Widok

Otruto nam koty

Hydepark Temat dostępny też na forum:
Moi kochani mamy wielki problem w Gdańsku. Opiekujemy sie kotami na ulicy Wita Stwosza .Nasze ukochane kotki w dniu wczorajszym zatruły się. W karmie dla nich rozłożonej znaleźliśmy granulki ( czekamy na analize) podejrzewamy , że była to strychnina mieliśmy 14 ukochanych podopiecznych a w dniu dzisiejszym znaleźliśmy już tylko ich 4 w krzakach okalajacych teren posesji znaleźliśmy 1 martwego kota i 2 podtrute, które udało nam się odłowić :( koty znajdują się w Gdyni na ulicy Kieleckiej w klinice ).Do godziny 20 dnia dzisjejszego nie udało nam się znaleść 7 kotów . Dla 4 kotów ,które znaleźliśmy zakupiliśmy V... i podaliśmy go w karmie. Co takiego zrobiły, że użytkownicy posesji na Wita Stwosza tak nie lubia naszych zwierzaków? Jak można otruc niewinne zwierze? Nadmieniam ,że użytkownicy tej posesji na Wita Stwosza w Gdańsku to uwaga FUNDACJE I ORGANIZACJE POZARZĄDOWE , które mają pomagać .Czy takiej pomocy oczekiwali nasi podopieczni? N ie sądzę. Jakim trzeba być człowiekiem by móc spokojnie spojrzeć sobie w oczy po takim czynie? Oczywiśice o fakcie zaistniałym została powiadomiona komenda policji w Gdańsku .OTOZ w Gdynii i Animals w Gdańsku. Chcemy podziękować wszystkim ,którzy pomogli nam w akcji ratowania kotów Pani Małgorzacie Frąc oraz innym wolontariuszom ,którzy bezinteresownie całą dobę pomagali w akcji .KOCHANI prosze o to byście skomentowali nasz artykuł i zawsze byli czujni na niedole naszych podopiecznych
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6
Opowiadasz bzdury !Kot najedzony czy też nie, poluje na myszy i szczury ponieważ robi to instynktownie. Najedzony udusi gryzonia ale go nie zeżre.Widać, że nie masz wiele z nimi do czynienia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
Pamiętajcie, wy wszystkie genialne pseudomamuśki, które wysypujecie na swoje posesje trutkę, aby chodzić z dzieckiem do czystego ogrodu, że nie jesteście w stanie w 100% upilnować bawiącego sie dziecka (lub kilkoro dzieci), a dzieci są bardzo ciekawskie i mogą dotknąć nie tylko kociej kupy ale również interesująco (dla dziecka) wyglądających granulek, które tak z luboscia wysypywałyście, żeby "nie było problemu z sierściuchami". Zastanowiłyście się choć przez chwilę nad konsekwencjami waszych pomysłów?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chcesz dokarmiać bezpańskie koty/psy to weź je do swojego domu i tam się nimi opiekuj i karm!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dokładnie, pozniej klatki schodowe walą moczem kocim...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aby chronić koty należy je brać po prosty do domu, w żaden innym sposób nie można ich uchronić przed ludzmi, taka jest prawda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rambo do dżungli.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
życzę ci podobnej empatii ze strony otoczenia gdy ci się rachunki pomylą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak wytrują wszystkie koty to szczury powyłażą z kanalizacji a jest ich tam mnogo. Wiem, co mówię.
Nie mam psa ani kota ale szczura też nie chcę, więc dokarmianie kotów mi nie przeszkadza.
Byle tylko ich opiekunowie dbali o sterylizację swoich pupili.
Nie każdego bowiem kota można wziąć do domu, niektóre zwyczajnie się do tego nie nadają.
To co? Takie zwierzęta lepiej zabić?
Kot w schronisku to nieszczęśliwy kot, który szybko umiera ze stresu.
Poza tym jestem za obowiązkowym rejestrem i czipowaniem zwierząt, bezdomne psy i koty nie biorą się znikąd, często to porzucone "maskotki" przez bezdusznych ludzi podobnych do tych, co trują. I jedni, i drudzy powinni ponosić konsekwencje karne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
aniaz1 - zdziwiłabyś się co (a przede wszystkim: kto) potrafi jeszcze sikać na klatkach, oprócz kotów.
Czasem trudno przecież wytrzymać w drodze do łazienki...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego na forum uczestniczą same kociary, psiary i niedowartościowane osoby z kompleksami ?? nie ma ciekawszych tematów do rozmów??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Może zaproponuj jakiś ciekawy temat.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
załamany - zapomniałeś o miłośnikach szczurków, tych miłych, małych zwierzątek z długim ogonkiem. To prawdziwe słodziaki, a jakie mądre...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślę, że Załamanemu należy pogratulować powodu do flustracji. Jeśli jego zmartwieniem jest sympatia ludzi do określonej grupy zwierząt... należy się wyłącznie cieszyć.
Po stwierdzeniu, że "na forum same kociary, psiary..." dalsza dyskusja wydaje się nie mieć sensu.

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widziałem jak niektóre "kociary" grzebią w śmietnikach i później dokarmiają kotki tymi odpadkami może któraś wygrzebała coś mocno toksycznego i cała afera
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
"(...)Od wczoraj prawie 300 gdańszczan legitymuje się pierwszymi w Polsce Kartami Społecznych Opiekunów Bezdomnych Kotów. Dzięki nim będą mogli otrzymywać od miasta darmową karmę dla kotów.

Karta Gdańskiego Społecznego Opiekuna Bezdomnych Kotów upoważnia do: nieodpłatnego otrzymania budek dla bezdomnych kotów oraz karmy w okresie zimowym; możliwości sterylizacji lub kastracji bezdomnych kotów; otrzymywania materiałów informacyjnych i promocyjnych dotyczących tematyki ochrony zwierząt; udziału w szkoleniach oraz spotkaniach nt. ochrony zwierząt organizowanych przez Miasto Gdańsk.

- W ten sposób chcemy również uhonorować działalność społeczników, która niejednokrotnie spotyka się z brakiem akceptacji ze strony otoczenia. Wyrazić uznanie dla ich niełatwej działalności i niejako usankcjonować ich bardzo cenne działania dodaje dyrektor Maciej Lorek.(...)"

http://staraoliwa.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1307:medale-za-koty&catid=1:aktualnosci&Itemid=10
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawe że szufelek na kocie gówienka nie dostaną. Rączki opadają. Zwierzątka dzielą się na dwie grupy : dzikie i domowe. Domowe trzymamy w domku i nie ma problemu bezdomności. Wolno żyjące zwierzątka trzymamy z daleka od siebie i nie wchodzimy sobie w drogę. A gdyby mi się zachciało dokarmiać dziki, liski albo niedzwiadki pod blokiem to też dodtanę taką kartę ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
"A gdyby mi się zachciało dokarmiać dziki, liski albo niedzwiadki..."

Nie wiem czy miasto ma aż tak duże budki i wystarczające zapasy karmy. Ale próbować zawsze możesz.
:)))
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zamiast wydawać pieniądze na dokarmianie lepiej zapłacić hyclowi i do schroniska.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
No co ty? Kuurtwwa? Niedzwiedzia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Koty wywalą na dwór ,a karmę mają dla siebie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry