Widok
Paraliż Gdańska
Mieszkańcy dziękują władzom miasta za cudowne powroty przez najbliższe dwa miesiące z pracy do domu.
Wszystko dla Gdańszczan ️
więcej
Wszystko dla Gdańszczan ️
więcej
Mocno chcesz wierzyć w te bajki?
Wystarczy popatrzeć w szczycie komunikacyjnym ile ludzi jeździ rowerem.
Wystarczy popatrzeć na zajętość stojaków pod sklepami, biurowcami.
Wystarczy popatrzeć ile Mevo stoi w Oliwie koło biurowców.
Myślisz, że te wszystkie osoby jeżdżą codziennie wyłącznie dla relaksu?
Wystarczy popatrzeć na zajętość stojaków pod sklepami, biurowcami.
Wystarczy popatrzeć ile Mevo stoi w Oliwie koło biurowców.
Myślisz, że te wszystkie osoby jeżdżą codziennie wyłącznie dla relaksu?
Przecież wam będzie łatwiej
Jeśli ci co jadą solo pustymi SUVami przesiada się na rower, zbiorkom lub chociaż w carpooling. Wasza praca byłaby dużo przyjemniejsza gdyby infrastruktura rowerowa zabrała ludzi z dróg, więc po co narzekać przeciwko sobie? Niech jeżdżą ci co faktycznie muszą, nikt nie zabrania, po prostu alternatywy muszą być szybsze i wygodniejsze, to zyskają wszyscy.
Kierowcy
Są ofiarami i zarazem sprawcami tych korków. Jak pokazuje sytuacja światowych metropolii nawet wielopasmowe drogi nie spowodują że będzie bezkorkowo. Zrównoważony transport nie opiera się jedynie na własnym aucie w którym podróżuje najczęściej 1 osoba. W Gdańsku jest wiele możliwości sprawniejszego przemieszczania się.
zdejmij okulary propagandowe i zobacz jak to wszystko idzie w złym kierunku ... a juz tak dobrze szło , człowiek człowiekowi nie rowny nawet z tej samej partii , liczy sie rozum i zaradność po których to widać efekty gołym okiem i nie trzeba ani akcji reklamowo wciskającej kit ani przemówień wmawiających prawdę
Miasto powinno być w pierwszej kolejności dla mieszkańców, a dopiero potem dla turystów. Totalny paraliż miasta, tłok, korki tylko po to, żeby jakaś grupka mogła ciągnąć kasę. Prywatyzacja zysku i uspołecznianie kosztów. A ludzie, którzy tu pracują i placą podatki są wypychani na obrzeża bez dobrej komunikacji i paraliżują całe miasto, żeby dostać się do pracy na jego drugi koniec, bo miasto dało zgodę na budowę komoleksów biurowców na samym wylocie z miasta, gdzie nie dość, że masz uczelnie, natłok turystów, główną trasę przelotową przez miasto, to jeszcze ludzie z całego miasta i okolic walą tam do pracy, często samochodami, bo dojazd mają fatalny. A dobrze skomunikowane lokalizacje są wykupywane pod najem krótkoterminowy. Jeszcze to nam bokiem wyjdzie tak samo jak Hiszpanom, a Gdańsk powoli staje się miastem nie do życia.
Gdańsk upadły
Popieram zarzuty wobec władz Gdańska. Całkowite zero inwestycji które w jakimkolwiek sposób mogłyby zachęcić do wjazdu do miasta komunikacją miejska! Przy Ikei i pezy ch Osowa powinny być parkingi za darmo jeżeli kupisz buket na autobus i zjedziesz zbiorkomem do centrum! PLUS autobusy kursujace z intensywnością co 7 min tam i z powrotem do węzłów komunikacyjnych przy skm itd.
Pełna zgoda
Dokładnie tak. Jak dojechać do centrum, nad morze jak się mieszka przy obwodnicy lub za nią?
Jak dojechac do centrym jak Most Siennicki nieczynny i tramwaje nue jeżdżą. Może pseudo eko urzędnicy oddadzą do użytku wszystkich parkingi przy urzędzie miasta, urzędzie wojewódzkim i może zaczną jeździć rowerami
Jak dojechac do centrym jak Most Siennicki nieczynny i tramwaje nue jeżdżą. Może pseudo eko urzędnicy oddadzą do użytku wszystkich parkingi przy urzędzie miasta, urzędzie wojewódzkim i może zaczną jeździć rowerami
Przeprowadzka
64 lata mieszkałem w Gdańsku. Ale na dłuższą metę tu nie dało się spokojnie mieszkać. Dlatego rok temu z Brzeźna przenieśliśmy się do Grudziądza. Zapomniałem o korkach, pełnych parkingach i tysiącach turystów. Nie zapomniałem jednak o Gdańsku. Kocham to miasto i życzę mu i mieszkańcom jak najlepiej.
Hiszpanie, Włosi protestują.A my? Tylko narzekamy
Zacznijmy protesty. Osobiście mam dosyć turystów, osób sprowadzających się do Gdańska, inwestycji ściągających inwestorów wykupujących hurtowo mieszkania, wiecznych korków, wycinki lasów itp.Nie chcę wyprowadzać się ze swojego rodzinnego miasta. Chcę normalności sprzed 10 lat!
Osoba, która się sprowadziła
Masz zamiar zakazać ludziom przemieszczania się nawet w granicach własnego państwa? Hahaha Jestem ciekawa, jaką opcję polityczną popierasz? Ja teraz mieszkam w Gdańsku, za jakiś czas może gdzie indziej... A wiesz, dlaczego? Bo mogę. Nie chodzi nawet o kwestię swobód obywatelskich czy sytuację finansową, tylko poczucie wewnętrznej wolności. Aha, tak na marginesie - korzystam z komunikacji publicznej i sprawia mi to frajdę. Może dlatego, że rzadko to robię. Kocham Gdańsk. Nie lubię przedziwnych decyzji władz Gdańska, sugerujących brak kompetencji. I mam do Was, Gdańszczanie, apel - wybierajcie mądrzej.
Ruch w ścisłym centrum powinien zostać ograniczony
Wzorem innych europejskich miast ruch samochodowy w ścisłym centrum Gdańska powinien zostać ograniczony szczególnie dla ruchu turystycznego, a na zasadzie pozwoleń dopuszczony dla mieszkańców, zaopatrzenia, pracowników itp. U nas niestety działa to na odwrót, w ścisłym centrum organizuje się na ulicach parkingi dla turystów gotując mieszkańcom drogę przez mękę. Nasze centrum nie jest aż tak duże żeby nie narażać turystom zostawiać auta przed wjazdem i tam zorganizować parkingi. Kompletnie nie rozumiem tej zamiany ról. Niedługo na Długiej zaczną parkować....
Druga kwestia to meleksy, kto i dlaczego pozwala w mieście na coś takiego, stają gdzie chcą, nie przestrzegają zasad ruchu drogowego mimo że są jego uczestnikami i przewożą o zgrozo, niekiedy więcej osób niż dozwolone na osobówkach.
Naprawdę czas przyjrzeć się temu jak wyglda ruch samochodowy w miecie i to uporządkować.
Druga kwestia to meleksy, kto i dlaczego pozwala w mieście na coś takiego, stają gdzie chcą, nie przestrzegają zasad ruchu drogowego mimo że są jego uczestnikami i przewożą o zgrozo, niekiedy więcej osób niż dozwolone na osobówkach.
Naprawdę czas przyjrzeć się temu jak wyglda ruch samochodowy w miecie i to uporządkować.
Znow na ulicach parkingi dla autobusow wycieczkowych
Sie pytam dlaczego sa wycinane pasy ruchu drogowego i przerabiane na parkingi dla autobusow wycieczkowych?
Niech parkuja te autobusy pod stadionem i przyjezdzaja kiedy maja odebrac wycieczke.
Cale dolte miasta juz niedlugo bedzie zastawione wycieczkowcami.
Niech parkuja te autobusy pod stadionem i przyjezdzaja kiedy maja odebrac wycieczke.
Cale dolte miasta juz niedlugo bedzie zastawione wycieczkowcami.
Egoisci
Do wszystkich którzy nazywają kierowców egoistami wozącymi puste powietrze w samochodach. To wy jesteście egoistami. Pracuje w bardzo wąskiej specjalizacji w porcie kontenerowym w Gdańsku. Mieszkam za miastem Gdynia. Codziennie przebijam się po 2.5 godz przez nasze 3miasto. Nie mam alternatywy innej niż samochód bo zgrać PKS+autobus+tramwaj+kolejny autobus jest niemożliwe sprawdzałem a czas byłby i tak dłuższy niż autem w korkach. Egoisci mieszkający Do studzienki we Wrzeszczu a pracujący w galerii bałtyckiej wypisują brednie....zróbcie więcej ścieżek rowerowych to pomoże tylko ja 55 km w jedną stronę rowerem w zimę nie przejadę
Komuno Wroć
Pani prezydent tak sprawuje Władze i dazy do tego żeby wszyscy jeździli komunikacja w Gdansku a tylko wybrani(elita) mogła się przemieszczać autami tak jak to było za Komuny!!!!
Władze miasta i uUrzędnicy Samochodami a reszta społeczeństwa komunikacja miejska.
Niech jeszcze zaczną wyburzac estakadę na Elblaskiej to wogole nie będzie można się nigdzie ruszyc
Władze miasta i uUrzędnicy Samochodami a reszta społeczeństwa komunikacja miejska.
Niech jeszcze zaczną wyburzac estakadę na Elblaskiej to wogole nie będzie można się nigdzie ruszyc
Ogarnij się się ludzie
Mają kasę z Unii na remonty dróg i termin do którego mysz je wydać. Kiedy mają to zrobić??? Zawsze będzie źle... Pomyślcie zamiast narzekać, że później zamiast po dziurach będziecie jeździć gładkim asfaltem i bezpiecznym mostem. Polak zawsze musi narzekać, bo patrzy na tu i teraz zamiast myśleć o przyszłości