Widok

Osiedle Słoneczne Wzgórza

Osiedle Słoneczne Wzgórza Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
Osiedle Słoneczne Wzgórza to zespół 12 budynków wielorodzinnych. W ramach inwestycji Grupy Budner przewiduje się realizację 620 mieszkań.

Pomiędzy budynkami (trzy-, cztero- i pięciopiętrowymi) zostanie urządzona zieleń. Zgodnie z nazwą inwestycji - mieszkania będą doskonale doświetlone - zorientowane na ekspozycję południową lub zachodnią. Okolicę będzie można podziwiać z balkonów lub ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

pani z biura - opinie

Czy ktos mial problem z komunikacja z pania z biura na etapie podpisywania umowy deweloperskiej?
Pani bardzo nalega na podpisanie tej umowy jak najszybciej, ale checi wspolpracy niestety brak...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ktory etap?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam.

Zgadzam się w 100 %. Wszystko ładnie pięknie dopóki umowa nie jest podpisana i mieszkanie nie jest odebrane. Potem mają zwyczajnie w d***e klientów. Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tragedia!

Nie polecam, bardzo żałuję zakupu mieszkania na tym osiedlu, o ile samo osiedle całkiem przyjemne tak standard wykończenia mieszkań tragiczny, nigdzie nie ma kątów prostych, ściany oraz podłogi mega krzywe, okna uszkodzone, balkon się rozpada, po 3 latach od wybudowania bloku przy malowaniu odpadł tynk ze ścian, wszystkie przyłącza sanitarne do przebudowy, poczynając od odpływu WC do przyłączy pod pralkę, zmywarkę oraz zlew. Elektryka niezgodnie z zasadami, kable puszczone zamiast w liniach prostych to ze względu na oszczędność puszczone po skosach. Deweloper nie uznaje zgłoszeń żadnych nieprawidłowości, nie polecam odbierać mieszkania bez fachowca od odbioru budowlanego!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
ha...z miejscami jest tak na wszystkich osiedlach w Gdańsku...też mi nowość
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
to sprzedaj ,czy masz problem z kredytem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteśmy zachwyceni obsługą biura sympatyczni, uprzejmi,pomocni we wszystkimi naszymi problemami, co do mieszkania teź jest wszystko w porządku, osiedle spokojne myślę źebyśmy będziemy tu szczęśliwi
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zawiedziony

Na stronie osiedla w zakładce standard wykończenia , deweloper chwali się że:
"ŚCIANY DZIAŁOWE - Murowane z bloczków silikatowych - tynk gipsowy jednokrotnie malowany gruntem, gotowe pod malowanie" - niech Was nie zmyli ten zapis, jeżeli chcecie mieć gładkie ściany , założyć trzeba dodatkowe cekolowanie przed malowaniem, bądź przynajmniej wygładzanie większych nierówności, w przeciwnym wypadku wszystkie niedoróbki będzie widać jak "na dłoni" zwłaszcza po położeniu intensywnego koloru.
Kupiłem mieszkanie na tym osiedlu i muszę przyznać, że kontakt z deweloperem był świetny do czasu przelewu pieniędzy za mieszkanie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mieszkam już rok

Hej, ja mieszkam już prawie rok przy Kołodzieja 55. Jak dotąd wszystko jest ok. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to balkon. Niestety cała barierka jest niepraktyczna, tej szyby nie da się umyć od zewnątrz. Może ktoś ma jakiś patent? Co do budowlanki to ekipa, która mi wykańczała mieszkanie wyrażała się bardzo pochlebnie. Nic mi się nie kruszy, nie osypuje, nie odrywa, ściany proste. Na samym początku miałam tylko problem z elektryką. Okazało się, że w jednym gniazdku przewód sobie luźno latał i zwarcie robił. Przyszedł pan elektryk i poprawił.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Kolodzieja 53
Zimno, grzejnik tylko na parterze. Okna bez odpływu wody. Ktoś murek za wysoki postawił - głupek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
superrr
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakość w porządku

Ceny też nie są złe. Mieszka się dobrze i wszystko byłoby OK, gdyby nie fakt, że Pani z Biura Sprzedaży oraz Pan Prezes okazali się być niesłownymi. Miało być trochę wolnych miejsc parkingowych. Nie wszyscy wykupili miejsca, odwiedzający tez chcą gdzieś parkować. Oglądających proszę o zwrócenie uwagi na ilość dostępnych miejsc parkingowych. Będą w związku z tym nieprzyjemności bod blokami, ludzie będą się kłócić o miejsca.W dodatku hale garażowe stoją puste, mimo zapewnień Pani z Biura, że wszystko jest wyprzedane.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jedna z lepszych inwestycji

Czekam na etap D, jestem po podpisaniu umowy. Powiem szczerze, że zjeździłem z 10 różnych inwestycji w trójmieście, nie tylko w tej okolicy, ale też bliżej centrum. Na uznanie zasługuje obsługa biura sprzedaży, która podchodzi solidnie i przyjaźnie do tematu. Na innych inwestycjach potrafili rzucić kluczami i kazać iść samemu sobie oglądać mieszkania, albo wręcz zostawiali je u ciecia... Procedura wyboru mieszkania, rezerwacji i zakupu to była przyjemność. Bloki, klatki, mieszkania i wykończenie (stolarka) wyglądają naprawdę porządnie, w porównaniu do odpadających płytek i pękających ścian na innych inwestycjach przy Jabłoniowej. Są też znajomi z etapów A i B, którzy podpisują się pod tym osiedlem. Polecam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
gdzie ci się coś kruszy? w którym bloku albo klatce?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sloneczne Wzgorza

architektura nowoczesna, mile ciche osiedle i swietna lokalizacja. bajka ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

piekne Sloneczne Wzgorze

bardzo fajne mieszkania , bardzo dobrze i fachowo wykonczone,ladna architektura i dosc dobra lokalizacja - mieszkania w cichej i spokojnej dzielnicy.
Kompetentna obsluga firmy budowlanej , reklamacje sa uwzgledniane - sprawnie sa poprawiane usterki.Osoba ktora zle ocenia te inwestycje jest po prostu niesprawiedliwa -Robert - pisze kompletne bzdury - piszac taka uwage sam wykazuje sie kompletna ignorancje .
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czekam z niecieprliwoscią!

juz nie moge sie doczekac gdy to powstanie!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście, że będzie wyjazd na Armii Krajowej gdy osiedle się rozbuduje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Zgadzam się mieszka się dobrze i przyjemnie

Standard wykończenia wysoki. Znacznie większy niż u konkurencji. Połączenie z centrum miasta jest doskonałe autem, i w przyszłości będzie bardzo dobre komunikacją miejską.
Jedynym minusem jest zbyt małe odległości pomiędzy budynkami przypomina to powoli gęsty betonowy las.
Trzeci etap jest wciśnięty na siłę.
Generalnie jesteśmy zadowoleni.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5