Widok
Parking centrum handlowego nie dla pracowników
Opinie do artykułu: Parking centrum handlowego nie dla pracowników.
Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.
Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.
Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
Powiedział kretyn w gumowych gaciach,którego nie stać na auto i zazdrości.
Dojedz np. z Mostów do Riviery. Autobus co 1 h, w dodatku z przesiadką. Tak tak, zacznij coś bredzić o rowerze zimą albo w upalne lato i obsługuj śmierdzący i spocony cały dzień klientów w sklepie. Albo wracaj po całym dniu pracy pod górę do Mostów z Gdyni. A teraz zacznij coś bredzić o miejscu zamieszkania, że przecież można bliżej, w centrum. Przeciez Polacy tyle zarabiają że stać ich na moblilność za pracą, jak w USA.
Nie jestem ani sprzedawcą, ani nie mieszkam w Mostach. Ale wspólczuję pracownikom, że jakieś pały na trojmiasto.pl rozliczają ich ze sposobów dojazdu do pracy.
Nie jestem ani sprzedawcą, ani nie mieszkam w Mostach. Ale wspólczuję pracownikom, że jakieś pały na trojmiasto.pl rozliczają ich ze sposobów dojazdu do pracy.
eeee
ale czemu riviera ma czerpac korzysci kosztem parkingu miejskiego? centrum nie istnieje bez pracownikow wiec i dla nich nalezy zapewnic miejsca parkingowe, odsylanie na parking miejski jest bezczelnoscia, kosztem miejsc na parkingu miejskim riwiera bedzie miala wiecej klientow, a co z tego bedzie mialo miasto? zawalony parking przy hali, dewastowany dzien w dzien przez pracownikow centrum handlowego? czy riwiera dolozy sie do remontu zuzytej nawierzchni parkingu za kilka lat? czy tylko madre glowy licza zyski cudzym kosztem? miasto powinno obciazyc centrum oplata za korzystanie z parkingu.
Ale nikt nie mówił o rowerach czy hulajnogach
tylko o tym że nie mają parkować w parkingu podziemnym, tylko na tym co jest kawalątek za rivierą - 200m to 2 min drogi. Alternatywa i to bezpłatna jest, tylko paru kroków zrobić się nie chce więc choć z początku z oburzeniem zacząłem czytać ten artykuł to jednak widzę że dyrekcja CH ma rację.
Dobry rower tani nie jest
wiec jak kogoś stać dać 10k na rower to i na samochód też ma. Rower to wybór nie przymus, pozatym teraz taka zima, ze chyba swój znów wyciągnę - świeże rześkie powietrze dobrze robi, na głowę - polecam bo wielu tylko mieszkano, windą do parkingu, samochód, windą do galerii i widać właśnie że tego powietrza brakuje i niedotlenienie w komentarzach wychodzi; przebieżka po lesie znacznie lepsza niż ściemnianie na fitnessie.
Dyskryminacja !!!
Pracowałam w kilku centrach handlowych i takich "problemów" jak robi ten pan dyrektor to w głowie się nie mieści !!! To sprzedawcy(sklepy) są dla klientów,więc pracownik galerii handlowej powinien być bardziej szanowany ,a jak widać liczy się tylko i wyłącznie kasa ,ile klientów odwiedzi centrum i najlepsza opinia, ale jak widać tak nie jest !!! Szanuj drugiego człowieka tak jak Ty byś chciał być szanowany !!! Nawet toalety dla personelu nie ma i w te zaludnione weekendy pracownicy muszą stać w kolejkach do toalety !!! Żenada !!!!
Właśnie a gdzie parkują współpracownicy pana dyrektora ???
Właśnie a gdzie parkują współpracownicy pana dyrektora ???
Bo wszyscy wiedzą, że jest za dużo galerii.
Gdyby zlikwidować połowę galerii to nagle okazałoby się, że:
- miejsc parkingowych dostatek
- miejsc pracy dostatek
- miejsc, gdzie można spokojnie i bez kolejek zrobić zakupy dostatek.
A tak sami widzicie, coraz więcej galerii i coraz więcej tego typu problemów.
Nie dla galerii!
- miejsc parkingowych dostatek
- miejsc pracy dostatek
- miejsc, gdzie można spokojnie i bez kolejek zrobić zakupy dostatek.
A tak sami widzicie, coraz więcej galerii i coraz więcej tego typu problemów.
Nie dla galerii!
Przynajmniej myśli
Polecam drugi skrajny przypadek. Banino plac ze sklepami przy pętli autobusowej. 20-25 miejsc parkingowych w 80% zajętych przez właścicieli sklepów, solarium, fryzjera i budek. I oczywiście wszystko czynne do 17. Bo wiadomo, na roli pracuje się do zmierzchu. Oj długo wychodzi się z walonek, długo...
A co w tym dziwnego ?
Może jeszcze chciałbyś u prezesa w kiblu klocki stawiać?
W wielu nowych biurowcach trzeba wykupić miejsce parkingowe a i tak jest limit miejsc.
W mieście należy używać komunikacji miejskiej.
Tak wiem trzeba postać na przystanku i czasami postać w tłoku ale takie są uroki miasta.
W wielu nowych biurowcach trzeba wykupić miejsce parkingowe a i tak jest limit miejsc.
W mieście należy używać komunikacji miejskiej.
Tak wiem trzeba postać na przystanku i czasami postać w tłoku ale takie są uroki miasta.
o rivierę to ty się nie martw
uniwerek produkuje corocznie całe tabuny przyszłych pracowników do centrów handlowych. Autobusem źle, 100m z parkingu - korona z głowy spadnie, to idź na kuroniówkę, jak się wogóle łapiesz, bo roszczeniowe nastawienie do życia masz.
Jak się mieszkanie kupuje to trzeba sprawdzić czy wszystko pasuje, czy czasami 1 autobus na godzinę nie jeździ. Mieszkania na zad upiach tańsze nie bez powodu.
Jak się mieszkanie kupuje to trzeba sprawdzić czy wszystko pasuje, czy czasami 1 autobus na godzinę nie jeździ. Mieszkania na zad upiach tańsze nie bez powodu.
No tak, przecież samochód pod wejściem do pracy to sprawa życia lub śmierci. tymsamym nakłanianie do spaceru/korzystania z komunikacji miejskiej (która już z nazwy kojarzy się z komuną) to ubekizacja, stalinowskie praktyki i Polska w ruinie. Przecież dziecko trzeba odwieźć do przedszkola, a z banina do Gdańskiego oddziału Little Umbrella (tam jest Pani Mariola, ona tak świetnie rozumie dzieci, nie to co w Gdyni), a potem na Starowiejską do Gdyni trzeba jakoś dojechać....
Ja Cię rozumiem totaly
Moja córka chodzi do takiego przedszkola co jest native speaker. Nie wyobrażam sobie, żeby poszła publicznego przedszkola pod domem, bo tam sam plebs chodzi. Moja Jessica jest special, jest utalentowana i mądra. Ona w swoim przedszkolu ma nawet psychologa i uczy sie social skills, żeby sobie lepiej radzić ze stresem w życiu a w publicznych przedszkolach nikt o tym nawet nie słyszał. No i teraz jak ja mam dojechać te 10km do przedszkola i kolejne 8 do pracy. Autobusami zajmie mi to cały dzień. Ja muszę jechać autem.
Od granicy miejskiego parkingu do wejścia do Riviery jest może 20metrów. W czym problem? Jeżeli właściciel obiektu z góry założył, że parkingi dla klientów są darmowe (co przecież w zadaszonych obiektach nie jest regułą) to ma rację, że jest to dość duży koszt, który ponosi aby ściągnąć klientów. I tak samochodów jest tak dużo, że patrząc na liczbę wolnych miejsc na wyświetlaczach przed wjazdem człowiek często rezygnuje z wjazdu do tego centrum. Niech się zbiorą, wykupią jeden poziom i za niego płacą jak im to przeszkadza, Mi też pracodawca nie zapewnia miejsca parkingowego, które w dzisiejszych czasach nie ma się co oszukiwać - kosztuje (tym bardziej w parkingu podziemnym, za który ludzie płacą prywatnie często po kilkaset zł).
Ho ho ho
Tak jest! Nie myliłem się! To nadczłowiek :) Cechą charakterystyczną jest dopowiadanie sobie różnych historyjek żeby tylko pasowało do swojego nadludzkiego światopoglądu, że jednak jest się takim ą i ę, a cała reszta to debile. Oczywiście nie ma ku temu żadnych podstaw i prawda jest trochę gdzie indziej, ale żeby to dostrzec trzeba mieć dystans - czego życzę.
He he he
Nadczłowiek ma rację. Jeśliby się rozejrzeć, to dookoła sami ćwierćinteligenci. Niektórzy nawet nie potrafią zadbać o higienę osobistą (do takich osób, z pewnością mam dystans), już nie wspominając o bardziej wymagających czynnościach. Jeśli im (debilom) nikt nie powie, że mają coś zrobić/zmienić, to będą brnąć jak "lemingi" przed siebie w obecnym stanie. Totalne zero zdolności samodzielnego myślenia, wyciągania wniosków przyczynowo-skutkowych oraz uczenia się na własnych błędach. Historyjek możnaby opowiadać miliony, bo tacy ludzie nie zmienią się z wyżej wymienionych powodów. Nie zgodzę się tylko z jednym, debile używają kierunkowskazów, ale nie po to, aby zasygnalizować zamar wykonania manewru, tylko w gdy już owy manewr rozpoczynają. Co się dziwić, gdy egzamin się zdawało na zasadzie "wkuć, zdać, zapomnieć", czyli typową metodą dla dzisiejszej gromady debili. Jeśli prawda leży gdzie indziej, bardzo chciałbym się tego dowiedzieć, prawdopodobnie nie tylko ja. Chociaż, patrząc na dzisiejsze czasy (praca i jej płace, rozrywka, ustawowe zakazy/nakazy), jestem pewien, iż ta diagnoza społeczeństwa jest jak najbardziej trafna.
Nie bardzo rozumiem problem pracowników. Jest duży ogólnodostępny parking między halą widowiskową a rivierą z którego mogą pracownicy korzystać, a dodatkowo riviera zrobila od tamtej strony przejście w środku centrum a pracownicy i tak robią problem?! Rozumiałabym ich niezadowolenie gdyby wogule im zabroniono parkować ale nie w tym przypadku, gdy mają parking po prostu kilka kroków dalej.
Jak pracowałam na lotnisku w Rębiechowie również nie mogłam parkować na parkingach najbliższych przy terminalu tylko dopiero na parkingu P5.
Jak pracowałam na lotnisku w Rębiechowie również nie mogłam parkować na parkingach najbliższych przy terminalu tylko dopiero na parkingu P5.
Wszystko w imię - Klient Nasz Pan...
...niedługo Pan Jaśnie Dyrektor M.C. zatrudni pracowników, żeby w łazienkach klientom d*py podcierali...Również pracuję w CH Riviera i również mnie to zdenerwowało, bo gdy narzeczony przyjedzie na zakupy to dostanie karę za zaparkowanie bo jeździmy jednym autem - to absurd! żygać się chce tymi zasadami Pana Jaśnie Dyrektora i tymi Jego klientami, gdzie praktycznie 75% nie potrafi się zachować, powiedzieć dzień dobry przy wejściu do sklepu, bo oczywiście żyją w przekonaniu, że mogą sprzedawcom na...ć za przeproszeniem na łeb i wszystko im się zwyczajnie należy. Oby ludzie przejrzeli na oczy, że wszystko tak kolorowo nie wygląda, że przed świętami Pan M.C. zadecydował o otwarciu Riviery o godzinę dłużej, tyramy po 12h, żeby się ludzie mogli nachapać bo my już się nie liczymy, nam się Święta nie należą.
Duzy problem
Problem jest w tym, zeby dostac się z parkingu do mojego miejsca pracy potrzebuje 15 minut. Tyle zajmuje obejscie riviery do punktu w ktorym wpuszczaja pracownikow. Do tego sprawdzanie przepustek,wejscie po schodach, przejscie przez pol riviery doswojego lokalu. Mniej czasu zajmuje mi przejazd samochodem niz przejscie z parkingu dalokalu
Prezesi centrow handlowych dzis mysla ze sa '' bogami '' chyba przez gabaryty centrow )
Kiedys w TV czy na YOutube'' byly pokazy szkolen chyba na zarzadzajacych centrami ..takie prawie religie ) --- skali i krzczeli - '' sukces , pieniadze , sukces , pieniadze , jestesmy najlepis , sukces , pieniadze '' .faktycznie w glowie sie moze wielu zakrecic jak w to uwierza )
Propozycja
W d...ch się już poprzewracało, jesli jako klient nie będę miał gdzie zaparkować to sobie pojadę na miejski parking. "Korona z głowy mi nie spadnie". Nie utrudniajscie życia ludziom tylko szukajcie innych rozwiązań. Pełne oblozenie sklepu klientami nie jest przeciez non-stop, może jeśli jest tak jak zarząd pisze, że brakuje miejsc to dogadać się aby sprzedawcy parkowali na parkingu miejskim tylko w weekendy, bo wtedy jest największy ruch w "biznesie" Ruszyć głowy i szukać kompromisu i nie utrudniajmy sobie życia.
co w tym dziwnego?
prowadzę dwoją firmę i wszędzie gdzie miałem biura zawsze stawiałem swój samochód gdzieś z tyłu, dalej, pod płotem, czasami wręcz za śmietnikiem - "Klient nasz Pan". Śmieszą mnie firmy gdzie przed wejściem stoją limuzyny prezesów, a obok wozidełka pracowników - wiele razy rezygnowałem z ich usług nie mogąc zaparkować czasami nawet około 1 km obok !!!
Ten Parking przy Rivierze jest zaraz obok. Jedyna różnica, że nie zadaszony.
Ten Parking przy Rivierze jest zaraz obok. Jedyna różnica, że nie zadaszony.
mnie tez dziwi zdziwienie
gdyby Riviera miała przeznaczony parking dla samych pracowników, to co innego, ale jesli brać pod uwagę ILOŚĆ pracowników (pewnie co najmniej 200), to przepraszam ale pewnie połowa parkingu byłaby zawalona samochodami blokujacymi miejsca parkingowe przez 8 godzin!!!
poza tym to od kiedy jakakolewiek firma ma obowiazek zagwarantowania parkingu dla pracownika?
poza tym to od kiedy jakakolewiek firma ma obowiazek zagwarantowania parkingu dla pracownika?
Leniwy babsztyl z tej pracownicy
Tuz obok riviery jest olbrzymi i bezplatny parking miejski. Naprawde nie moze ruszyc swojego tlustego i leniwego tylka i przejsc te kilka metrow? A dyrekcja ch riviera niech soe lepiej wezmie za egzekwowanie przepisow dotyczacych parkowania na swoim parkingu. Ilosc idiotow parkujacych tam w sposob niedozwolony i utrudniajacy zycie innym jest ogromna.... Wyglada to tak, ze w pogoni za kasa derekcja ch przymyka oczy na klientow utrudniajacych zycie innym.... To jeden z powodow, dla ktorego staram omijac te dzungle... Balagan na parkingu wystawia fatalna opinie temu centrum..... Jade ze swoimi pieniedzmi tam gdzie jest porzadek i gdzie zarzadzajacy egzekwuje reguly.
Wyzysk
Wyzysk na pracownikach, którzy non stop mają dodatkowe obowiązki a w okresie przed świątecznym dodatkowe godziny w czynie społecznym nie wspomnę o wizytacjach, tajnych klient itp. A to wszystko za najniższą krajową. .. Zyski korporacji kosztem życia rodzinnego. Ile jeszcze naród zniesie takiego wyzysku???
no nie zagraża
bo wiadomo, ze pracownik nie będzie wydawał połowy swojej pensji na parking, a klient zmieści się w darmowym czasie lub zapłaci parę złotych max. przecież pracownik zajmuje parking na kilka godzin- jeśli zapłaci to ok, ale to mało prawdopodobne. w tym czasie miejsce zajmie kilku klientów.
Typowy problem narodowy
Jak zwykle u nas. Problem z niczego, bo właściwie go nie ma. Ale zdolny rodak znajdzie i z byle czego zrobi problem wagi państwowej. Rozwiązanie jest jasne - skoro zbudowaliście za mały parking - rozbudujcie go dostosowując do potrzeb.
Tyle poważnych problemów mamy wokół, a nasi krajanie skupiają się na .... d*perelach.
Tyle poważnych problemów mamy wokół, a nasi krajanie skupiają się na .... d*perelach.
a pracownicy
mają swoje pensje dzięki właścicielom, którzy wyłożyli swoją kasę (ryzykując kredyty itp) na biznes. i sądząc po wysokości płac dla ekspedientów, to właśnie oni są do zastąpienia, bo ciągle ktoś sie godzi na takie warunki/zarobki. tak, są ludzie, którzy się unoszą duma i rezygnują, ale zawsze ktoś sie na ich miejsce decyduje. co oznacza, ze stanowisko jest dobrze wycenione na dany rynek. dopiero jeśli nie można znaleźć żadnego jelenia, mozna zakładać, ze trzeba pensję/warunki zmienić. dla mnie to wydaje się oczywiste, ale mogę się mylić, nie znam się, mam wolny zawód.
wyprany mózg
Inwektywy bez wysłuchania argumentów! Handel żyje z klientów, nie z pracowników sklepów. Droga Pani Aniu (imię zmienione? co to, jakaś sprawa o zabójstwo?), proszę zapytać pracodawcę o zdanie, skąd ma dla Pani pieniążki na wypłatę? Od rządu? Od ZUSu? Od Caritasu? A może inna praca? np. górnika, on też może zaprotestować, że pracodawca nie zapewnia mu dostępu do słońca, a jednak zjeżdża do kopalni i pracuje ciężko na życie.
to chyba coś, czego niektórzy nie potrafią pojąć:
praca w sklepie polega na tym, że jest się dla klienta, nie odwrotnie. nawet, jeśli klient jest du***em. za to masz płacone, nie za np. pracę biurową. jest to praca ciężka, ale niewymagająca wysokich kwalifikacji, z wyjątkiem właśnie kontaktu z klientem. jeśli tego nie rozumiesz, podobnie jak pracy w godzinach pasujących klientowi (bo klient zwykle pracuje w tych godzinach, w których Ty byś chciał- zawsze bawią mni sklepy zamykające się o 16-17), to zapewne nie jest to po prostu praca dla Ciebie. i to jest chyba ok? pytanie, dlaczego wybrałeś ta pracę.
Parking po prostu w Rivierze jest za mały
i trudno się dziwić, ze podchodzi prokonsumencko.
W ostatnią sobotę np. i niedziele na parkingu wśród 2,5 tys. miejsc parkingowych nie było praktyczne żadnego wolnego miejsca.
Dobrze, że jest duży parking pomiędzy Riwierą a halą Gdynia Arena, ale i temu do wypełnienia niewiele brakowało.
Aż trudno sobie wyobrazić, co będzie się działo jak jakaś duża impreza w jednej i drugiej hali będzie się odbywała?
W ostatnią sobotę np. i niedziele na parkingu wśród 2,5 tys. miejsc parkingowych nie było praktyczne żadnego wolnego miejsca.
Dobrze, że jest duży parking pomiędzy Riwierą a halą Gdynia Arena, ale i temu do wypełnienia niewiele brakowało.
Aż trudno sobie wyobrazić, co będzie się działo jak jakaś duża impreza w jednej i drugiej hali będzie się odbywała?
tak, ja dwoje dzieci bede podwozić z Redy do przedszkodla w Gdyni i sama do pracy w Gdyni
potem zakupy przed odebraniem dzieci - to chyba w plecaku
i jak popada deszczyk fajnie będzie się jechać na rowerze z dwójką dzieci i siatą zakupów, aha i do SKM bardzo dogodnie wszystkim nam razem z rowerem i zakupami
i jak popada deszczyk fajnie będzie się jechać na rowerze z dwójką dzieci i siatą zakupów, aha i do SKM bardzo dogodnie wszystkim nam razem z rowerem i zakupami
posiadanie samochodu nie implikuje prawa do parkowania nim za darmo
w dowolnym miejscu.
Kierownictwo sklepu powinno promować np. wożenie rowerów składanych w bagażniku auta i dojeżdżanie nimi z odległości zbyt dużych do chodzenia piechotą, ale wystarczająco odległych na znalezienie odpowiedniego miejsca do parkowania w okolicach miejsca pracy.
Bez spójnego systemu zarządzania popytem na parkowanie miasto będzie pełne idiotycznych konfliktów, które można znakomicie ograniczyć stosując odpowiednią politykę.
Kierownictwo sklepu powinno promować np. wożenie rowerów składanych w bagażniku auta i dojeżdżanie nimi z odległości zbyt dużych do chodzenia piechotą, ale wystarczająco odległych na znalezienie odpowiedniego miejsca do parkowania w okolicach miejsca pracy.
Bez spójnego systemu zarządzania popytem na parkowanie miasto będzie pełne idiotycznych konfliktów, które można znakomicie ograniczyć stosując odpowiednią politykę.
Problem dziwny bo z tego co wiem to parking pracowniczy znajduje sie miedzy poziomem -1 a 1.
Parking pracowniczy jest tylko jakoś dziwnie zawsze pusty ale patrząc na dwóch debili którzy zarządzają tym obiektem handlowym to płakać się chce 2 lata przygotowywali oznaczenia w tym roku dla poprawy warunków klientów wyłączyli windę towarową bo był potrzebny mechanizm jakiś.
Jesteśmy w Polsce czy gdzie?
Niedługo niemieccy, francuscy i inni właściciele będą mówić Polakom jak żyć. Pogonic z Polski te zagraniczne markety. Rzygać się chce od tych reklam w tv publicznej same reklamy leclerk Auchan Lidl Kaufland Rossmann i inne essesmany Santander. A gdzie polskie firmy? Dlaczego polska tv nie reklamuje polskich firm? Aha zapomniałem przecież media są w rękach opozycji antypolskie i niemieckich właścicieli.
200 aut pracowników to prawie 10%ogółu miejsc parkingowych.które są permanentnie zajęte przez 12 godzin dziennie.klient nie może z nich korzystać. Skoro jest parking obok riviery to naturalnym jest że pracownik może tam parkować a nie zabierać miejsce klientom
To pracownik może przejść się te 200 m a nie klienci. Riviera jest dla klientów a nie dla pravownimów
To pracownik może przejść się te 200 m a nie klienci. Riviera jest dla klientów a nie dla pravownimów
Wielkie zainteresowanie kupujących w CHRiviera potwierdza, ze należy je rozbudowywać nawet dwukrotnie.
Ostatnio w weekend robiłem zakupy i faktycznie nie było miejsca na parkingu(wśród zakupujących wybijali się głównie Chińczycy, ale też inne nacje) wewnątrz hali parkingowej i gdybym spotkał zarządcę od razu bym mu naświetlił problem, a rozwiązanie jest proste - co widzimy w piśmie skierowanym do obsługi.
Zarządca jest całkiem wporzo, pamiętam jak dyskutowałem z nim odnośnie uruchomienia parkingów rowerowych i powstały pierwsze tego rodzaju w CH - GRATULACJE!
Ostatnio zauważyłem ekipy badawcze niemieckich geologów, którzy wiercili obok. Zapytałem niestety nie mogłem sie dogadać po niemiecku, ale sprawa widać jest rozwojowa :))
Bo przecież jednym z kluczowych trendów na rynku nieruchomości handlowych w Polsce jest rosnące zainteresowanie obiektami o lokalnie dominującej pozycji, czego namacalnym przykładem jest Centrum Handlowe Riviera w Gdyni. Parę miesięcy temu zostało sprzedane Niemcu za niespotykana kwotę 300 mln euro- to rekord.
Ten rejon Gdyni - bez większego medialnego zadęcia będzie kolejnym projektem rozwojowym. Potwierdza to, że dzięki dotychczasowym dobrym doświadczeniom zaufali nam najwięksi deweloperzy na rynku europejskim. Mam nadzieję, że projekt, będzie realizowany w porozumieniu z miastem PKP/PLK/ SKM/PKM na terenie przyległym do Riviery i jej głównym udziałem oraz dworca PKM?SKM "Wzgórze-Riviera", będzie następnym krokiem wzmacniającym funkcje biznesowe w centrum Gdyni. I jak najszybciej musi się do tego pozytywnie i kreatywnie odnieść Świętojańska, bo inaczej zginie lub zostanie zmarginalizowana. Jestem przekonany, że przełoży się to na powstanie wielu atrakcyjnych miejsc pracy i przyciągniecie nowych mieszkańców do naszego miasta. Transakcja ta dowodzi też, że Gdynia jest miastem najbardziej atrakcyjnym dla handlowców i inwestorów, którzy potrafią docenić potencjał naszego miasta jego wysoka kulturę i dbanie o klienta.
Zarządca jest całkiem wporzo, pamiętam jak dyskutowałem z nim odnośnie uruchomienia parkingów rowerowych i powstały pierwsze tego rodzaju w CH - GRATULACJE!
Ostatnio zauważyłem ekipy badawcze niemieckich geologów, którzy wiercili obok. Zapytałem niestety nie mogłem sie dogadać po niemiecku, ale sprawa widać jest rozwojowa :))
Bo przecież jednym z kluczowych trendów na rynku nieruchomości handlowych w Polsce jest rosnące zainteresowanie obiektami o lokalnie dominującej pozycji, czego namacalnym przykładem jest Centrum Handlowe Riviera w Gdyni. Parę miesięcy temu zostało sprzedane Niemcu za niespotykana kwotę 300 mln euro- to rekord.
Ten rejon Gdyni - bez większego medialnego zadęcia będzie kolejnym projektem rozwojowym. Potwierdza to, że dzięki dotychczasowym dobrym doświadczeniom zaufali nam najwięksi deweloperzy na rynku europejskim. Mam nadzieję, że projekt, będzie realizowany w porozumieniu z miastem PKP/PLK/ SKM/PKM na terenie przyległym do Riviery i jej głównym udziałem oraz dworca PKM?SKM "Wzgórze-Riviera", będzie następnym krokiem wzmacniającym funkcje biznesowe w centrum Gdyni. I jak najszybciej musi się do tego pozytywnie i kreatywnie odnieść Świętojańska, bo inaczej zginie lub zostanie zmarginalizowana. Jestem przekonany, że przełoży się to na powstanie wielu atrakcyjnych miejsc pracy i przyciągniecie nowych mieszkańców do naszego miasta. Transakcja ta dowodzi też, że Gdynia jest miastem najbardziej atrakcyjnym dla handlowców i inwestorów, którzy potrafią docenić potencjał naszego miasta jego wysoka kulturę i dbanie o klienta.
No proszę, znowu widać pełno panegiryzmu lekomanii i innych środków
Chłopie już tyle razy pisałem ci, że po tych swoich wspomagaczach mylisz fora :((
Ja tu o poważnych sprawach m.in. rozbudowie - w tym hal parkingowych Bo ostatnie transakcje kupna na rynku nieruchomości komercyjnych, można uznać, że centra handlowe są takim oczkiem w głowie inwestorów. Wystarczy prześledzić w ostatnich tygodniach i od razu widać, że wydali oni w Polsce setki milionów euro. A ten nowy trend, jeśli sytuacja polityczna PiS go nie popsuje może się utrzymać, także w przyszłym roku. Z tego względu niektóre obiekty jak CHRiviera mogą liczyć na dokapitalizowanie w związku z ich repozycjonowaniem przez inwestorów. Zakup za tak wysoką kwotę musi znać i mieć konsekwencje rozwojowe, bo nikt nie wydaje pieniędzy na marne, muszą być poprzedzone głębokimi analizami strategicznymi i badaniem charakterystyki otoczenia.
Na pewno nikt takich decyzji nie podejmuje "pod wpływem" leków, czy jakiegoś PR, a tym bardziej "Władzy Publicznej"- UM) jak sugeruje (pewnie upośledzony) interlokutor ?
Ja tu o poważnych sprawach m.in. rozbudowie - w tym hal parkingowych Bo ostatnie transakcje kupna na rynku nieruchomości komercyjnych, można uznać, że centra handlowe są takim oczkiem w głowie inwestorów. Wystarczy prześledzić w ostatnich tygodniach i od razu widać, że wydali oni w Polsce setki milionów euro. A ten nowy trend, jeśli sytuacja polityczna PiS go nie popsuje może się utrzymać, także w przyszłym roku. Z tego względu niektóre obiekty jak CHRiviera mogą liczyć na dokapitalizowanie w związku z ich repozycjonowaniem przez inwestorów. Zakup za tak wysoką kwotę musi znać i mieć konsekwencje rozwojowe, bo nikt nie wydaje pieniędzy na marne, muszą być poprzedzone głębokimi analizami strategicznymi i badaniem charakterystyki otoczenia.
Na pewno nikt takich decyzji nie podejmuje "pod wpływem" leków, czy jakiegoś PR, a tym bardziej "Władzy Publicznej"- UM) jak sugeruje (pewnie upośledzony) interlokutor ?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pracownik riviery oburzony że nie pozwalają mu parkować w rivierze(bo on też może być klientem) korzysta z usług przychodni czy banku a tam też parkingi poobstawiane autami pracowników i wtedy oburzenie że" nie ma gdzie zaparkować a przecież on jest klientem"
I maja rację w Rivierze
Pracownicy zajmują miejsca od samego rana i to zawsze najbiższe wejść tak że w moim przypadku a jestem osobą niepełnosprawną zawsze dostanie się do Riviery graniczy z cudem jak jest wieczór albo południe stoją z papieroskami koło swoich aut i śmieją się z nas że szukamy miejsca jak idioci dookoła. Powinni zrobić identyfikatory i płatny parking wtedy by się nauczyli a tak będa dalej parkować jak najbliżej wejśc szlachta największa która nie może przejśc parę metrów i zostawić auto koło riviery nawet i auchan.
Gratuluję Rivierze za akcję byle takich więcej, człowiek jedzie wydac pieniadze a okazuje się że musi jechac dalej bo nie ma miejsca albo w deszczu musi jechać wózkiem bo wszystko zajęte.
Gratuluję Rivierze za akcję byle takich więcej, człowiek jedzie wydac pieniadze a okazuje się że musi jechac dalej bo nie ma miejsca albo w deszczu musi jechać wózkiem bo wszystko zajęte.
W Auchanie przy Szczęśliwej jest to samo...był parking wydzielony, ogrodzony, z monitoringiem tylko dla pracowników. Nagle dyrekcja go zlikwidowała i NAKAZAŁA pracownikom parkować auta w zupełnie innym, odległym od wejścia służbowego miejscu. Miejsce to jest nieoznakowane, nieogrodzone, nie ma monitoringu. Też słyszeliśmy, że zajmujemy miejsca klientom. W tej chwili sporo aut pracowników jest porysowanych, poobijanych, ponieważ klienci parkują na "naszym"| parkingu.
Macie zagranicę
Znowu ten mędrek Swetru, za chwilę poleci do kolejnych telewizjo ok i, wieczorem, będzie już tego, z kilkanaście wystąpień, i tak każdego dnia. A gdzie czas antenowy dla Kukiza i przedstawicieli PiS. Oj ! dziennikarzyny, i jak Was Kurski - już lada moment - ma nie przewietrzyć ! Ciężko na to zapracowaliście.
Podobno tvp i tvn i polsat są dla lemingów.
Oglądaj trwam i republikę, tam znajdziesz swoich. Tuzów niezależnego i niezłomnego dziennikarstwa. Hejka, Trgalski, Iwo etc. Miałem nieprzyjemność oglądać "kulisy manipulacji" - polecam wszystkim jako wzorzec dziennikarstwa odwróconego, trudne do przebrnięcia, jeżeli takie kadry trafią do publicznej, to nie dziwię się, że każdy będzie płacił po 8PLN, bo kto by chciał dobrowolnie za taki poziom najniższych lotów.
Bez przesady
Bez przesady przeciez parking miedzy riwiera a hala sportowa jest bardzo blisko wiec co za problem zostawiac tam auto jak sie caly dzien pracuje w sklepie? Wiadomo, ze klient chce zaparkowac blisko zwlaszcza jak przyjedzie tylko na szybkie zakupy. Popieram prosbe centrum handlowego. Gdyby nie bylo obok parkingu to taki regulamin nie byl by sprawiedliwy. W obecnej sytuacji pani Ania robi afere z niczego.
Wielki problem!
Pomiędzy Riverą a stadionem jest darmowy, olbrzymi i zawsze pusty parking.
Panienka robi problem z niczego. Podejrzewam, że nie chce się przejść na piechotkę, czas jak zakładam około dwóch minut. W dodatku ostatnio oddano do użytku pomiędzy parkingiem a budynkiem ocieplany, oświetlony korytarz z muzyczką włącznie. Paranoja z tymi ludźmi.
Panienka robi problem z niczego. Podejrzewam, że nie chce się przejść na piechotkę, czas jak zakładam około dwóch minut. W dodatku ostatnio oddano do użytku pomiędzy parkingiem a budynkiem ocieplany, oświetlony korytarz z muzyczką włącznie. Paranoja z tymi ludźmi.
To sprzeczne z prawem
Pan zarządca zapomniał, że obiekt uzyskał pozwolenie na budowę, którego jednym z warunków było wykonanie odpowiedniej (określonej w miejscowym planie zagospodarowania) liczby miejsc postojowych dla osób pracujących. Pozbawienie pracowników możliwości parkowania oznacza zatem użytkowanie obiektu niezgodnie z przeznaczeniem.
skonczy się na tym, że Riviera wprowadzi ograniczenia dla klientów
tak jak to ma miejsce w większości innych obiektów handlowych
bilet i np. pół godziny bezpłatne, a potem płatne
i kto na tym straci?
na 100% nie centrum (zarządca), bo ten pobiera stałą opłate za najem
ale straca SKLEPY i w efekcie zwolnia pracowników
to jest dokładnie ten sam problem jaki maja PISlamiści - chca się mścić/odgrywać na kims innym ale sami straca
jest to też okraslane jako postawa psa ogrodnika lub miłosiernego polskiego katolika
bilet i np. pół godziny bezpłatne, a potem płatne
i kto na tym straci?
na 100% nie centrum (zarządca), bo ten pobiera stałą opłate za najem
ale straca SKLEPY i w efekcie zwolnia pracowników
to jest dokładnie ten sam problem jaki maja PISlamiści - chca się mścić/odgrywać na kims innym ale sami straca
jest to też okraslane jako postawa psa ogrodnika lub miłosiernego polskiego katolika
Korposzczury
Władze centrów handlowych najlepiej widzieli by pracowników jako studentów na umowie śmieciowej dyspozycyjnych 7 dni w tygodniu za pensje poniżej jakichkolwiek standardów. Budując galerie trzeba wziąć pod uwagę strefę socjalną dla pracowników. Łatwo powiedzieć kup Pan se karnet na parking skoro zarabia się 4,5 czy 6 tys. Przeciętnego pracownika centrum handlowego na to nie stać co widać w okolicach Galerii Bałtyckiej
Zbrodniczy system płac trwa na zielonej wyspie w najlepsze,wzrasta liczba bezdomnych i samobójstw,gdyż obecnie pensja nawet wyższa niż minimalna,nie starcza na podstawowe życie tj.opłaty,media,jedzenie,bilet itp.o ubraniu się i o jakiejś przyjemności w postaci wyjścia do kina,zoo albo teatru ,lub zwyklej herbaty i ciastka w kawiarni raz na miesiąc nie wspomnę,lub dwa nie wspomnę....aby żyło się lepiej,to jest nie do pomyślenia w krajach zachodnich gdzie zarabiając nawet minimum masz te wszystkie przyjemności nawet w tygodniu,o wczasach za granicą dwa razy w roku o samochodzie 10 letnim za tą pensję już nie będę wymieniał ile może normalny europejczyk a nie murzyn z zielonej wyspy
polityka parkingowa
Sprzedający są dla klientów a nie odwrotnie. W wielu krajach CYWILIZOWANYCH wszystkie lepsze miejsca - pod dachem, blisko wejść - są przeznaczone dla klientów. Pracownicy parkują dalej, na tyłach. W Rivierze często brak miejsc pod dachem, do czego przyczynia się parkowanie samochodów niektórych miszczuf kierownicy na dwóch a nawet trzech miejscach, co przy niesprzyjającej pogodzie jest co najmniej uciążliwe. Ja w takiej sytuacji odjeżdżam, rezygnując z zakupów. Czy i kiedy powrócę, trudno powiedzieć. Na pewno nieprędko.
Pracownicy Galerii Bałtyckiej i parkowanie.
Na parking Galerii nie wjadą, bo muszą płacić. Na miejscach miejskich w dużej części też nie, bo muszą płacić. Co im zostaje? Nasze wewnętrzne podwórka i odcinek Lendziona do Grunwaldzkiej, zresztą nie tylko oni tak parkują- klienci też. Od rana do późnych godzin wieczornych my, stali mieszkańcy, mamy problem z postawieniem swoich samochodów gdziekolwiek w pobliżu domu. Galeria ma wykupiony teren- niech go tymczasem utwardzi i tam zostawia lub też udostępni parking na zapleczu upadającej Hydrobudowy (należy o n do Galerii.
przy takiej ilości miejsc to idiotyzm
Natomiast zastanawia mnie parking Urzędu Miejskiego w Gdańsku. 11 wyznaczonych miejsc dla klientów. Na oko 300 miejsc dla urzędników. Gdzie tu logika? No, ale przecież tam wszyscy to kierownicy.... Ty petencie ze swoim autem zaparkuj na medisonie i sobie podejdz.
A może za takie sprawy by się zabrali a nie się znowu czpeiają bez sensu pracowników:
http://www.Trojmiasto.Pl/raport/zgloszenia_czytelnikow/#fb_id:0,pozycja:2
http://www.Trojmiasto.Pl/raport/zgloszenia_czytelnikow/#fb_id:0,pozycja:2
Też parkują 'nie będąc klientami czy pracownikami'
Sądzę, że problem w zablokowanych miejscach parkingowych jest nie tylko wynikiem dojeżdżających tam pracowników (tych pewnie najłatwiej 'wyłapać'), ale też pracujących czy też załatwiających gdzieś niedaleko, gdzieś, gdzie opłaca się zostawić tam auto, bez opłat za parkowanie, dodatkowych nerwów ze znalezieniem miejsca, etc...
Tak samo klienci mogą parkować na miejsckim, o co tu chodzi co to za nagonka? Ludzie w tygodniu jest tyle miejsc parkingowych wolnych ze wszyscy sie pomieszczą przecież tam takich kokosów i tłumów nie ma!!!!! Jedynie przed swietami ale jedni konczą zakupy drudzy zaczynają co ten pan dyrektor robi z pisu jest czy jak??? Bedzie rozliczał ludzi i gonił ktorzy pracują w tych butikach po to by to centrum funkcjonowało a pan dyrektor miał prace!!!!! Bo bez butikow sprzedawcow nie pociagnie to. W klifie gdzie klienci są zamożni kulturalni tam nie ma takiego problemu stają pracownicy i klienci razem i nie zostają zastraszeni a klienci nie maja zadnych pretensji ze zaparkowac nie ma gdzie a miejsc jest nie za wiele. Moze i do tvn ten pproblem podac ciekawie by było pan dyrektor by był celebrytą i pis by go poparł bo jak mocher sie zachowuje
Śmiechu warte
Przecież nie wszyscy mają samochody, nie wszyscy pracują po 11 godzin, co to ma być? Szopka całoroczna!!! Gdyby nie ci sprzedawcy by to centrum nie miało bytu!!! To oni przez iłą obsługe sprawiają że my klienci wracamy. A tu akcja miejsca parkingowe kierownictwo riviery kontra sprzedawcy nie ładnie. Fakrycznie jak ktoś wspomniał temat nadaje sie do telewizji. Jesli chodzi o galerie bałtycką owszem parking płatny ale dla Wszystkich lecz pracownicy taniej mogà wykupić na mc parkowanie. Są traktowani równo. Lecz w Rivierze płatny parking równa sie upadłość bo ludzo duzo to tam nie ma. No ale co tu sie dziwic polak potrafi uprzykszyć życie
Hmm a ja mam male pytanie do dyrekcji marketu.
Miejsca parkinowe potraficie liczyc, a rachunki za prad tez? Wczoraj jechalem po 22:00 obok Riviery. Zywego ducha, pustki, parkingi puste, szlabany opuszczone.
A na elewacji podswietlone wszystkie reklamy + do tego piekny plywajacy waz na szczycie budynku. Na co to komu, ja pytam??? Gdzie tu ekonomia?
A na elewacji podswietlone wszystkie reklamy + do tego piekny plywajacy waz na szczycie budynku. Na co to komu, ja pytam??? Gdzie tu ekonomia?