Świętokrzyska stoi od kowal.
Niestety tracimy życie w korkach bo ktoś od 5 lat karmi nas wizją pociągu na południu, zostało już tylko 6 lat do przesunięcia pierwszego terminu oddania PKM.
Obecna władza czyli KO już zdążyła oplakatować połowę miasta, za to jakiejkolwiek wizji rozwoju miasta nie mają :/
Co z tego jak i tak pójdziecie i potulnie zagłosujecie na uśmiechniętą Olę i jej klikę :)
Jak wyjadę z domu o 6:40-6:45 to w pracy w centrum jestem o 7:00-7:05. A rowerem (ale to tylko wiosna-lato-jesień) to nawet podobnie ale większa frajda.
Korek zaczyna się już od Kowal, a więc tak naprawdę winne są drogi dojazdowe do gdańska, w szczególności autostrada/obwodnica i Kolbudy (z których korek do obwodnicy ma codziennie jakieś 3 kilometry). Mieszkańcy osiedli tylko obrywają przy okazji.
A ankietę o pkmce wypełniłeś w celu usprawnienia infrastruktury pod obywateli czy to już olałeś jako swój obowiązek obywatelski, który kończy się tylko na przyp... ;) tramwaj wybierz i spacerek. Tracisz życie na marudzenie i nic nie robienie
Ale to jest nuda, codzienne wrzucanie zdjęć z tego samego korka. I tak na południu Gdańska są rano i popołudniu korki no i co z tego. W Żukowie też są. Oprócz tego w paru miejscach w Polsce i na świecie też.
Praktycznie zawsze stałem w korku od Kowal do pętli, przejechanie tego odcinka zajmowało mi od 15 do 45minut.
Jak widać nic się nie zmieniło, tramwaj wzdłuż Świętokrzyskiej na pewno bardzo by pomógł. Moze doczekamy się go za kilka naście lat :)
No niby zauważyłeś, że tracisz życie w korkach, ale jakoś nic nie zmieniasz. Wciąż przyspawany do samochodu. Proponuję przesiadkę na rower, bądź motocykl.
Widzę że PO i KO ma tu masę swoich Troli. Szkoda ze ludzie nie patrzą na problemy realnie, dalej niż swój nos. Miasto nic nie robi z tymi korkami. Tylko wydaje pozwolenia na budowę aby mocniej ruch zablokować.