Widok
Witam wszystkich! Chciałabym zapytać o kurs dziennikarstwa w Progresie. Skończyłam studia właśnie o tym kierunku i chciałabym kontynuować jeszcze naukę. Czytałam dobre opinie o tej szkole i wiem, że ten kierunek akurat u nich jest. Może ktoś z tego forum chodził i może mi coś na ten temat powiedzieć? Pozdrawiam
Chodzę do Progresu tyle że do liceum dla dorosłych. Mam prawie 50 lat i nic ale to nic wiek mi nie przeszkadza. Są ludzie w różnym wieku, ja się ze wszystkimi świetnie dogaduję. Panuje sympatyczna atmosfera, ale uczyć się trzeba, tak jak normalnie w liceum. Ale to dobrze, wreszcie ktoś mnie porządnie do matury przygotuje. Nie wiem czy pójdę na studia. Bardzo bym chciał, ale to się okaże. Pozdrawiam.
Bardzo jest to pozytywne, że ludzie w najróżniejszym wieku wracają do szkoły, robią maturę i do tego jeszcze idą na studia. Ja chodziłam do Progresu już jakiś czas temu, ale na taki roczny kurs. Miło wspominam i pamiętam ludzi, którzy uczyli się tam w liceum dla dorosłych. Absolutnie ich podziwiałam, nie każdemu się chce wracać do nauki po wielu latach.
Progres jest moim zdaniem bardzo dobrą szkołą policealną. Co prawda ja byłam na półrocznym kursie więc nie jakimś specjalnie długim, ale za to bardzo przydatnym i pomocnym. Przydał mi się. Mam zamiar od września iść na jeszcze jeden, bo mają bardzo duży wybór. Cenowo bardzo atrakcyjni i konkurencyjni.
Szukam szkoły policealnej do której od września mogłabym chodzić na kurs fryzjerstwa. Czas leci, a moje marzenia odchodzą coraz dalej, muszę coś z tym zrobić! Czy w progresie jest tego typu kurs i nie kosztuje on jakoś strasznie drogo? Jestem z trójmiasta i chciałabym znaleźć coś niedaleko, najlepiej w Gdańsku.
Ja jestem świeżo po maturze. Przydałaby się jakaś fajna, nie droga szkoła. Przyznam szczerze, że póki co na studia się nie wybieram. Na dzienne się raczej nie dostanę, a nie chcę płacić kasy po to żeby później się okazało, że studiuję coś co mnie kompletnie nie interesuje. Także wolę poczekać i się zastanowić. Na jakiś roczny kurs bym poszła. Od kiedy do progresu można się zapisywać? Macie jakiś adres ich strony?
No niestety często tak jest, że człowiek idzie na studia, a później się okazuje, że to "kompletnie nie to co go interesuje". Dlatego moim zdaniem trzeba wszystko dokładnie przemyśleć. Jeżeli nie jesteś pewna to Progres to chyba dobra decyzja, atmosfera jest tam bardzo sympatyczna, sprzyja nauce i rozwojowi. Ja od września też idę jeszcze na kurs. Bo dodatkowe dyplomy naprawdę bardzo się przydają!
Jestem absolwentką Progresu i teraz wybieram się na jeszcze jeden kurs. Najprawdopodobniej pójdę na architekturę wnętrz, ale jeszcze nie postanowiłam. Ale pójść pójdę na pewno - znalazłam tam fajną promocję - dla wszystkich absolwentów nauka za darmo lub 50% taniej. Bardzo się opłaca, a ja i tak myślałam o tym żeby dalej się jeszcze uczyć.
chodziłam swego czasu do Progresu na rachunkowość. Nie wiedziałam co mam w życiu robić, skończyłam studia na kierunku matematyka i brakowało mi po tym perspektyw. Dlatego zdecydowałam się na Progres. Dzisiaj pracuję jako księgowa, pokończyłam jeszcze różne kursy, cieszę się, że to wszystko właśnie w ten sposób się potoczyło.
Chodziłam niegdyś do Progresu na administrację. Nie powiem, bardzo mi się podobało i mam stamtąd miłe wspomnienia. Nauczyciele super, bardzo się przykładali do tego żeby przekazać nam jak najwięcej wiedzy, a ja ucząc się systematycznie skończyłam szkołę z super wynikami. Planuję wybrać się od nowego roku szkolnego jeszcze na rachunkowość. Orientujecie się czy kierunek powstanie? I czy w ogóle warto? Czy ten kierunek jest godny polecenia?
Hej, trafiłam na ten temat z wyszukiwarki. Powiedzcie mi czy w Progresie w tym roku również będzie promocja dla absolwentów? Było wcześniej coś takiego, że do dwuletniej szkoły można było chodzić za darmo a do rocznej za połowę ceny. Jestem absolwentką, jakiś czas temu kończyłam tam dietetykę, a teraz chciałabym iść na coś związanego z fitnesem, chyba na "instruktora fitness". Z góry dzięki za pomoc i za odpowiedź.