Widok

Osiedle Willa Kiełpino.

Najwyższa jakość wykonania, najlepsze materiały, nowe technologie (rekuperacja, domofony cyfrowe, holederski klinkier, wykończenie w granicie itp. Jedyne takie w Trójmieście, a i w Polsce takich nie widziałem poza Warszawą. Duże wygodne domy , rozległe działki (powyżej 1200) - generalnie prawie się zdecydowaliśmy.
Osiedle gotowe do zakupu. Obok Park Trójmiejski, sklepik. Do Sopot 12 minut.
Ceny nie najniższe, ale każda wydana złotówka ma uzasadnienie.
Informacja pełna i każdy klient traktowany indywidualnie.
Moja ocena
oferta: 6

obsługa: 5

jakość usług: 6

terminowość: 6

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 6

5.5

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam ostatnio u znajomych w Kiełpinie Górnym. Zabrali mnie na spacer na to osiedle, gdyż jak twierdzą jest absolutnie czaderskie. Jak powiedzieliśmy, że szukamy domu w Kiełpinie, to ochroniarz nas wpuścił. Naprawdę robi wrażenie, te wille to najwyższa półka, duże działki, cały teren zadbany, nic tylko się wprowadzać są domy na sprzedaż. Całość ślicznie wykończona. Faktycznie, po prostu czad. Także samo Kiełpino bardzo fajnie się zmieniło. Według mnie to teraz najbardziej wypasiona dzielnica przy obwodnicy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
to czaderskie osiedle jest zbudowane na ciekach wodnych, przy mokrych sezonach woda w piwnicach i garażach gratis.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Większość domów na tym osiedlu nie ma piwnic ani też garaży w kondygnacji podziemnej. Wiem, bo je oglądałem. Jak dla mnie osiedle jest bardzo starannie wybudowane. Sam się tym profesjonalnie zajmuje i potrafię to dobrze ocenić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Budujący domy w Kiełpinie Górnym muszą liczyć się istniejącymi tutaj warunkami gruntowo-wodnymi. W podłożu dominują piaski gliniaste i gliny piaszczyste. Warunki na sąsiadujących ze sobą działkach potrafią się mocno różnić. Ale nawet w trudniejszych miejscach, w przypadku podpiwniczenia budynków, wystarcza właściwie wykonany drenaż opaskowy i odprowadzenie wód.

Będąc mieszkańcem Kiełpina Górnego obserwowałem budowę tego nowego osiedla. Tam inwestor miał dodatkowo torfy, co wymagało wymiany gruntu. Z tego co widziałem wymiany dokonywano do znacznej głębokości. Dobrze też przemyślano posadowienie domów. Garaże nie są zagłębione w terenie. Są na poziomie wjazdu lub nawet powyżej. Stąd też z wilgocią w garażach mieszkańcy tego osiedla nie powinni mieć żadnych problemów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po co wypijesz takie bzdury ? Zazdrość czy konkurencja? Dziś przez pół dnia to oglądaliśmy, nic takiego tam nie ma.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak znaleźć działkę pod lasem w Kiełpinie Górnym

Czy ktoś z odwiedzających to forum ma pomysł na to jak znaleźć w Kiełpinie Górnym działkę pod "bliźniaka" ładnie położoną po lasem ?
Będę wdzięczny za pomoc. Jeśli ktoś ma taką możliwość to proszę o kontakt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Działki w kiełpinie w sensownym miejscu to koszt od 350 zł/m2. Bez struktury ,drogi itp. Oczywiście są tańsze ale w beznadziejnym miejscu, przy bagnie ,itp. Na tym osiedlu liczą sobie po 350 czyli nie drogo biorąc pod uwagę miejsce, media , drogę, spójność zabudowy, taka cenę podała Pani z pośrednictwa.
A czy jest jakaś działka do sprzedania w miejscu położonym pod lasem z ładnym dojazdem? Nie chcę dojeżdżać do domu ciemną i dziurawą drogą. Szczerze, to żadnej takiej nie znalazłem w kiełpinie, a chyba już szukałem u wszystkich możliwych pośredników.
O ładną działkę w Kiełpinie i to jeszcze w rozsądnej cenie jest bardzo trudno. Wiem bo też takiej szukałem i to w miarę niedawno. Proponuję popytać mieszkańców czy coś wiedzą o działkach na sprzedaż w okolicy ich domów. Ja w ten sposób w końcu trafiłem na całkiem fajną działkę. Tania nie była, ale i tak póki co uważam, że był to dobry zakup. Teraz przymierzam się do budowy domu. Myślałem też o zakupie domu na tym osiedlu Willa Kiełpino, ale niestety na dom z takim wypasem to mnie jednak nie stać.
Dzięki za podpowiedź. Może faktycznie najlepiej będzie chodzić od domu do domu i pytać o działki na sprzedaż w pobliżu tych domów. O tym sposobie nie pomyślałem. Spróbuję !!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obszedłem chyba wszystkie interesujące mnie tereny w Kiełpinie Górnym. Rozpytywanie sąsiadów o działki na sprzedaż niestety nie dało żadnego efektu. Chyba trzeba zmierzyć się z wydatkiem koniecznym do zakupu domu na tym osiedlu Willa Kiełpino. Zwłaszcza, że jak widzę ubywa tam wolnych domów na sprzedaż.
W Kiełpinie Górnym mieszkam od ponad 20 lat. Zawsze urzekały mnie pobliskie lasy. Zaledwie kilka minut rowerkiem i trafiamy nad jezioro, w którym można popływać. I ludzie są tu sobie jakby bardziej życzliwi niż w mieście. Tak przynajmniej ja to odbieram. To, że powstają tu takie piękne, nowe domy też cieszy.
Domy faktycznie fajowe. Okolica i osiedle - też nie mam pytań. Szkoda, że deweloper nie oferuje przyjęcia w rozliczeniu innej nieruchomości. Niektórzy deweloperzy już taką możliwość oferują. Tak czy siak gratuluję deweloperowi udanego projektu.
Rzeczywiście te wille robią wrażenie! Są piękne, ktoś nie żałował kasy. Cena niemała .... ale pewnie taniej się czegoś takiego zbudować nie da.
Dobrze, że wreszcie ktoś odważył się na wybudowanie tak pięknego osiedla za obwodnicą trójmiejską. Jak dotąd tego typu standard osiedla i domów był praktycznie "zarezerwowany" dla Sopotu i Gdyni Orłowo czy Kamiennej Góry. Jest to kolejny przykład na to, że gdańskie Kiełpino Górne staje się coraz bardziej atrakcyjnym adresem w Trójmieście. Zwróciłem uwagę na to osiedle dzięki banerom, które ostatnio pojawiły się w kilku miejscach Gdańska. Zachęciły mnie do wizyty na tym osiedlu. To faktycznie doskonała oferta. Co ciekawe jest kilka domów w ofercie.
Nic dziwnego. Wybudowali aż 16 willi. Tak więc na pewno trochę jeszcze im zajmie ich sprzedaż. Ludzi z tak zasobnym portfelem nie ma przecież zbyt wielu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
widziałam w sobotę, cisza , ślicznie wykończone, schowane , jak w bajce !
pół nocy spać nie mogłam tylko o tym myślałam.
do góry