Widok

PRO vs. AMATOR

http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,48205.html?group=pl.rec.rowery&tid=1231172&pid=&strona=0

Enjoy!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam jedno podstawowe pytanie - Dlaczego osobnik (zresztą plugawy)który pisał ten list nie podpisał się pod nim imieniem i nazwiskiem ??

Może poza tym iż jest jak pisze kolarzem amatorem posiada jeszcze inny kompleks ?
bo jest c****
baa, ja tam juz jemu odpowiednio odpisałem! :-)

ale mam też na jego odpowiedź, swój mocny wątek, zapraszam! :)
http://groups.google.pl/group/pl.rec.rowery/browse_thread/thread/4a56ae597f0060f9/bd29a5fb7dce8593?hl=pl#bd29a5fb7dce8593
Hej no ja też się oburzyłem czytając tego posta! Przeczytałem go z ciekawości, co mogło tak zbulwersować śmietankę trójmiejskiej elity, a przypadkiem natknąłem się na fragment bardzo bezpośrednio dotyczący mojej osoby! Że niby Robert B. oddał mi zwycięstwo w Rajdzie Alfa!?! Co za zniewaga ;-)! Chciałbym stanowczo zdementować tę insynuację!
Po pierwsze primo - nikt nie był w stanie ocenić na którym miejscu kończył wyścig, bo każdy zaczynał o innej godzinie (zawodnicy puszczani byli co minutę) i nie wiadomo było wjeżdżając na mete, które miejsce się zajęło,
Po drugie primo - nikt nie chciał wygrać wycieczki na Bornholm - wszyscy chcieli zająć 2 miejsce i wygrać kasę - łącznie ze mną, ale z uwagi na pierwsze primo - nie było to wcale takie łatwe do osiągnięcia ;-).
Po trzecie primo - Roberta widziałem jedynie na starcie ponieważ on startował w pierwszej minucie, a ja w ostatniej (dzieliło nasz start około pół godziny), po raz kolejny widziałem go na rozdaniu nagród, bo ja na metę trafiłem około 20 minut po nim, gdy on już pojechał,
Po czwarte primo - nagrodą była wycieczka na Bornholm a nie do Szwecji ;-).
Po piąte primo objechałem Roberta nie o 4 minuty a o 10 z tego co pamiętam ;-).

Autor posta chyba jest wyznawcą jakiejś spiskowej teorii dziejów, może ma jakąś manię prześladowczą? Czyżby za każdym rogiem czychał na niego Robert B. ;-)?

Pozdrower
Jestem ciekaw,glaczego akurat uwziął się na Roberta.Może to jest jego cichy wielbiciel(homo-biker)?,uważaj Robert.
Moim zdaniem,"koleś" ma kompleksy,jeżeli "noga nie podaje" i nigdy nie będzie podawała,to po co brać w jakichkolwieg zawodach mając tyle żalu do lepszych.Proponuję rajdy PTK,np.:"Szlakiem lodów i wafelków,Gdańsk-Żukowo-Gdynia".
Robert nie przejmuj się!
Jesteś najsympatyczniejszym Zawodowcem, jakiego znam (tylko żeby się Michał nie obraził ;-) ) :-)
Wiem kto wysmażył tego posta... przez osobę tą przemawiają niespełnione ambicje/marzenia. Już nie startuje i z tego co mi wiadomo nie czyta tego forum.

Robert, gratuluję Wejherowskiego pudła!
jeśli po pierwsze to już nie promo. jeżeli drugie primo to chyba secundo, a trzecie to bedzie już tertio. co do czwartego pewności nie mam, obstawiał bym quarto, JarkuMTB
rb widac nie ogladasz polskich filmow :)
ale oglądam debaty, spoty wyborcze itp. niech przynajmniej polska młodzież wie co mówi :P
Wydaje mi się, że nizależnie od tego "kto komu przyłożył" ważne jest to by imprezy dla amatorów były dla amatorów, bo to ma służyć popularyzacji rowerów.
Jeżeli więc mówić tu o winnych to są nimi organizatorzy, którzy nie potrafią np. zorganizować oddzielnnych klasyfikacji dla profesjonalistów i amatorów - bo spotkanie z profami to COŚ a tak jak jest pokazuje tylko, że "uwielbianym profom" chodzi tylko o kasę a i popularyzacji też w tym niewiele.
Cóż czasy takie konsumpcyjne, że i profów zjadają ...
o jaka kase?
Krzyżak zaprosiłem Cię do znajomości na gronie, jak możesz to zaakceptuj :P
Stary Zyd hehe
w dodatku jeżdżący na rowerze :]
chyba Robert temu gościowi musiał jakoś wyjątkowo nadepnąc na odcisk, albo koleś ma mega kompleksy.

Zgodzę się natomiast ze stwierdzeniem, że chcąc popularyzować wśród ludzi sport powinno się oddzielić klasyfikację pro i amator. (tylko nie obrażając nikogo. ... bo ten post to przegięcie)

;)
Kiedys nie wiedzialem tyle co teraz i tez mylnie pojmowalem pewne sprawy.
Tutaj jednak widoczne jest, ze ktos nie tylko zazdrosci Robertowi wynikow, formy i kondycji ale wrecz zawistny jest a z tego z wiem to jest proszony przez Organizatorow, zeby jako znany zawodnik "uswietnil" swoja obecnoscia impreze i przyciagnal wiecej "widzow", ktorych i tak jest malo.
Przypuszczalnie podnosi to w ich oczach "range imprezy".

W tej chwili nie dac sie zdublowac to jest jakies wyzwanie, ktore bedac w kraju chetnie podejmowalem :) Zycze tego samego temu "zawodnikowi", ktoremu marzy sie pudlo ale brakuje mu chyba zbyt duzo, zeby je kiedykolwiek osiagnac (mnie zreszta tez ;) )

Pozdrawiam wszystkich 3miejskich Kolarzy, rowerzystow czy bikerow, jakkolwiek by sie nie zwali - tych, ktorzy lubia i jezdza na rowerze dla przyjemnosci i tych, ktorzy jezdza po wyniki. (Jedno oczywiscie nie wyklucza drugiego).

Pozdrower!
do góry