Widok

POzytywna szkoła....

biedni ci rodzice jak tak patrze na to dzis sie dzieje w dniu otwarcia nowej szkoly....wybudowali im dzieciom szkole ale juz na parkingi nie starczylo kasy:)))))))) jak zwykle ktos z urzedasów pomyslal......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
pseudo parking zbudowali i tyle! a tak zgadza się na wysepce również parkują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co tu rozumieć? Działki na Lubczykowej są prywatne, a nie miejskie, więc miastu nic do nich. Poza tym tuż obok jest parking Netto, ale każdy musi podjechać pod drzwi szkoły, a niektórzy pewno żałują, że nie można podjechać pod drzwi sali.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlaczego nie mozna zbudować normalnego parkingu jak w mieście od strony ul.lubczykowej...pełno tam miejsca...nie rozumiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
parking zrobili a paniusie dalej na chodniku parkuja swoimi suwami:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko nie te kolejne szkaradne szeregowce City House. Może być parking, może być siłownia pod chmurką. A deweloper chce doszczętnie zabudować jedyny (chyba) zielony na osiedlu skrawek 4 szeregami i na dodatek drogą między nimi - taki jest projekt złożony do UM.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na pewno bedzie to wszystko w swoim czasie uregulowane, tak zeby nie przeszkadzac mieszkancom osiedla. Trzeba tylko chwile poczekac i wyjdzie wszystko w praniu, jak to sie mowi. A tak w ogole co chcecie od GKA, sama jestem GD, ale uwazam, ze wlasnie wiekszosc GD to wieksze prostaki....a sami woza swoje tylki na Kaszuby.....buractwo powinno zostac w Gdańśku, a nie sie jeszcze panoszyc na Kaszubach...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale się dzisiaj działo. Auta parkowały za Lewiatanem i dalej...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
... sąsiada, którego domek zasłoni całe popołudniowe słoneczko w ogródku... Super pomysł jano.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ciekawe czy kolega z rocznika 83 który się tak upiera że parkingu nie potrzeba widzi co się teraz dzieje przy szkole i na bocznych uliczkach ??
Nawiasem jest Policja i Jest Straż Miejska a samochody jak stoją na chodniku i skrzyżowaniach tak stoją. Rozumiem pierwszy dzień szkoły ale to chyba z myślenia nie zwalnia ??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam gdzie parkowac, i moze nie zycze sobie zeby przed oknami miec parking... a tym bardziej plac zabaw....wole miec sasiada......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
tu nie chodzi żeby było ładnie panie ~jano tylko zeby samochody miały gdzie zima zaparkowac! a z tyłu mozna zrobic park zabaw albo park z lawkami; szeregi znaczy wiecej samochodow i jeszcze mniej miejsca do parkowania....
a ja wole szeregi...... sa napewno lepsze i ladniejsze niz bloki.... parking tez bedzie szpecil strasznie ten teren...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tam gdzie rodzice zrobili sobie parking City House wybuduje kolejne okropne szeregi. Wiadomość z 1 ręki z UM.
Już wolę parking niż te szeregi, które są na całych Karczemkach.
Niech szkoła wystąpi o ten teren inż City House zmieni plan zagospodarowania przestrzennego w tym trójkącie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja tylko czekam az przyjdzie jesien i zacznie padac prawie codziennie i wtedy bede patrzyl na ten piekny parking jak kierowcy beda taplaja sie w blocie....
A widzieliście jaki "legalny wjazd" zrobili na niby parking na łące? Prowizorka goni prowizorkę :) Ciekawe jak na to tym razem zareaguje straż miejska. A jeżeli chodzi o odśnieżanie zgadzam się z przedmówcą. Jest z tym ogromny problem. Odśnieżane są ulice zasypując tym samym chodniki. Podobnie wygląda sytuacja z oblodzeniami chodników.Nigdy nikt się tym nie interesował a mieszkam tu 7 lat :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
10 wrzesnia jest wywiadówka! ludzie ruszcie sie bo potem będzie płacz- mieszkam na ty osiedlu 8 lat i wiem jak wygladały zimy! tu nikt chodników nie odsnieżał i ten na kalinowej to była cieńka scieżka wydeptana przez ludzi.....trzeba zmusic miasto by zrobiła parking na przeciwko szkoły....a ulice to były zaspy...mam zdjecia chetnie udostepnie....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szkoła jest, parking oczywiście nie istnieje, mało tego od jednej strony szkoła ma chodnik a od tzw widoku od strony ul.Kartuskiej wiejska droga i klepisko.....Wygląda to komicznie ale nie do śmiechu będzie jak zacznie padać sniegi deszcz....współczuję maluchom i ich rodzicom dotarcia do budynku....Walonki konieczne będą :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
GKA i wszystko jasne
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
No to mamy szkole 'rejonowa'...
a w Kartuzach nie macie szkoły?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry