Widok
Osiedle nawigator ul. Boisko - jak się tam mieszka?
Witam, zamierzam kupic tam mieszkanie, i mam pytanie do osób już tam mieszkających - jak wyglądają opłaty czynszowe i jak jest z tą halą garażową - oprócz tego że ją kupie to muszę płacić za nią jakąś kwotę miesięcznie??
Dziękuje za każdą odpowiedz
Dziękuje za każdą odpowiedz
Witam. Mieszka się tam przeciętnie. Tragedi nie ma ale szału też nie. Jak zawsze wszystko jest zależne od ludzi tam mieszkających. Niestety w większości są to osoby kierujące się mottem... " ja , ja i jeszcze raz ja ". Ale niektóre bloki , klatki mają w miarę normalnych mieszkańców.
Co do hali garażowej to zależy w którym bloku ją zakupisz. Z racji tego że hale w B1-B4 ( czyli 31-37 ) są na osobnych księgach wieczystych to opłaty są wyższe. Koszt samej hali to opłata ok. 45-65 zł miesięcznie w zależności od wielkości miejsca i tego czy ma pomieszczenie na rowery. Do tego podatek on nieruchomości raz w roku ok. 200 zł. Blok B5 ( 39 ) bedzie na jednej księdze więc te opłaty trochę spadna. Czas pokaże o ile. Tylko że w B5 hala jest przypisana do mieszkania i osobno nie można sprzedać potem ani mieszkania ani hali.
Pozdrawiam
Co do hali garażowej to zależy w którym bloku ją zakupisz. Z racji tego że hale w B1-B4 ( czyli 31-37 ) są na osobnych księgach wieczystych to opłaty są wyższe. Koszt samej hali to opłata ok. 45-65 zł miesięcznie w zależności od wielkości miejsca i tego czy ma pomieszczenie na rowery. Do tego podatek on nieruchomości raz w roku ok. 200 zł. Blok B5 ( 39 ) bedzie na jednej księdze więc te opłaty trochę spadna. Czas pokaże o ile. Tylko że w B5 hala jest przypisana do mieszkania i osobno nie można sprzedać potem ani mieszkania ani hali.
Pozdrawiam