Widok

Palacze na przystankach

Dlaczego palacze dyskryminują niepalących na przystankach ZTM? Palą i trują tradycyjni, ale i e-paierosy, nie zważając, że ludzie mogą być uczuleni , w tym na glikol. A słodki smród jest nie do zniesienia.
@centrum kontaktu, @straż miejska, proponuję przywrócić kontrole i zebrać mandaty, rano pełno palaczy wśród ludzi. Niektórzy z petem stoją jak ze smoczkiem i z buchem wchodzą jeszcze ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo stają za wiatą na środku drogi rowerowej! I guzik się rozglądają, trzeba dzwonić dzwonkiem i przepędzać
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 32

ale po co te nerwy :D
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Do tego na mrozie smród x5.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie dyskryminują tylko walczą o swoje prawo do oddychania. to jest twój nałóg więc zamknij się w swoich czterech ścianach i sobie pal ale nie w miejscach publicznych.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie płacz Ewka bo tu miejsca brak.. :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 37

jak wyrzucisz stare paczki po fajkach, to dla każdego znajdzie się miejsce
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

napal się w domu.....a płakać będę bo jest na to miejsce i czas
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem osoba z chorobami ukladu oddechowego.
Nie wiesz jak to fajnie wciagac smierdzacy dym wypluwany ze zgnilych pluc palacza.
Trudno zlapac oddech.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 11

Palacz nie będzie mi rozkazywać, sam zostań w domu i daj żyć tym co nie chcą wdychać twoich petów!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Też mi nie rozkazuj czy mam palić czy nie! Wydaje rozkaz żeby węglem nie palić, autem nie jezdzic
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Dobra, postawię ci klocka na wycieraczce przed drzwiami i powiem "zmień miejsce dla wycieraczki - po co ją tam masz".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odklejka

Ale wam sie odkleja XD jakoś parę lat temu w latach 70 - 90 nikt nie miał z tym problemu nagle macie wszyscy uczuleni na glikol, fajeczki XD No dobra fakt na przystankach jarać to już słabo ale warto podejść powiedzieć proszę odejść na bok bo tu nie wolno, już ludzie nie róbcie siary bo niedługo z domu nie wyjdziemy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W swoim domu

W szczelnie zmkniętym pokoju, paczka za paczką
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Palacze owszem palą na przystankach. Niektórzy "inteligentnie" robią krok za wiatę i myślą, że ich smrodu nie czuć. Jestem za zwiększeniem restrykcji ale konsekwentnie. Wystarczy, że straż miejska rano przejedzie się po przystankach całej komunikacji miejskiej i do kasy miejskiej wpłynie pokaźny zastrzyk gotówki z mandatów.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 12

za wiatą przystankową to już nie wiata przystankowa, więc tam niech sobie pali jak chce.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

mają ważniejsze sprawy niż łapanie palaczy, bez przesady. Zatrudnij się i ścigaj wszystkich z fajkami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

to że są zmuszeni wdychać dym
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz coś z głową że nie rozumiesz? Twoje syfiące wyziewy nie znikają cudownie po opuszczeniu twojej gęby... zmuszasz innych ludzi do wdychania twoich cuchnących smrodów! Jak można tego nie rozumieć?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale to pisz do centrum kontaktu i straży miejskiej. Nie mam czasu ganiać za palaczami na przystankach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak ten glikol dostaje się do uczulonego noska?

Znowu wysyp maluszków z przedszkola... Jak przeszkadza Wam palacz to podejdźcie do niego i poinformujcie o tym, bo tak żyje nieuświadomiony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 13

Smród z papierosa gorszy od bąka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdyby nie palacze

to by nie było podatków na tramwaje z akcyzy i a jak się nie podoba to na piechotę można chodzić.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Cała kwintesencja kultury

Empatia, szacunek. Gratuluje trudnego życia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to palacze na piechotę

Ludzie, nauczcie się zwracać uwagę i tym palącym na przystankach, i tym pijącym piwo w autobusach i pociągach skm nie wspomnę już o młodzieży która klnie na potęgę oczywiście jak idzie bez mamy obok . To nic nie kosztuje, jak każdy będzie podchodził obojętnie to nic się nie zmieni . Spokojnego dnia
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko można oberwać, albo się nasłuchać inwektyw. Dziękuję od tego są specjalne służby.

zgadzam się z uwagami nt. palenia na przystankach lub obok; jestem palaczką - pomijam fakt, że obowiązuje zakaz, ale trafia mnie gdy obok stoi palacz i kopci mi pod nos; niestety zwracanie uwagi niewiele daje; ludzie żyjcie, ale dajcie też innym żyć i uszanujcie zdrowie drugiego
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zwróć im uwagę

A sorry pan to pewnie tylko odważny w internecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uczulenie

Dziwne że nikt nie jest uczulony na spaliny samochody sprowadzane z Niemiec to takie które u nich nie mogą jeździć stojąc na przystanku wdychasz te spaliny a jeden palacz przeszkadza chyba naprawdę nie masz co pisać
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

komunikacja miejska

a nikomu nie przeszkadza ze w komunikacji miejskiej wala baki pod nos i pija alkochol to dopiero odor a na swierzym powietrzu smierdzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry