Widok

Pani zbierająca na jedzenie

Cześć pod tunelem SKM w Oliwie siedzi pani z małym starszym pieskiem, nie zbiera pieniędzy, tylko jedzenie, Może ktoś będzie akurat tam tędy przechodził i zechce pomóc tej pani. Wiem że pewnie zaraz pojawią się tutaj komentarze o różnych treściach, ale dobro wraca pamiętajcie
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słaby argument dla życzliwości, daj a potem "coś wróci" do ciebie. Tak nie działa. Ludzi wspomagających jest wielu, lecz dobry uczynek nie ma szans w newsach z agresją i bandytyzmem. Rzadko. A sam coś dałeś? I zaproponuj wyjście spod tunelu np. do tunelu. I więcej optymizmu w życiu!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 88

Wspieram liczne zbiórki,

udzielam się w wolontariacie, starszym ludziom zawsze coś wrzucę. A ty, optymisto?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Siedem minusów?

Oj, nie lubią tu wolontariuszy:) albo zazdroszczą, ze stać cię na pomoc innym i poświęcanie wolnego czasu bliźnim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

De..

d**il z Ciebie,skoro w ten sposób komentujesz to że ktoś ma większe wyczucie od Ciebie.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

"nie ma szans w newsach z agresją i bandytyzmem"

Kto ci każe takie newsy czytać?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak zwykle znalazł się ktoś kto musi dorzucić swoje 3 grosze

Co ciebie to obchodzi czy autor dał coś czy nie dał? Z pewnością dał skoro umieścił post tutaj, może akurat ktoś przeczyta i też pomoże.. bardzo ładna postawa, ktoś jest dobrą osobą bo chce pomóc a tu" pier****** o szopenie " jak Tobie coś nie pasuje to nie dawaj i tyle, a " dobro wraca" oznacza że Ty też możesz być w różnej sytuacji i tobie ktoś wtedy pomoże a nie że mają o tym pisać w gazetach że pani bułke kupiłeś
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja zawsze coś daje. Nawet tym zbierającym na piwko.

Nigdy nie oceniam takich ludzi bo nie znam ich i nie wiem co spowodowało że trafili na ulice. Uważam że jak chcesz to pomóż a jak nie chcesz to nic nie komentuj i idź dalej. Przede wszystkim nie oceniaj.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie se zarobi - mi nikt nie daje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

W grudniu 2019, tuż przed świętami też siedziała tam młoda pani że starszym pieskiem prosząc o jedzenie (wydaje mi się, że to ta sama osoba co teraz ale 100% pewności nie mam). Specjalnie poszłam do Biedronki, kupiłam jedzenie dla niej i psiaka (wydałam ponad 150zl) - wróciłam po kilku minutach i już jej nie było. Uzyskałam tylko info od stale urzędujących tam ludzi (okoliczni sklepikarze), że ona zbiera na alkohol i prochy i jak tylko dostanie kasę to znika. Później przy SKM Żabianka widziałam ją "nawaloną".
Powtórzę, nie mam 100% pewności, że to ta sama osoba, ale przez takie zachowanie teraz już nie bawię się w zakupy dla proszących o jedzenie.

Tuż przed ostatnią wigilią zaproponowałam Panu, który wyciągał resztki ze śmietnika aby przyszedł 24.12 na umówioną godzinę a ja zrobię mu zakupy na święta. Nie przyszedł, przypadkowo spotkany i zapytany czemu się nie zjawił rzucił "bo nie miałem czasu".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry