Widok
Jako inspirację polecam zaproponowanie wójtowi tego, co wprowadziła gmina Trzebielino w woj. pomorskim. Chodzi mi o oświetlenie LED-owe dróg. Jest to rozwiązanie bardzo komfortowe, ponieważ nie dość że przynosi gminie spore oszczędności, to jest także wygodne dla mieszkańców. Nowoczesne lampy LED-owe mają niższą moc od tradycyjnych oraz posiadają dużo lepsze parametry oświetleniowe. Dzięki temu ulice są znacznie lepiej oświetlone, a zużycie energii jest mniejsze. Według szacunków, w gminie Trzebielino koszty zużycia energii elektrycznej spadną o ponad połowę. Polecam ten artykuł, w którym zaprezentowane jest to rozwiązanie - http://pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,117384,12948344,Trzebielino_najnowoczesniej_oswietlone_w_Polsce.html
No i zrobiło sie szaro i zimno a co za tym idzie ciemno na ulicach ( dotyczy głównie nowej czesci Jankowa; Straszynska, Podgórna)
piesi po zmroku sa niewidoczni!!! Jadac autem naprawde trzeba uwazac zeby kogos nie najechac, wiec jedna prosba do pieszych zeby choc mały znaczek odblaskowy zakładali na ubranie a do Wójta prosba zeby przyspieszył w miare mozliwosci oswietlenie tych ulic a moze i nawet wykonanie chodnika a wiem ze w gmina w budzecie juz ta kwestie ujeła.
piesi po zmroku sa niewidoczni!!! Jadac autem naprawde trzeba uwazac zeby kogos nie najechac, wiec jedna prosba do pieszych zeby choc mały znaczek odblaskowy zakładali na ubranie a do Wójta prosba zeby przyspieszył w miare mozliwosci oswietlenie tych ulic a moze i nawet wykonanie chodnika a wiem ze w gmina w budzecie juz ta kwestie ujeła.