Widok

Paddington

Paddington Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Paddington.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie jest film dla małych dzieci!

Dzis byłam na filmie z dwójką dzieci, 8 i 5 lat, w czasie kilku "ostrych" scen bardzo się bały, odradzam dla dzieci poniżej 10 roku życia. W filmie dodano liczne, okrutne sceny, których nie ma w książce.Niestety - komercją górą. A mogło to być naprawdę miłe kino familijne.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 27

Dziekuje za opinie. Mielismy zamiar pojsc z 4 latkiem...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

smiech i placz

Dzieci piecioletnie i płakały, i się śmiały. Trochę za długi, ale ogólnie sympatyczny.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

POLECAM!!!

Polecam film :) Dobra zabawa dla dzieci i rodziców :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przesłodki misiaczek

Może rzeczywiście za dużo dramatyzmu i niekiedy scen jak z horrorów...Ale ogólnie bomba. W rodzinie siła....tylko gdzie taką rodzinę znaleźć? Chyba tylko na zdjęciu:(
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

film momentami bardzo śmieszny, ale też straszny, 6-letni kolega mojej córci z 15 minut przepłakał tak się wystraszył N.Kidman:(((, musiała z nim wyjść.
Moja córcia trochę się bała,ale wystarczyło mamusine ramię:)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 18

Niestety jest to "ulepszona" wersja....

Wielka szkoda, że autorzy filmu nie oparli sie nieco bardziej na cudownej książce, pełnej ciepła, humoru i brytyjskiej elegancji. Niestety niemądry i wymyślony wątek kryminalno-sensacyjny był na tyle agresywny i straszny, że zepsuł odbiór moim dzieciom (5,7 lat). Jestem ciekawa czy rzeczywiście współczesny widz nie przyjdzie do kina jeśli nie przyciągnie go magnes w postaci wampowatej Nicole Kidman i scen rodem z Mission Impossible... Ech...ciągle nie ma na co chodzic z dziećmi. Szkoda. Książkę natomiast polecam całym sercem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

SUPER KOMEDIA

Nie rozumiem innych opinii na temat filmu, że podobno był "straszny". Wręcz przeciwnie, film bardzo przyjemny, wesoły i szybko sie go ogląda. Byłam z 7 i 3 latkiem i ani na przez chwilę nie było sceny strachu ani gorozy. Polacam, fajna komedia dla dzieci w każdym wieku. Inne opinie uwazam za BARDZOOOO przesadzone.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 10

Dziękuję

Dzisiaj pójdę na ten film.Gdy oglądałam tą reklamę bardzo się śmiałam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

polecam

Super i polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

zwiastun nie oddaje treści filmu

Drodzy Rodzice, przyłączam się do głosów ostrzegających przed tym filmem. Zwiastun jest bardzo zabawny, ale film ma kilka scen zupełnie nie na oczy i wrażliwość małych dzieci. Przykład. Diaboliczna kobieta grana przez Nicole Kidman strzela wielokrotnie w filmie nabojami z substancją usypiającą, tyle że wygląda to w oczach dziecka jak realne, brutalne zabójstwo. Ale najgorsza scena dotyczy taksówkarza, od którego chce wydobyć adres rodziny goszczącej Paddingtona. Wiesza kierowcę głową w dół na moście, grozi, że go zabije, a kiedy ten podaje jej adres, odcina sznur, gość wpada do rzeki głową w dół. Jeśli to dla kogoś jest śmieszne lub uważa, że takie sceny powinny oglądać dzieci należy się zastanowić, czy nie przykładamy dorosłej miary wrażliwości do wrażliwości dzieci. Jestem nauczycielem i jako nauczyciel uważam, że ten film nie jest dla małych dzieci, to znaczy poniżej 10 roku życia dzieciom bym go nie pokazywała. W sieci można znaleźć informację, że to film od 12 roku życia, ale tego oczywiście nikt nie eksponuje, bo sprzedałoby się mniej biletów.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 21

Dzięki za ostrzeżenie, nie idziemy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nauczyciele

To specyficzni ludzie.... Jakoś im nie ufam.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Bardzo fajny film familijny

Jak w tytule, poelcam film dla całej rodziny. Ja byłem z 6-cio latkiem i 8-latkiem i doskonale się bawili, dorośli też. :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

film z scenami grozy

potwierdzam opinie wyżej, dzieci bały się "Pani" chcacej zabic Paddingtona cały film. biegała z nozałmi , pistoletami, poroniony pomysl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

super film

to był super film dla całej rodziny naprawdę polecam :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

super

to film przygodowy bardzo śmieszny
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie potwierdzam opinii

byłem z moim 4 letnim synem i uważam, że to super film dla dzieci właśnie około 4 lat. Oczywiście, ze jest czarny i biały charakter. Rozumiem, że Baltazara Gąbki też nie oglądacie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam ten film. Paddington jest przecudowny

Drodzy Rodzice, nie przyłączam się do głosów ostrzegających przed tym filmem. Jest to świetny film dla młodych i starych. Biały i czarny charakter to chyba rzecz normalna w filmach dla dzieci. "Baltazar Gąbka", "Gdzie jest Nemo", "Dzwonnik z Notre Damme" przed tymi filmami nie ostrzegał chyba nikt normalny. Na szczęście są jeszcze ludzie zdroworozsądkowo myślący. Mój syn 4 letni na tym filmie świetnie się bawił. Miś Paddington jest przecudowny i nie sposób się w nim nie zakochać.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Filmy

Wysokie i niskie tony (6 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

Mała Amelia (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Mała Amelia . Przeczytaj o filmie.

Wartość sentymentalna (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wartość sentymentalna . Przeczytaj o filmie.

do góry