Widok

POMOCY!! Jak zalozyc gripy na kiere?

Czy jest jakas technika wkrecania gripów ( raczek ) na kierownice bo ja ie juz mecze strasznie wkladajac i jednoczesnie przekrecajac jeste juz w 3/4 drogi i dalej nie moge. Prosze o podpowiedz
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
psiknij do srodka lakieru do wlosow, potem wysycha i dobrze trzyma gripa
Dzieki ale to nie dziala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Namocz je od srodka woda i nasun - powinny lekko wejsc.
Jak nie, to strzykawka z igla i pod gripa wode wstrzyknij solidnie przy naciaganiu.
Woda potem wyschnie i grip sie dobrze trzyma.
Przy sciaganiu zastosuj ta sama technike.
Pzdr.
T.
Ja je naciąłem wzdłuż tak z 3/4 bo nie chciały zejść. Po ponownym nałożeniu trzymają się i nie ślizgają ani nie rozjeżdżają na nacięciu.

Wykorzystanie takiego patentu na własne ryzyko! nie gwarantuję, że zadziała prawidłowo na każde!
strzykawka, igła, ludwik - schodzi i wchodzi jak cza
ino nie kłujemy gumy ale wsadzamy igłe z końca kiery
Ja przed założeniem gripów, biorę szmatkę, namaczam ją wodą i przecieram nią kierownice w miejscach gdzie będzie się miał znaleść grip. Nakładam gripy i na następny dzień woda już wysycha, a gripy trzymają jak przyklejone.

pozdrawiam
Żywy
ja uzywam kremu NIVEA:] posmaruj kiere, tylko przy samych początkach, tak ze 2cm, bardzo cieniutko, gripy wejda jak po masle, nivea wysycha po 2-3 godzinach i zostaje tylko czasem bialy proszek przypomniajacy talk, grip nie bedzie ci sie krecil na kierownicy, wierz mi. Tylko nie wal tego duzo!
Najszybciej to jest na spirytus. Zwilżasz od wewnątrz grpia wsuwasz (wmiare żwawo by spirty sie nie ulotnił) i po chwili masz gripy na kierze i trzymaja sie jak ta LALA i nie trzeba czekać aż woda lub coś innego wyschnie:)

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

do góry