Widok

PROGRES - Szkoły Policealne

Jesli ktos z Was chodzil lub chodzi, prosze o wypowiedzi czy warto:) ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam w Gdańsku w Progresie kierunek "Dietetyka". Kończę go w tym roku. Szkoła jest jednoroczna, atrakcyjna pod względem ceny. Jestem po studiach, ale chciałam swoją wiedzę jeszcze w taki sposób uzupełnić. Atmosfera pozytywna, ludzie byli w naprawdę różnym wieku, ale ze wszystkimi można było się dogadać. Dobre podejście nauczycieli, bardzo pozytywny rok.
Orientujecie się może czy w tym roku da radę zapisać się do Progresu na architekturę wnętrz? W zeszłym roku wiem, że kierunek się utworzył, poszła na niego moja znajoma i jest super zadowolona, ale nie wie czy i w tym roku też będzie taka możliwość...?
Chodziłam do Progresu na masaż, teraz chcę się zapisać na wizaż i stylizację jeżeli taki kierunek się utworzy, a mam nadzieję, że oczywiście się uda. Szkoła ma przede wszystkim dobre podejście. Nie ma tak, że płacisz i nie chodzisz. Lista jest sprawdzana, obecność obowiązkowa, jak najbardziej na plus moim zdaniem.
Orientowałam się i zapisywać się oczywiście można, ale czy utworzy się grupa to wiadomo dopiero później jak już kończy się nabór. W sumie wcale się nie dziwię, lepiej jednak prowadzić zajęcia dla 15 osób niż dla powiedzmy dwóch. Ale mam nadzieję, że ten, który mnie interesuje się utworzy i nie będzie problemu!
Wiecie co, właśnie w takich sytuacjach o jakich piszecie, w momencie nie zdania czegoś tam na maturze, najlepiej skorzystać ze szkoły policealnej a nie siedzieć w domu i czekać rok na poprawkę. Ja byłam w podobnej sytuacji i polecam szkołę GoWork! Mają świetne kursy i cała szkoła mega! Do tego jeszcze mają szkołę medyczną! Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. polecam ich stronkę http://www.szkola.gowork.pl/?gclid=CPeBq6CqibkCFUgV3godzHUAGw
Czy ktoś chodzi/ukończył dziennikarstwo?
Studiowałam dziennikarstwo, ale później w Progresie skończyłam aranżację wnętrz. Dziennikarstwo ciekawe i można robić po tych studiach sporo fajnych rzeczy, ale jednak potrzebowałam jakiegoś konkretnego kierunku. Pracuję teraz w gazecie o tematyce aranżacyjnej więc można powiedzieć, że wszystko ze sobą połączyłam.
Mam pytanie, czy ktoś z tu obecnych chodził do progresu na Technika Usług Fryzjerskich? Zależy mi na opiniach ponieważ zastanawiam się nad zapisem. Kończę w przyszłym roku jeden kurs, ale nie da mi on tytułu technika, a na tym też mi zależy. Z góry dziękuję za opinie.
Bardzo ciekawy wątek, znalazłam go na google i stwierdziłam, ze co szkodzi napisać. Szukam jakiejś szkoły "na dłużej", nie kursu na miesiąc czy dwa. Konkretnie chodzi o manicure / pedicure, ewentualnie manikiurzystka. Czy w progresie te kierunki są otwierane?
Technik Usług kosmetycznych warto zacząć w NOVA Centrum Edukacyjne, jest to policealna szkoła zawodowa a co za tym idzie bezpłatna,niepubliczna z uprawnieniami szkoły publicznej trwająca 2 lata. Polecam.
No cóż, ale jak zadaję pytanie w temacie "szkoła progres" to chciałabym jednak coś na ten konkretny temat przeczytać... jakbym chciała info o innych szkołach to bym zapytała gdzieś indziej...
Byłam na stronie ogólnej Progresu i widzę, że jest oddział w Gdańsku i teraz mam takie pytanie - czy kierunki, które są podane w spisie na stronie obejmują wszystkie szkoły w całej Polsce? Tzn czy w Gdańsku jest np i masaż i prawo i bhp? Mnie zależy akurat na kierunku masaż...
Hej, czy ktoś do Progresu chodził na BHP? Czy to prawda, że kierunek ten jest darmowy? Chciałbym się zapisać od września, ale nie wiem czy oby na pewno powstanie?
Ponoć tak jest, że właśnie niektóre szkoły chyba dwuletnie(?) są bez opłat. Ja mam pytanie o jakiś roczny kierunek, który byście szczególnie polecili? Powiedzmy, że muszę przez ten rok coś robić, bo w miejscu nie usiedzę, chcę się nauczyć czegoś nowego, czegoś ciekawego, co przyniesie mi jakąś tam satysfakcję. W Progresie wybór jest duży, waszym zdaniem który z kierunków zasługuje na uwagę?
Pójdę się zapisać. Wiadomo, że to czy kierunek się utworzy zależy zawsze od tego jak dużo osób się zapisze. Także im nas więcej tym lepiej. A BHP przydatny kierunek, wydaje mi się, że nie będę żałował.
A jak jest z nauką języków obcych w takiej szkole? Można sobie podszlifować angielski? Od września muszę się zapisać na dodatkowe lekcje z języka właśnie, bo nawet szef mi zwrócił niedawno uwagę, że coś słabo u mnie z tym tematem...
Ja chodziłam do Progresu na angielski. Ponieważ moja przygoda z tym językiem dopiero się zaczynała, poszłam do grupy gdzie uczą wszystkiego od podstaw. Myślałam żeby po prostu chodzić na korepetycje, ale znajoma doradziła mi jednak szkołę, gdzie jest więcej ludzi i więcej możliwości. I miała rację, lepiej uczyć się w grupie. A nauka idzie płynnie, nauczyciele są wymagający, ale też mają bardzo dobre podejście do słuchaczy.
A jakie są opinie na temat kierunku logistyka? Żona się chciała zapisac od września, bardzo by jej się przydał dodatkowy kierunek, jest świeżo po studiach i z pracą trochę ciężko...
hej ile kosztuje kierunek architektura wnetrz , nigdzie nie moge znalezc :(
Architektura kosztuje jakoś ok 90 zł miesięcznie. Ja mam pytanie o dietetykę. Orientujecie się czy można się zapisać jeszcze? Bo już wrzesień, nie wiem czy nie jest za późno? Poza tym czy kierunek się utworzył?
do góry