Widok

Osiedle nad Jeziorem: jak sie zyje w okolicy?

Witam. Bede przyszlym mieszkancem tego osiedla.Jestem spoza trojmiasta i okolic i chetnie poslucham plusow i minusow zycia w Chwaszczynie i okolicy( OSOWA)? Jesli ktos zechce podzielic sie informacja z gory dziekuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam, my wlasnie zastanawiamy sie nad ta oferta i jestesmy ciekawi czy mozna negocjowac cene z deweloperem i ile? W Trojmiescie zyje sie fantastycznie!!!!sama przeprowadzilam sie tutaj 3 lata temu i musez powiedziec ze w porownaniu do miast, w ktorych zylam poprzednio to trojmiasto WYGRYWA!!!!jest swietna komunikacja, zaplecze w postaci sklepow, imprez, kin itp.Chwaszczyno powoli staje sie dzielnica Gdyni. Niegdys Dąbrowa, Chwarzno bylo odrwbna miejscowoscia a teraz stano integralna czesc miasta.Osobiscie mieszkam na Dabrowi, ktora sasiaduje z Chwaszczynem. Pozdrawiam!
Witam .My juz podpisalismy umowe. Odbior w kwietniu 2010.Blok numer 9(parter)jest obok nas wolny parter(tylko,ze garaz jest dwustanowiskowy i kosztuje drozej.Zeszli troszke z ceny ale robimy przerobke(powiekszamy lazienke)i musimy doplacic za koszty zmian.Podaj email prywatny to sobie wymienimy opinie.Byliscie ogladac?
Pozdrawiam
witam szczesliwych posiadaczy podpisanej umowy:)my wlasnie chcemy negocjowac cene i zastanawiamy sie ile procent sa w stanie obnizyc bo ceny garazy sa jakies tajemnicze tzn na stronie nie sa dostepne:(jesli mozna zapytac ile procent ten deweloper daje rabatu?bylismu juz dwa razy ogladac i wsumie bardzo nam sie podoba tylko cena na razie blokuje...
mam nadzieje ze bedziemy sasiadami tylko zeby cene podali rozsadna:)
pzdr,
zapomnielismy o mailu: kolo50@go2.pl czekamy na odpowiedz,

pozdrawiamy
ja mam dom miedzy ulica a jezioremj. polecam!!! w sumie cicho choc przy glownej ul, jeziorko przy plocie. do gdyni blisko, do gdanska blisko. w sumie wszedzie blisko, bo do obwodnicy w osowie 3 min tak na oko. rewelacyjne miejce. po wiejsku troche a jednak przy cywilizacji. r-e-w-e-l-a-c-j-a
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Osiedle na prawdę ładne i miejsce godne polecenia.
Ciekawe jak przedstawiać się będą opłaty za czynsz czy może ma ktoś wiedzę w tym temacie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spodziwam sie mniejszych oplat niz placa mieszkancy osiedli np.Nowy Horyzont budowanego przez Eurostyl.To tez teren Chwaszczyna, wiec nie powinno byc tez drogo.Jestem natomiast ciekaw jakie beda koszty ogrzewania za pomoca pomp ciepla?Musze si dowiedziec jaki rodzaj wymiany ciepla jest zastosowany.
Domki i jezioro - osiedle cudne, a komarów jest tam dużo ?
Generalnie fajne miejsce. dojazd w miare ok - ale nie pchaj sie na spacerowa. raczej trzeba szukac inneych drog - a sa :) do gdyni tez ok, ale nie przez rondo :) duzo na ten temat masz na chwaszczyno.pl
tam sa meterialy z zycia chwaszczyna jak i osiedla.
Czy ktoś ma pełniejsze informacje na temat mającej powstać Obwodnicy Metropolii Trójmiasta pomiędzy rondem w Chwaszczynie a Osiedlem nad Jeziorem? Plan wygląda mało zachęcająco dla tego osiedla.
Czarny scenariusz,czytaj chwaszczyno.com tam jest dużo na ten temat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zaplacilam 5200/m2.Ale z tego co widze to ceny podwyzszyli!!!Ciekawe jak inni placa?
ja mam pytanie do osób juz mieszkajacych , jak żyję się tam dzieciom, czy mają towarzystwo rówieśników itp?
Witam ma pytanko mam razerwacje B12 i jestem prawie ze zddecydowana ale jak z ta obwodnica metropolitarna czy warto teraz inwestowac . Jak sie miezska ?
My gdybysmy wiedzieli o planowanej obwodnicy nigdy bysmy sie nei zdecydowali tam zamieszkac!!!jestesmy ciekawi jaka bajke Pani deweloper opowiedzial o obwodnicy...hehe nie widac aby angazowali sie w protest przeciw obwodnicy!pewnie powiedzieli Pani ze tam maja byc niskie zabudowania...ta bajka juz jest znana!.
Witam
Mam jeszcze pytanko, a jalkie sa oplaty?

pozdrawiam Aleksandra
Aleskandro...z tymi oplatami tojeszcze tak anprawde nie wiem.Bylo zebrani dot. ustalenia oplat,ale bylo za malo mieszkancow..
Czyli mieszkamy od 6mies za darmo)
Potem rachunek przyjdzie..hehe
witam serdecznie. czy coś juz wiadomo jak przedstawia się kwestia opłat?
jeśli są Państwo zainteresowani sprzedażą mieszkania na osiedlu nad jeziorem, proszę o kontakt mailowy noa027@wp.pl
A dlaczeg0 mam sprzedac?)
nadal sa wszedzie ogloszenia dot tego osiedla wiec po co kupowac od tych, ktorzy kupili?
ps. a macie tam jakis plac zabaw dla dzieci fajny. chetnie wpadniemy a potem zapraszam do mnie ale zaznaczam ze mam tylko piaskownice :P
Tak mamy plac zabaw i boisko do kosza, jest uroczo, szczególnie o tej porze roku.
proponuję się zainteresować, a wszystkich mieszkańcow osiedla proszę o interwencję w sprawie obwodnicy metropolitalnej:

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/trojmiasto/beda-rozmawiac-o-budowie-obwodnicy-metropolitalnej,1,4779954,region-wiadomosc.html
do góry