Widok

POzytywna szkoła....

biedni ci rodzice jak tak patrze na to dzis sie dzieje w dniu otwarcia nowej szkoly....wybudowali im dzieciom szkole ale juz na parkingi nie starczylo kasy:)))))))) jak zwykle ktos z urzedasów pomyslal......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
10 wrzesnia jest wywiadówka! ludzie ruszcie sie bo potem będzie płacz- mieszkam na ty osiedlu 8 lat i wiem jak wygladały zimy! tu nikt chodników nie odsnieżał i ten na kalinowej to była cieńka scieżka wydeptana przez ludzi.....trzeba zmusic miasto by zrobiła parking na przeciwko szkoły....a ulice to były zaspy...mam zdjecia chetnie udostepnie....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A widzieliście jaki "legalny wjazd" zrobili na niby parking na łące? Prowizorka goni prowizorkę :) Ciekawe jak na to tym razem zareaguje straż miejska. A jeżeli chodzi o odśnieżanie zgadzam się z przedmówcą. Jest z tym ogromny problem. Odśnieżane są ulice zasypując tym samym chodniki. Podobnie wygląda sytuacja z oblodzeniami chodników.Nigdy nikt się tym nie interesował a mieszkam tu 7 lat :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tylko czekam az przyjdzie jesien i zacznie padac prawie codziennie i wtedy bede patrzyl na ten piekny parking jak kierowcy beda taplaja sie w blocie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tam gdzie rodzice zrobili sobie parking City House wybuduje kolejne okropne szeregi. Wiadomość z 1 ręki z UM.
Już wolę parking niż te szeregi, które są na całych Karczemkach.
Niech szkoła wystąpi o ten teren inż City House zmieni plan zagospodarowania przestrzennego w tym trójkącie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja wole szeregi...... sa napewno lepsze i ladniejsze niz bloki.... parking tez bedzie szpecil strasznie ten teren...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
tu nie chodzi żeby było ładnie panie ~jano tylko zeby samochody miały gdzie zima zaparkowac! a z tyłu mozna zrobic park zabaw albo park z lawkami; szeregi znaczy wiecej samochodow i jeszcze mniej miejsca do parkowania....
ja mam gdzie parkowac, i moze nie zycze sobie zeby przed oknami miec parking... a tym bardziej plac zabaw....wole miec sasiada......
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
ciekawe czy kolega z rocznika 83 który się tak upiera że parkingu nie potrzeba widzi co się teraz dzieje przy szkole i na bocznych uliczkach ??
Nawiasem jest Policja i Jest Straż Miejska a samochody jak stoją na chodniku i skrzyżowaniach tak stoją. Rozumiem pierwszy dzień szkoły ale to chyba z myślenia nie zwalnia ??
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
... sąsiada, którego domek zasłoni całe popołudniowe słoneczko w ogródku... Super pomysł jano.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale się dzisiaj działo. Auta parkowały za Lewiatanem i dalej...
Na pewno bedzie to wszystko w swoim czasie uregulowane, tak zeby nie przeszkadzac mieszkancom osiedla. Trzeba tylko chwile poczekac i wyjdzie wszystko w praniu, jak to sie mowi. A tak w ogole co chcecie od GKA, sama jestem GD, ale uwazam, ze wlasnie wiekszosc GD to wieksze prostaki....a sami woza swoje tylki na Kaszuby.....buractwo powinno zostac w Gdańśku, a nie sie jeszcze panoszyc na Kaszubach...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko nie te kolejne szkaradne szeregowce City House. Może być parking, może być siłownia pod chmurką. A deweloper chce doszczętnie zabudować jedyny (chyba) zielony na osiedlu skrawek 4 szeregami i na dodatek drogą między nimi - taki jest projekt złożony do UM.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
parking zrobili a paniusie dalej na chodniku parkuja swoimi suwami:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dlaczego nie mozna zbudować normalnego parkingu jak w mieście od strony ul.lubczykowej...pełno tam miejsca...nie rozumiem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co tu rozumieć? Działki na Lubczykowej są prywatne, a nie miejskie, więc miastu nic do nich. Poza tym tuż obok jest parking Netto, ale każdy musi podjechać pod drzwi szkoły, a niektórzy pewno żałują, że nie można podjechać pod drzwi sali.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
pseudo parking zbudowali i tyle! a tak zgadza się na wysepce również parkują
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale w piątek Straż Miejska wystawiała mandaty - właśnie za parkowanie w okolicach wysepki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak to prywatne ? Ten kawałek "drogi" przed szkołą?
To błoto dookoła wjazdu do szkoły? Przecież to własnie wystarczająca ilość miejsca do zaparkowania na 10 minut samochodu.Poza tym dlaczego nie ma nigdzie pasów do przejścia?Oczywiście jest jedno w okolicach netto ale trzeba sporej wprawy aby tam szybko i bezkolizyjnie przebiec....Zero rozmyślnego rozplanowania.Może rodzice jednak o cos powalczą.I tyle
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A kto broni parkować na tym kawałku "drogi"?
Ale jeżeli zrobią drogę i chodnik, to dla każdego trzeźwo myślącego człowieka jest jasne, że miejsca na parking nie będzie. I nikt nie zrobi tam teraz parkingu, żeby za jakiś czas przedłużyć Lubczykową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może po drodze do pracy,pasuje właśnie ta szkoła ? ludzie opamiętajcie się bo niedługo wy rodzice "WYKSZTAŁCENI" będziecie dzieci palcami wytykać kto gdzie mieszka,porażka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1