Widok
Osobowości zaspy
Szukałam podobnego tematu na forum, ale chyba nie ma :(
Czy znacie na Zaspie i w okolicach ciekawe osobowości, kontrowersyjne, warte zapoznania ? A także takie których należy unikać.
Chodzi mi o osoby barwne z względu na wygląd, zachowanie bądź życiorys.
W najbliższym czasie będę wprowadzała się wraz z koleżanką na Zaspę i chciałabym dowiedzieć się co nieco o mieszkańcach dzielnicy :)
Czy znacie na Zaspie i w okolicach ciekawe osobowości, kontrowersyjne, warte zapoznania ? A także takie których należy unikać.
Chodzi mi o osoby barwne z względu na wygląd, zachowanie bądź życiorys.
W najbliższym czasie będę wprowadzała się wraz z koleżanką na Zaspę i chciałabym dowiedzieć się co nieco o mieszkańcach dzielnicy :)
Pan Andrzej spod żabki, miejscowy menel, spełnia wszystkie kryteria ;) a tak na poważnie to dziwnie się czuję czytając Twojego posta a jeszcze dziwniej zastanawiając co Ty miałaś na myśli pisząc go... Zaspa to duża dzielnica i ludzie w większości się nie znają, a te osoby, które się wyróżniają raczej do pozytywnych nie należą (przeważnie są to wariaci, alkoholicy, transseksualiści i inne dziwolągi...), bo raczej Johny Depp'a tam nie spotkasz :) Reasumując albo pochodzić z małej wioski/miasteczka i nie znasz realiów dużych miast albo niedługo Zaspa wzbogaci się o barwną postać, pozdrawiam ;)
Zaspa -moim zdaniem jedna z lepiej położonych dzielnic gdanska.Mieszkam tu (burzyńskigo12)ponad 30 lat ludzie o mentalności jak wszędzie mieszka mieszanka wiekowa .Problemem jest brak kultury mieszkańców,śmiecenie przez balkony na klatkach itp.Reasumując kto tych ludzi miał nauczyć,minimalnie jest wskazanie na plus ale do normy daleko. Mimo to na inną dzielnice bym się nie zamienił a znam ich dużo. Poza tym w miare ok życze powodzenia i pozdrawiam