Widok

PARKING PŁATNY - LAWENDOWA - WIPARKING - uwaga !!!

Śródmieście Temat dostępny też na forum:
Witam,
Otrzymałem wczoraj karteczkę z rachunkiem nazywającym się "obowiązkowym wniesieniu opłaty dodatkowej" za miejsce parkingowe.
Za szybą miałem dowód zapłaty z parkometru do godziny 15.47 - "mandat" został wystawiony o godzinie 15.58. Tak - spóźniłem się ok 10 minut, ale Gdańsk był tak zakorkowany, że nie miałem możliwości zdążyć na czas. Wcześniej rozmawiałem z kontrolerem - chciałem uiścić większą opłatę za miejsce parkingowe wcześniej, żeby mieć więcej czasu, ale "kontrolorer" nie miał drobnych. Możliwości płacenia kartą nie było.
Rozumiem - można ukarać kogoś za 10 minutowe spóźnienie - ale 95zł w ciągu 7 dni lub 180 zł w ciągu 14 dni uważam za lekką przesadę.
Poza tym mam wrażenie, że firma Wiparking wprowadza lekko ludzi w błąd a potem to wykorzystuję - jest to swego rodzaju pewna manipulacja - parkingi wyglądają zupełnie jak miejskie, jednak instrukcje korzystania z parkometrów są dużo trudniejsze (właściwie nie wiadomo do końca jak obsłużyć parkometr) oraz regulamin korzystania z miejsca postojowego jest zupełnie inny niż miejskich !!!
Co można z tym zrobić ? Czy jest tutaj więcej osób czujących się skrzywdzonych przez firmę WIPARKING ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po 11 minutach otrzymałeś wezwanie ale tego ile się spóźniłeś to nikt nie wie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wie kontroler - zreszta nie udzielaj sie w temacie o ktorym nie masz zielonego pojecia.
czekam na informacje od ludzi obeznanych z historia wiparking, a nie internetowego trola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Śródmieście

Która lokalizacja lepsza do mieszkania? Gdańsk, Sopot czy Gdynia? (93 odpowiedzi)

Witajcie, nie jestem z 3city a planuje zakup mieszkania. Nie wiem jednak która lokalizacja jest...

Bastion Lew (4 odpowiedzi)

Długie Ogrody, gdzie powstaje Bastion Lew, to zlokalizowany nieopodal ścisłego, historycznego...

Marina Bay Gdynia (12 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie w samym centrum Gdyni, tuż przy Skwerze Kościuszki. To jedna z najbardziej...

do góry