Widok
Osiedle Srebrniki
Duże założenie powstać ma na granicy Moreny i Wrzeszcza, stąd przyszłe osiedle obsługiwane będzie przez infrastrukturę znajdującą się na terenie tych dwóch dzielnic. Przyszli mieszkańcy blisko będą mieli nie tylko do autobusów i tramwaju, ale także na przystanek PKM. Zielone otoczenie osiedla zapewni dużą ilość terenów do rekreacji. Nie zabraknie ich także na terenie samej inwestycji.
W ...
więcej
W ...
więcej
Czy ktoś przygląda się Górskimu co on wyczynia na tym terenie. Wycięto już olbrzymi obszar terenów zielonych w tym stare drzewa . Dzisiaj ruszylo grodzenie następnych kilkunastu hektarów które pójdą pod piłę. Istne szaleństwo. Wnukowie nam za to serdecznie podziękują. Beton, aluminium i szkło podobno dla naszego dobra. Deweloperzy pod rękę z władzą wiedzą lepiej co jest maluczkim potrzebne .
Tragedia
Czy naprawdę nie da się zagospodarować tego olbrzymiego przecież terenu z poszanowaniem dla zasobów przyrody, bez karczowania cennych obszarów lasu? Te ogołocone skarpy, przeorane wzgórza naprawdę budzą grozę! Wycięty został fragment parku leśnego Jaśkowej Doliny, co jest skandalem. Hańba dla dewelopera Górskiego i urzędników!
Płaskie dachy, możliwie dużo kondygnacji czyli maksymalizacja zysków za cenę ciasnoty, za cenę przyrody, za cenę korków a wszystko pod ładnie brzmiącym sloganem prezydenta Adamowicza "rozwój miasta do wewnątrz". Pora z tym skończyć po co nam kolejne tysiące przybyszów z Warmi i Mazur z Ukrainy czy z innych rejonów. Pora znaleźć prezydenta który opowie się za zielonym a nie betonowym rozwojem. Kiedyś Adamowicz mi się podobał i na niego głosowałem teraz zmieniłem zdanie i nie mogę doczekać się końca jego rządów.
Ceny kosmos:)
Tak się zastanawiam kto to kupuje? Notariusze, lekarze, fliperzy kiedyś muszą się skończyć. Żeby to się zwracało to trzeba wynajmować grubo ponad ceny rynkowe plus to, że kupujesz sam beton beż żadnego wykończenia. Że to niby prestiżowa lokalizacja? A cóż tam takiego prestiżowego? Cmentarz czy korki wkoło;)
nie wiadomo czy w ogóle skończą to osiedle...
nie wiadomo czy w ogóle skończą to osiedle...to gigantyczne osiedle....
Lokalizacja dobra w otoczeniu zieleni , ale bloki wysokie, może w realu lepiej to będzie wyglądało niż na wizualizacjach, blokowisko jak inne...szkoda, że nie budują jakiegoś kameralnego osiedla przyjaznego mieszkańcom.
Lokalizacja dobra w otoczeniu zieleni , ale bloki wysokie, może w realu lepiej to będzie wyglądało niż na wizualizacjach, blokowisko jak inne...szkoda, że nie budują jakiegoś kameralnego osiedla przyjaznego mieszkańcom.
Lokalizacja nie jest złą, ale ta inwestycja będzie budowana przez lata, dziesiątki budynków, każdy po kilkadziesiąt mieszkań, w sumie zastanawiam się, jak za kilkanaście lat ludzie będą stamtąd wyjeżdżać, co z infrastrukturą sklepy (nie mówię o małych sklepach z zielony płazem) ale o większych sklepach. Ciekawi mnie jak to jest na tym osiedlu z prądem, kto wam go sprzedaje i za ile