Widok
Park Południe
Dzielnica, w której powstanie Park Południe to dynamicznie rozwijająca się część miasta. Okolica ta wyróżnia się ze względu na niską, kameralną architekturę i sąsiedztwo zupełnie nowych osiedli. W ramach inwestycji infrastrukturalnych planowana jest budowa ul. Nowej Świętokrzyskiej, która będzie przebiegać w bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Park Południe i usprawni dojazd do inwestycji. ...
więcej
więcej
Nowa Świętokrzyska
"W ramach inwestycji infrastrukturalnych planowana jest budowa ul. Nowej Świętokrzyskiej, która będzie przebiegać w bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Park Południe i usprawni dojazd do inwestycji. Podczas budowy ul. Nowej Świętokrzyskiej powstanie także buspas, który dodatkowo poprawi komunikację miejską."
Czy ktoś z redakcji może skontrolować to co pisze Robyg? Przy osiedlu Moment też tak lali wodę. Oni naprawdę myślą, że nikt nie zorientuje się, że ta droga powstanie za 11 lat?
Czy ktoś z redakcji może skontrolować to co pisze Robyg? Przy osiedlu Moment też tak lali wodę. Oni naprawdę myślą, że nikt nie zorientuje się, że ta droga powstanie za 11 lat?
To zwykli kłamcy!
W 2016 wciskali kit, że Lawendowe Wzgórze JEST(!) bardzo dobrze skomunikowane i że jest wiele autobusów. W tamtym czasie autobusy jeździły np. w sobotę raz na godzinę po ul. Jabłoniowej. Spodziewana ul. Nowa Bulońska dziś dopiero powstaje (02.2019) a więc będzie pewnie za rok. A więc kłamali.
Place zabaw...
Nie wiem skąd takie pomysły żeby budować place zabaw w miejscu które z każdej strony otoczone jest blokami... Niestety ja tak mieszkam i to jest porażka. Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale jak otworzę okno to taki wrzask jakbym była w ulu. Żeby odpocząć w ciszy po pracy... bez szans. Budujcie place zabaw ale trochę dalej od zabudowy mieszkalnej.
na tym polega rozwój miasta
powstają nowe osiedla, a jak skończą budować mieszkania to wtedy za sprawę bierze się miasto i buduje drogi, aleje, tory itd.. Gdyby zacząć najpierw od ich budowy to po pół roku wszystko byłoby w tragicznym stanie. Będzie nowe , z pewnością fajne osiedle - to i komunikacja będzie też ok