na budowie to 3 miesiące do przodu. Czy ktoś może dowiadywał się czy istnieje szansa na szybszy odbiór? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No to jak byłaś u geodety, to wytłumacz na jakiej zasadzie się to odbywa.
Bo poprawnie wykonana studnia chłonna powinna mieć "dno" poniżej gliny w warstwie która już wodę chlonie.
Studnia nie ma wcale dna na tych terenach nie była nawet sprawdzanaleba a te studnie to sciema żeby nas oszukać i oczy zamydlic
Napisałem dna w cudzysłowiu, dlatego że taka studnia dna nie ma wcale, lecz miałem na myśli gdzie się kończy, na jakiej głębokośći.
No to jeśli potwierdzi się to że studnia zrobiona jest tylko po to aby była to równie dobrze będzie można ją zasypac i tyle.

Chyba nikt nic nie wie a fajnie by było bo dzieci do szkoły od września ida

Czy te studnie się sprawdza to nie wiem bo jak bylem oglądać budowe to bez podlaczenia rynien byly niektore pelne. Jak przylacza nam wszystkie media to może i odbiory będą szybciej

"Zostało jeszcze wiele prac do wykonania, odbiory odbędą się zgodnie z terminem podanym w Umowie."
Taką odpowiedź dostałam od Chmary dvlp, więc chyba nie mamy na co liczyć. A, szkoda :(

Wielka szkoda jak dzieci teraz do szkoly zapisac

Dla dewelopera najbezpieczniej jest nie obiecywać tylko trzymać się terminu a jak zrobi szybciej to będzie niespodzianka

Z 2 tyg temu, deweloper oceniał stan zaawansowania prac na 90%

Byliśmy dzisiaj na budowie, już zaczynają wykładać kostkę brukową wokół domów. Ochroniarz również twierdzi że odbiory będą w terminie ponieważ mają problem z gazownią.

No właśnie, tego brakuje na zdjęciach, skrzynek gazowych.

skrzynki gazowe są od dwóch tygodni

Czyli widziałem jakieś stare zdjęcia.

https://onnea.info/viewtopic.php?f=8&t=30

Jeśli tam mają nadal problem z gazem i jak widać odbiory są opóźnione nawet o pół roku, to ciekawe co będzie u nas, w końcu to ta sama ulica...

Zgadza się, ale u nich wpływ na odbiory ma też to, że budynki nie są ukończone, nie mają nawet ziemi wyrównanej wokół domów. Wygląda to tragicznie. U nas sytuacja jest na tyle dobra, że powoli kładą kostkę brukową i większość prac jest już na finiszu. Pozostaje tylko kwestia gazowni.
Dzisiaj otrzymaliśmy maila z datą wizyty na budowie. Na pewno dopytamy o wszytko na miejscu podczas wizyty. :)

A ktory jestes etap bo my 4 i juz mielismy wizyte. Otrzymalismy informacje ze gaz bedzie od strony familijnego a nie od onnea

My jesteśmy 6 etap i mamy wizytę 18 czerwca