Widok
PKM, dojazd
W Baninie jest jak jest - dojazd do PKM dodatkowo płatny (mam bilet metropolitalny), beznadziejnie skorelowany z pociągami, rzadko... Tymczasem w Gdańsku:
http://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/54411-dzielnicowa-linia-autobusowa-268-w-gdansku-kokoszkach-sprawniejszy-dojazd-do-pkm
Ciekawe kiedy w naszej Gminie zacznie być normalnie, np. 126 co 15-30 minut (i to co najmniej do Miszewa), przedłużona linia 167...
Mam nadzieję, że również problemy związane z komunikacją zbiorową zostaną poruszone na spotkaniu 9 stycznia.
http://radiogdansk.pl/wiadomosci/item/54411-dzielnicowa-linia-autobusowa-268-w-gdansku-kokoszkach-sprawniejszy-dojazd-do-pkm
Ciekawe kiedy w naszej Gminie zacznie być normalnie, np. 126 co 15-30 minut (i to co najmniej do Miszewa), przedłużona linia 167...
Mam nadzieję, że również problemy związane z komunikacją zbiorową zostaną poruszone na spotkaniu 9 stycznia.
Pani Grażyno, ja żem już wszystkie postulaty mieszkańców pozbierał z okolicznych wątków i spisał se na kartce. Ta kartka pójdzie ze mną na zebranie. Tak nią bedę poruszać i potrząsać, tak nią będę wymachiwać, że na prawo i lewo bedę nią machać! Tak nią będę poruszać i potrząsać, że wszyscy to zobaczą! Jeszcze się Pani przekona! Wszystkie tematy z tej kartki zostaną porządnie poruszone!
Heniek kurde ,DAJ CZADU ! Zrób tam taki jubel,że tym urzędasom się krawaty rozwiążą.
Henryk weź ze sobą Gniadego co by tym urzędasom takiego "merytorycznego kopa " zasadził,takiego profilaktycznego.
P.s Podobno burmistrz znalazł na końcu tęczy garnek ze złotem,ale początkowo nie chciał się nim podzielić. Chciał tak przed wyborami o tym powiedzieć,ale się przekonał i będzie budować. Tera Banino będzie wyglądać jak Japonia.
Pozdrawiam tanecznym krokiem Zdzisek
Henryk weź ze sobą Gniadego co by tym urzędasom takiego "merytorycznego kopa " zasadził,takiego profilaktycznego.
P.s Podobno burmistrz znalazł na końcu tęczy garnek ze złotem,ale początkowo nie chciał się nim podzielić. Chciał tak przed wyborami o tym powiedzieć,ale się przekonał i będzie budować. Tera Banino będzie wyglądać jak Japonia.
Pozdrawiam tanecznym krokiem Zdzisek
Trzeba było dalej mieszkać w Gdańsku, a nie przeprowadzać się na wieś i narzekać, że Gdański autobus za rzadko jeździ. Gdańsk nie jest dobrym wujkiem co po obce dzieci będzie za darmo wysyłał autobus zrozumcie to wreszcie. To, że sprowadziło się tu multum ludzi do "domów z ogrodem" nie oznacza, że Żukowo i Gdańsk będą przed nimi bić pokłony od razu...