Widok
Ksiądz jeszcze dwa lata temu mówił ,że buduje kościół -zbierał kasę ......ale na pewno nie na KOŚCIÓŁ.
Koscioła nie MA I NIE BĘDZIE.....BO TERAZ CHCE BUDOWAC DLA SIEBIE DOM POTEM NA PEWNO KUPI SOBIE SAMOCHÓW ...
Co myslicie na ten temat?
Powinien pierwsze powstać dom dla księdza, a dopiero potem kościół czy na odwrót?
Koscioła nie MA I NIE BĘDZIE.....BO TERAZ CHCE BUDOWAC DLA SIEBIE DOM POTEM NA PEWNO KUPI SOBIE SAMOCHÓW ...
Co myslicie na ten temat?
Powinien pierwsze powstać dom dla księdza, a dopiero potem kościół czy na odwrót?
oczywiście że PLEBANIA a nie jak nazwano DOM DLA KSIĘDZA. Potrzebne jest jakieś zaplecze, salki które właśnie będą znajdowały się na plebani czyli dom parafialny. A kościół owszem będzie, ale na to trzeba durzo durzo pieniędzy a obecna Kaplica póki co jest naprawde wystarczająca. Zwróćcie uwagę że nasza tymczasowa kaplica pełniąca role kościła jest większa powierzchniowo niż kościół w Chwaszczynie, Łebnie czy też w Czeczewie.
Pozdrawiam :P
Pozdrawiam :P
Uważam że na taką miejscowość jak Koleczkowo obecna kaplica jest wystarczająca i znakomicie spełnia swe zadania.Jeżeli komuś do modlitwy potrzebna jest wspanialsza i bogatsza oprawa to w okolicy nie brak zacnych świątyń.A w samym Koleczkowie znalazłoby się wiele pilniejszych potrzeb na które miejscowa społeczność mogłaby przeznaczyć swe datki skoro gmina opieszale realizuje nawet małe inwestycje zasłaniając się jak zwykle brakiem funduszy.
Może i pewne reguły są łamane.Ja tego nie wiem bo tak jak piszesz, nie znam sie na tym,ale za to wiem ,że dla swoich parafian ksiądz jest swój człowiek.Dostępny w każdej chwili,u niego datki na wszelkie potrzeby są naprawdę"co łaska". Nigdy nie ma pretensji,ze za mało sie dało.Na pewno wszystkim w parafii nie dogodzi ale ogólnie nie jest źle.A msze nie raz są naprawde urozmaicone szczególnie te świąteczne.Sorry,ze sie tak rozpisałam,ale po prostu sama miałam okazje załatwiać rózne swoje sprawy w tej parafii i jestem bardzo zadowolona.