Widok
Park Emilii
Inwestycja Park Emilii powstanie w jednej z młodszych dzielnic Gdańska - na Oruni Górnej. Jest tu kompleksowa infrastruktura zapewniająca wygodne życie na co dzień (również dogodny dojazd komunikacją miejską do Śródmieścia). Ważnym atutem osiedla będzie sąsiedztwo odrestaurowanego Parku Oruńskiego - wystarczy zejść ze wzgórza, by znaleźć się w otoczeniu ciszy, spokoju i zabytkowej, zadbanej ...
więcej
więcej
Odpowiedź jest prosta - za dużo. Parę stówek więcej na metrze i jesteś o kilka kilometrów bliżej miasta. Orunia Górna jest może dobra dla żyjących lokalnie (bardzo lokalnie).
Ponad 2 lata dojeżdżam z południa i już dość, nie mam sumienia zafundować sobie czegoś takiego na kolejne 20-30 lat. Gdyby cena miała 5 z przodu, to jeszcze da się obronić.
Ponad 2 lata dojeżdżam z południa i już dość, nie mam sumienia zafundować sobie czegoś takiego na kolejne 20-30 lat. Gdyby cena miała 5 z przodu, to jeszcze da się obronić.
Ciekawe
Nigdy nie licz do średniej ceny m2 miejsca w hali garażowej. Logiczne jest wówczas, że im mniejsze mieszkanie tym bardziej podnosi się wartość m2. Bezsensowne liczenie jak dla mnie. p.s. możesz policzyć zamiast hali garażowej np miejsce naziemne - z tego co się orientuję to jest po około 9000 zł. I wtedy np te mieszkania 41 m2 z tego co ja słyszałem wychodzą po 6600 zł. :-). Tak przy okazji skąd ta cena "od około 6800 zł" za m2 ?
Byliśmy tam i zdroworozsądkowo nie zdecydowaliśmy się. Pozwolenia na budowę nie było, prospektu informacyjnego nie, wzoru umowy deweloperskiej także nie otrzymaliśmy. Mimo tego handlowcy chcieli aby im już teraz wpłacać 10 000 zł na rezerwację. Przecież z ulotką do banku nie pójdziesz! Po co więc została uruchomiona sprzedaż takiej inwestycji?
Hmm
Zgodnie z informacją na stronie odbiory są 09.2019 r i 11.2019 r tak więc jeszcze trochę czasu jest. Jesteś pewna, że nie ma tam żywej duszy? Ja ostatnio byłem w sobotę wieczór i też nikogo nie widziałem ale to była sobota wieczór!!! Ciekawe jak jest w dzień powszedni za dnia? Może napisze ktoś kto ma umowę deweloperską na eurece czy są jakieś opóźnienia???
Nie wiem o co Ci chodzi Anna pisząc takie rzeczy
W dniu dzisiejszym przejeżdżałem obok eureki i napiszę tak. Godz: 08:53 na terenie inwestycji zaparkowane około 16 pojazdów. Widać ruch osób w "kontenerach" dla brygad. Przy ścianie północnej budynku od ulicy stała koparka przy której było około 5 osób w ubraniach roboczych i jeden jakby kierownik. Chłopaki machali łopatami tak więc na pewno coś robili. W między czasie widać było jak jacyś robotnicy wychodzili z drugiego budynku. Ogólnie widać że robią i ja tam widzę postępy w budowie. Nie wiem po co piszesz, że nic tam się nie dzieje. Wystarczy pojechać w dzień powszedni i zobaczyć, że robota idzie do przodu.
Ojojoj
Napiszę coś aby napisać. Tak po prostu napiszę. Nic nie wiem ale napiszę. A może jakieś konkrety bo przez takie wpisy forum traci na jakości i odechciewa się czytać. Szukającego mieszkania interesują konkretne i potwierdzone informacje a nie czytanie dziwnych wpisów które ktoś wrzuca od tak nie wiedzieć czemu. P.s nie jestem deweloperem :).