Widok
Paraliż Gdańska Południe
Kolejny dzień w którym mieszkańcy południa tracą godziny życia w korkach. To efekt braku inwestycji w tym rejonie. Dlatego czekamy na zmianę osób które rządzą miastem.
CHcemy żyć w mądrze rzadzonym mieście
więcej
CHcemy żyć w mądrze rzadzonym mieście
więcej
8 mln przejście naziemne przy forum...
...prezent dla centrum handlowego.
6 mln toalety nad morzem, prezent dla biznesu turystycznego.
Likwidacja pasa na Hallera - prezent dla dewelopera. Pewnie też kilka baniek.
Mewo 1. Tanio nie było...
Nie chce mi się wymieniać dalej.
A, byłbym zapomniał - CIT w gorę. Wpływy do miast większe niż utraconą przez PiS.
6 mln toalety nad morzem, prezent dla biznesu turystycznego.
Likwidacja pasa na Hallera - prezent dla dewelopera. Pewnie też kilka baniek.
Mewo 1. Tanio nie było...
Nie chce mi się wymieniać dalej.
A, byłbym zapomniał - CIT w gorę. Wpływy do miast większe niż utraconą przez PiS.
Na południu Gdańska prawie nic nie ma. Wożą np. na Jasień, gdzie z racji bardzo dużego obłożenia ja miejsca nie doastałem więc swoje wożę jeszcze bardziej na północ.
Trochę z tego PRL'u mogli jednak zaczerpnąć, m.in. jak buduje się osiedla. To nie jest bloczek ogrodzony i już gotowe. To żaden plan. Powinni wyznaczyć centrum osiedla, w nim usługi, przedszkola, szkoła i do okoła budynki mieszkalne. A tak to infrastruktura z PRL i lat '90 ciągnie zapleczem "apartamenty 10 min. do centrum" przy obwodnicy.
Trochę z tego PRL'u mogli jednak zaczerpnąć, m.in. jak buduje się osiedla. To nie jest bloczek ogrodzony i już gotowe. To żaden plan. Powinni wyznaczyć centrum osiedla, w nim usługi, przedszkola, szkoła i do okoła budynki mieszkalne. A tak to infrastruktura z PRL i lat '90 ciągnie zapleczem "apartamenty 10 min. do centrum" przy obwodnicy.