Widok
Ozonowanie zwalcza grzyby i pleśnie i jest to walka ze skutkiem , a nie z przyczyną ich powstania. Można tą operację przeprowadzić samodzielnie kupując generator ozonu ( 200- 600 zł) , ale konieczne jest zachowanie należytych warunków bezpieczeństwa przy ich użytkowaniu. Sprawdź opisy w internecie. Najpierw jednak sprawdź co jest powodem powstawania zagrzybień, może to być zła izolacja budynku, wadliwa wentylacja lub złe rozmieszczenie ogrzewania.
Ale w poście nikt nic nie mówi ani o wilgoci ani o grzybie...
A ozonowanie samo w sobie jest bezpieczniejsze niż reszta a związków chemicznych do czyszczenia wystarczy poprostu po zabiegu wywietrzyć dom i po sprawie.Samo ozonowanie usuwa zarodniki grzybów roztocza drobnoustroje sterylizuje pomieszczenia i to co w nich się znajduje bez potrzeby chowania artykułów spożywczych czy też roślin nie wiem ja działa na akwaria i rybki ale moim zdaniem jest bezpieczniejsze niż jaka kolwiek chemia. A oprócz tego wszystkie uporczywe zapachy są wyeliminowanie bez różnicy czy pies czy kot spalenizna lub nawet trupi jad po dobrze przeprowadzonym zabiegu kupka pozostawiona w nocniku powinna być bezwonna.A ozonatorkiem za 200-600zl to można jakieś małe auto odświeżyć a nie średniej wielkości dom o kubaturze 300-400m3
A ozonowanie samo w sobie jest bezpieczniejsze niż reszta a związków chemicznych do czyszczenia wystarczy poprostu po zabiegu wywietrzyć dom i po sprawie.Samo ozonowanie usuwa zarodniki grzybów roztocza drobnoustroje sterylizuje pomieszczenia i to co w nich się znajduje bez potrzeby chowania artykułów spożywczych czy też roślin nie wiem ja działa na akwaria i rybki ale moim zdaniem jest bezpieczniejsze niż jaka kolwiek chemia. A oprócz tego wszystkie uporczywe zapachy są wyeliminowanie bez różnicy czy pies czy kot spalenizna lub nawet trupi jad po dobrze przeprowadzonym zabiegu kupka pozostawiona w nocniku powinna być bezwonna.A ozonatorkiem za 200-600zl to można jakieś małe auto odświeżyć a nie średniej wielkości dom o kubaturze 300-400m3
Oczyszczacz nie dał rady z dymem papierosowym!! Wynajmowałam mieszkanie i po najemcy został jeden wielki smród. Jedynym rozwiązaniem był REMONT lub ozon ( zamówiliśmy) - oczyszczacz dał efekt na 1 dzień... więc wcale nie takie głupie to rozwiązanie. Koszt był po stronie najemcy.
Jak z alergiami to niestety nie wiem, ale myślę że skutecznie usunie dziadostwo w postaci pleśni i grzybów, a w Bagninie to standard.
Jak z alergiami to niestety nie wiem, ale myślę że skutecznie usunie dziadostwo w postaci pleśni i grzybów, a w Bagninie to standard.
Moim zdaniem jeśli rozmawiamy o usuwaniu brzydkich zapachów, najlepszym rozwiązaniem takiego problemu jest ozonowanie.U mnie taką usługę wykonała Firma Airozone i na prawdę udało się dziękiu temu pozbyć nieprzyjemnych zapachów!. To na prawdę skuteczne i wszystkim polecam takie rozwiązanie. Moim zdaniem jest najlepsze!
Jeśli domownicy są alergikami to ozonator powietrza jest takim must have. Warto regularnie ozonować pomieszczenia, bo dzięki temu skutecznie pozbywamy się alergenów, bakterii i wirusów. Alternatywą jest wynajęcie firmy, która wykona takie prace. Jest ich sporo na rynku.
Ceny uzaleznione są od miasta i wielkosci pomieszczenia. Ja wynajmowalam firme https://www.osuszanie-slim-pol.pl/ bo tez mielismy zalecenie ozonowania. Zadzwon do firmy i spytaj :)
Polecam w tym temacie zaufać firmie świadczącej profesjonalne usługi sprzątania, ozonowania i dezynfekcji wszelkiego rodzaju pomieszczeń magazynowych, biurowych oraz mieszkalnych którą znajdziecie na https://insiemepolska.pl/