Widok

Palacz awanturnik na przystanku

Jeśli ktoś prosi osobę aby nie paliła w miejscu publicznym, wypada zachować kulturę aby szanować prawo i osoby chroniące się przed deszczem. Można zawsze zrobić przerwę nie tłumaczyć się uzależnieniem.
Z 5 m niestety też czuć niefajny zapach palonych papierosów.
Przystanek w rejonie Domu Leków Kartuska/Powstańców Wielkopolskich.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby to był Karol to by nic nie powiedział
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 59

Palenie w tym miejscu jest niezgodne z przepisami

Ja bym zrobił zatrzymanie obywatelskie przy świadkach i wezwał policję. Palacze to syfiarze widzące tylko czubek własnego nosa, nie warto wdawac się z nimi w dyskusję bo śmierdzi od nich na kilometr.
popieram tę opinię 260 nie zgadzam się z tą opinią 33

w sensie żę nie stoją na każdym przystanku? xD
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

chciałabym zobaczyć twarz palacza, niech go rodzina zobaczy i wszyscy znajomi, chamstwo, słoma z butów, powinnismy piętnować śmierdzących palaczy wszędzie!
popieram tę opinię 155 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ostatnio zwróciłam uwagę 3 nastolatków w skm

Ponoć później za moimi plecami pokazywali mi język, środkowy palec i takie tam. Nikt nie stanął po mojej stronie, nie z
popieram tę opinię 108 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ubolewam ale niestety zatrzymanie obywatelskie jest możliwe w przypadku przestępstwa a nie wykroczenia moi drodzy.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Też się kłuciłem z takim jednym i**otą

Co stanął z papierosem obok mnie przy przejeździe rowerowym (czerwone światło). Poprosiłem go grzecznie, aby się przesunął dalej na drugi koniec przejścia dla pieszych bo mi dmucha. Nie dotarło. To chyba urok wszystkich palaczy.
popieram tę opinię 325 nie zgadzam się z tą opinią 65

na przejściu to sobie akurat każdy może palić jak chce.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 37

Powstanców Wielkopolskich ? Gdzie?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jacy wy wszyscy delikatni haha. A spaliny ci nie przeszkadzają, jak jedziesz tym swoim jednośladem?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 63

Słabsi nic nie mogą

Niestety palaczy prawo nie obowiązuje lub nikt go u nich nie egzekwuje. Zawsze cierpi niepalący a śmierdzącym palaczom pozwala się na wiele. Są chamscy i nie rozumieją, że ktoś nie chce wdychać dymu i być biernym palaczem. Znam to bo mam sąsiada nałogowca , który mnie truje i nic nie pomaga. Palenie w miejscu publicznym - skandal. Powinien zapłacić mandat lub na chorych leczonych w szpitalu.
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 18

Ale to tobie przeszkadzało

Po co robić sztuczna sensację wystarczy się przesunąć.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 53

Takich musi uczyć kultury Policja albo Straż Miejska !

Skoro przepis mówi jasno że na przystankach nie wolno palić to nie wolno !!!! dziecko by zrozumiało ! a kogo obchodzi że palacz musi palić ? niech pali u siebie w domu Egzekwować przepisy walić mandaty i nie słuchać bzdurnych tłumaczeń że to nałóg gdyby wszyscy tak chcieli omijać prawo bo to bo tamto to w jakim świecie przyszło by nam żyć ?
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na przystanku się nie pali.

Palacz powinien szukać miejsca gdzie można palić a nie na przystanku wśród innych pasażerów. To oni mają znosić smród i dostosować się do palacza???? Jakii paragraf prawa o tym mówi? Jeszcze się na ty zwraca do starszej osoby niewychowany gbur. Może za kilka lat lub szybciej też go ktoś tak potraktuje.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jestem palaczem

Nie pale w miejscach publicznych nie wyobrażam sobie palić np na przejściu
Jeśli już czuje taka potrzebę to stanę na uboczu by nikomu nie przeszkadzać. Takie zachowania to nie uzależnienie tylko chamskosc ja tak uważam zawsze się znajdzie jakieś miejsce na "uboczu na szybką chmurke"
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wiele takich sytuacji miałem

Raz zwróciłem uwagę starszemu gościowi ok. 75 lat to rzucił się na mnie, a że do wysokich nie należę ale siłę mam to odleciał gość za przystanek, wstał i poszedł. Także zrozumiał co zrobił źle. W innej sytuacji, obcokrajowiec po prostu nie wiedział że nie wolno palić. Przeprosił i wyszedł poza przystanek.
Jak dla mnie robić zdjęcia takich i publikować. Wraz z miejscem gdzie to się wydarzyło. Niestety gdyby służby miały karać każdą jedną taką osobę to by się tylko tym zajmowali.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 10
do góry