Widok

Paddington

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Paddington.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Paddington

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

Też jestem nauczycielką ;) byłam na filmie z 4 latkiem, którego nie przeraziła żadna scena. Ile zrozumiał to inna sprawa...z 4 latkiem można pójść, z młodszym odradzam, ale najwięcej wyniesie z tego filmu dziecko 6/7 lat +. Mnie się podobał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wkrótce będzie można pójść - 13 lutego wchodzi do kin Baranek Shaun, tutaj nie ma przemocy i wampów

Za to jest dużo śmiechu i zabawy

agresja jest w naszej naturze

Trudno się nie uśmiechnąć na propozycje wizyty u psychiatry. .. Takie działanie to ta najpowazniejsza, podstepna, cicha agresja....smutne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozdrawiam Agresja jest niestety częścią życie

Drodzy, agresję tez trzeba poznać i opanować. Przerażające są takie klasyki, jak Jaś i Małgosia, Alicja w krainie czarów, Czerwone trzewiki Andersena...i wiele innych. Film ma to do siebie, że porusza się i dźwięczy, a mama siedxi obok i nie może przytulic jak należy. .. Pani Kidman miała ciężką maskę i wyglądała nieprzyjemnie. Trzeba pamiętać też o specyficznym humorze angielskim...i może wybrać film Świat się śmieje. ..

strach ma wielkie oczy

Bylabym bardzo wdzięczna za określenie, które sceny przestraszyły Pani dzieci. Z góry dzięki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie zgadzam się

Tzn z tym że lepiej na łyżwy niż do kina, to mogłabym się zgodzić, ale co do brutalności filmu, to uważam opinię za grubą przesadę.
Naczytałam się tu opinii i trochę przestraszyłam, że wrażliwy siedmiolatek może przeżyć traumę. Uprzedziłam go o drastycznych scenach, ale nadal chciał iść, więc poszliśmy.
Bał się tylko tego, że przy strzelaniu z pistoletu może być huk, jak okazało się, że nie, to go uspokoiło. Oboje bawiliśmy się świetnie, film jest naprawdę śmieszny i ma pozytywne przesłanie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak

zgadzam się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No cóż moim zdaniem psycholog a nawet psychiatra potrzebny jest osobom dla których agresja to rzecz normalna.

Rozumiem, że pani dziecko nie pytało się co ta pani w bajce chce zrobić z misiem (pani w bajce chciała misia wypatroszyć i wypchać). Dla mnie to trochę przerażające, że normą jest agresja. Cóż widocznie dla pani dziecka takie rzeczy jak wieszanie kogoś za nogi i wymuszanie tym odpowiedzi to normalna rzecz-moje sześcioletnie dziecko momentami było wystraszone.

nie

nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak

zgadzam się BARDZO !!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam maluchom

jesigroxba zabijania jest smieszna to rzeczywiscie gratulacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jakiś farmazon. Ja byłem dziś z czterolatkiem (nawet nie całe cztery lata) i wszystko było ok. W telewizji wcześniej oglądał np. Buratino i nieporównywalnie mniej było w Padingtonie scen ostrych a jest dzieciakiem "wrażliwym" na takie rzeczy. Już nie porównując z filmami typu Tpm i Jerry gdzie nawzajem napierdzielają się gigantyczn młotkiem. Generalnue - dobry film i polecam także dla rozwiniętego 4 latka.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super film!,,,,,, zabawny,akcja wartka, byly male dzieci 3 latka i sie nie baly. My z synem 9,5 bawilismy super. fajnie pokazane relacje rodzinne.Z reszta podsumowanie takie ze rodzina najwazniejsza i zawsze trzyma sie razem.....POLECAM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bardzo polecam

Byłem z rodziną w tym 6 letnie dziecko. Negatywne opinie dotyczące drastycznych scen to rodziców, którzy powinni z dziećmi chodzić do psychologa lub sami ze sobą. Bardzo fajny lajtowy film dla całych rodzin. Bardzo polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Lepiej chyba pójść na łyżwy

Na film poszłam z dzieckiem pomimo, że czytałam wcześniej o kontrowersyjnych scenach. Mój syn ma przeciętną wrażliwość więc specjalne nie przejęłam się ostrzeżeniami. No i źle zrobiłam. Mój sześcioletni syn popłakał się, gdy kobieta - czarny charakter strzelała do misia i do ludzi. Kilka innych scen również niepotrzebnie go wystraszyły i zdenerwowały. W sumie lepiej by było gdybyśmy czas spędzili inaczej niż oglądając ten film. Niby przesłanie bajki jest Ok - w rodzinie jest siła i dobro zwycięża ale po co te brutalne sceny to nie wiem.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

bbbuuuuuuuuu

słabe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Bardzo ładny film z kilkoma ciekawymi ujęciami

Z dużą obawą wybraliśmy się rodzinnie do kina. Po przeczytaniu komentarzy umówiłam się z 5-latkiem, że zasłonię mu oczy kilka razy, ale zrobiłam to raz przy scenie na moście. Uprzedziłam dzieciaki, że będą strzelać nabojami usypiającymi i dzieci to przyjęły. Poza tym trafiony Paddington zaczyna chrapać, więc nikt nie ma wątpliwości, że śpi. Sala pełna dzieci, nikt nie krzyknął, nie zapłakał.
Dobrze się film ogląda, jest zabawny, momentami refleksyjny. Pokazuje siłę rodziny i różnorodność. Dodatkowo podobały mi się niektóre ujęcia, np. domku drewnianego. Polecam bez obaw, ale z podobnym wstępem i ustaleniami jak u nas. Poza tym każdy rodzic wie, jak bardzo wrażliwe są ich dzieci. Niektóre kreskówki są bardziej agresywne.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Paddington

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry