Widok

Park Południe

Park Południe Temat dostępny też na forum:
Dzielnica, w której powstanie Park Południe to dynamicznie rozwijająca się część miasta. Okolica ta wyróżnia się ze względu na niską, kameralną architekturę i sąsiedztwo zupełnie nowych osiedli. W ramach inwestycji infrastrukturalnych planowana jest budowa ul. Nowej Świętokrzyskiej, która będzie przebiegać w bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Park Południe i usprawni dojazd do inwestycji. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawy pomysł z tym ogrodem Park Południe.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nowa Świętokrzyska

"W ramach inwestycji infrastrukturalnych planowana jest budowa ul. Nowej Świętokrzyskiej, która będzie przebiegać w bezpośrednim sąsiedztwie osiedla Park Południe i usprawni dojazd do inwestycji. Podczas budowy ul. Nowej Świętokrzyskiej powstanie także buspas, który dodatkowo poprawi komunikację miejską."
Czy ktoś z redakcji może skontrolować to co pisze Robyg? Przy osiedlu Moment też tak lali wodę. Oni naprawdę myślą, że nikt nie zorientuje się, że ta droga powstanie za 11 lat?
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tynki

Tylko sprawdźcie czy tynki wewnątrz nie są głuche bo potrafią spadać po czasie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obecnie trudno znaleźć gorzej skomunikowane miejsce w Gdańsku. Nie dziwi zatem fakt, że "leją wodę", wszak potrafią to robić doskonałe. Znam to z doświadczenia.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

A o to kolejne ich lanie wody:
"Dodatkowo planowane jest powstanie nowych ścieżek rowerowych (w tym ścieżki przechodzącej przez teren samego osiedla), linii tramwajowych i przystanków autobusowych."
Jakie linie tramwajowe? Przystanki autobusowe to gdzie? Na terenie osiedla?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zwykli kłamcy!

W 2016 wciskali kit, że Lawendowe Wzgórze JEST(!) bardzo dobrze skomunikowane i że jest wiele autobusów. W tamtym czasie autobusy jeździły np. w sobotę raz na godzinę po ul. Jabłoniowej. Spodziewana ul. Nowa Bulońska dziś dopiero powstaje (02.2019) a więc będzie pewnie za rok. A więc kłamali.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Place zabaw...

Nie wiem skąd takie pomysły żeby budować place zabaw w miejscu które z każdej strony otoczone jest blokami... Niestety ja tak mieszkam i to jest porażka. Nie mam nic przeciwko dzieciom, ale jak otworzę okno to taki wrzask jakbym była w ulu. Żeby odpocząć w ciszy po pracy... bez szans. Budujcie place zabaw ale trochę dalej od zabudowy mieszkalnej.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

akurat o komunikację w tym miejscu jestem spokojny

ta cześć Gdańska rozwija sie w wielkim tempie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

??

nikt nikomu nic nie wciskał,komunikacyjnie LW są ok a i przybywa połączeń. Ze dwa late temu zrobili tramwaj teraz robią nową bulońską, jak dla mnie szok
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

no to extra wiadomosc!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

wszędzie się tak buduje i ma to swoje plusy bo jestem spokojniejsza jak wiem ze dzieci bawią się miedzy blokami a nie wśród samochodów. A i kulturalnie zwrócić uwagę też można i często pomaga
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

chyba tylko w filmach Sience fiction:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

TAk trzymać! Gdańsk rozwija sie i nareszcie wzięli się za Łostowice!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

chyba oczywiste jest, że najpierw trzeba zakończyć remont by wybudować drogę. A że powstanie Nowa Świętokrzyska z bus pasem to chyba dobrze. A Moment jeszcze nie jest skończony
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chodzi o to, że tyle razy pisali, że w najbliższym czasie nie ma co liczyć na Nową Świętokrzyską bo nie ma kasy na nią, a deweloper opiera reklamę swojego osiedla na ulicy która nie wiadomo czy i kiedy powstanie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

na tym polega rozwój miasta

powstają nowe osiedla, a jak skończą budować mieszkania to wtedy za sprawę bierze się miasto i buduje drogi, aleje, tory itd.. Gdyby zacząć najpierw od ich budowy to po pół roku wszystko byłoby w tragicznym stanie. Będzie nowe , z pewnością fajne osiedle - to i komunikacja będzie też ok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Słyszałam że te osiedle moment jest budowane przez tą samą firmę co park południe. Sporo budują. Widać że to przyzwoita firma.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Na zachodzie tak się robi, że najpierw są drogi, a potem osiedla, a pozatym jak już niżej jest wspomniane Nowa Świętokrzyska nie wiadomo czy powstanie bo nie jest zagwarantowane dofinansowanie do niej
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

śmieszny argument

będzie osiedle, będą drogi. Przecież na wizkach widać że poważnie traktują tą budowe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
do góry