Widok

Parking centrum handlowego nie dla pracowników

Opinie do artykułu: Parking centrum handlowego nie dla pracowników.

Zarządca centrum handlowego Riviera w Gdyni zabrania pracownikom sklepów korzystać z parkingu wewnątrz obiektu i odsyła ich na parking miejski. Powód: auta pracowników zajmują miejsca autom klientów, a to oni są najważniejsi. W innych centrach handlowych w Trójmieście jest z tym różnie.

Trójmiejskie centra handlowe to miejsca pracy tysięcy ludzi. Niektórzy z nich, szczególnie ci mieszkający poza Trójmiastem, dojeżdżają do pracy samochodami. I gdzieś muszą swoje auta zaparkować. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale parcie na liczby

A jakis limit maxymalny obsłużonych klientów jest tez?
Jak sprzedawca nie dojedzie - to kupujący i tak nie kupi...

Korposzczur... Fe nieładnie.
popieram tę opinię 336 nie zgadzam się z tą opinią 60

O co ten krzyk

Przecież ten cały artykuł to ukryta reklama
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 14

Tyle miejsc pracy mamy, więc po co pracować tam gdzie źle traktują pracownika? Bez Was nie będzie centrum ;-)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 5

Fajne komunistyczne gadanie. Jednak prędzej centrum nie będzie bez klientów niż pracowników.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właśnie to twoje gadanie jest komunistyczne.
Ale może zatrudnią się tam osoby bez samochodów lub tacy którym nie przeszkadza parkowanie gdzieś dalej. Ja tam wolę pracować gdzieś gdzie mam do tego dobre warunki, łącznie z dogodnym miejscem do parkowania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak dla mnie Anty reklama

jak dla mnie Anty reklama "sklepów" które robią problemy z parkowaniem, będę wiedział gdzie NIE jeździć !
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie ważne jak mówią...

Byle po nazwisku.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiedział kretyn w gumowych gaciach,którego nie stać na auto i zazdrości.

Dojedz np. z Mostów do Riviery. Autobus co 1 h, w dodatku z przesiadką. Tak tak, zacznij coś bredzić o rowerze zimą albo w upalne lato i obsługuj śmierdzący i spocony cały dzień klientów w sklepie. Albo wracaj po całym dniu pracy pod górę do Mostów z Gdyni. A teraz zacznij coś bredzić o miejscu zamieszkania, że przecież można bliżej, w centrum. Przeciez Polacy tyle zarabiają że stać ich na moblilność za pracą, jak w USA.
Nie jestem ani sprzedawcą, ani nie mieszkam w Mostach. Ale wspólczuję pracownikom, że jakieś pały na trojmiasto.pl rozliczają ich ze sposobów dojazdu do pracy.
popieram tę opinię 84 nie zgadzam się z tą opinią 32

Pracowałem parę lat temu ale na Matarni i tylko wrogowi polecam pracę w centrum z masą właśnie takich fikołków w gumowych gaciach, co z nudów swój czas spędzają wieczorami w tych centrach.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 7

na razie to Ty bredzisz o rowerze

regulamin centrum znali, podpisali umowę - niech jej przestrzegają. Spacer przed pracą z innego parkingu nie zaszkodzi.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 22

a Ty nic nie zrozumiałeś z mojej wypowiedzi

weź proszki na głowę, zanim salowa zobaczy, że zapomniałeś
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 18

Toście sobie pokolędowali

Hehehe
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

a Ty dla mnie. Napisałem wyraźnie

1. ludzie zgodzili się nie zajmować parkingu dla klientów
2. Łamią tę umowę
3. Gdzie tu widzisz odsyłanie na rower?

Masz zaburzenia kompulsywno-obsesyjne i powinieneś się leczyć.I każdy kto dał Ci plusa też.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 11

ale pracownicy jednego sklepu robią codziennie zakupy w innym w tej samej galerii

więc też są klientami i co im zrobisz?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ten punkt umowy jest NOWY i regulamin zmieniono na dniach. Warto przeczytać artykuł ze zrozumieniem
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

o i ujawnił się krypto rusek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

spacer spacerem, mniej przyjemne jest drapanie przymarzniętego śniegu z szyb po 12h pracy, bo nie można zaparkować pod dachem...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Człowieku, ale mowa jest o przejściu 100 paru metrów z parkingu obok Riviery, a nie o dojeżdżaniu rowerem z Mostów, więc na razie to ty bredzisz.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 7

ale jest okazja do dos*ania rowerzystom, więc napisał

a ponieważ ludzie doszukują się wszędzie przymusowego przesadzania na rower - dostał za to plusy. Debili nie sieją.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 6

300metrów,a jak będzie lało, to wychodząc z pracy z takiego ciepla cała zmoknę i będę chora.A w Riwierze przecież człowiek co pójdzie na L4,to po powrocie z chorobowego może szukać już innej pracy.Przecież na zielonej wyspie nie można chorować jak w innych krajach Europejskich.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

No ludzie!

A o takim wynalazku jak parasol słyszała Pani? Naprawdę pokonanie tych 300m gdy pada deszcz to taki wielki wyczyn?
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

eeee

ale czemu riviera ma czerpac korzysci kosztem parkingu miejskiego? centrum nie istnieje bez pracownikow wiec i dla nich nalezy zapewnic miejsca parkingowe, odsylanie na parking miejski jest bezczelnoscia, kosztem miejsc na parkingu miejskim riwiera bedzie miala wiecej klientow, a co z tego bedzie mialo miasto? zawalony parking przy hali, dewastowany dzien w dzien przez pracownikow centrum handlowego? czy riwiera dolozy sie do remontu zuzytej nawierzchni parkingu za kilka lat? czy tylko madre glowy licza zyski cudzym kosztem? miasto powinno obciazyc centrum oplata za korzystanie z parkingu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale nikt nie mówił o rowerach czy hulajnogach

tylko o tym że nie mają parkować w parkingu podziemnym, tylko na tym co jest kawalątek za rivierą - 200m to 2 min drogi. Alternatywa i to bezpłatna jest, tylko paru kroków zrobić się nie chce więc choć z początku z oburzeniem zacząłem czytać ten artykuł to jednak widzę że dyrekcja CH ma rację.

Dobry rower tani nie jest

wiec jak kogoś stać dać 10k na rower to i na samochód też ma. Rower to wybór nie przymus, pozatym teraz taka zima, ze chyba swój znów wyciągnę - świeże rześkie powietrze dobrze robi, na głowę - polecam bo wielu tylko mieszkano, windą do parkingu, samochód, windą do galerii i widać właśnie że tego powietrza brakuje i niedotlenienie w komentarzach wychodzi; przebieżka po lesie znacznie lepsza niż ściemnianie na fitnessie.

Bo tutaj chodzi o BYT

pracowników! Pan Dyrektor tak o nas dba i pamięta ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

to w Rivierze takie zarobki, że pracownicy auta mają??

bo te 200 miejsc wg Weronika Małgorzewicz to chyba tylko właściciele? liczba sklepów by się zgadzała.
ja nie wiem czego uczyli panią Weronika Małgorzewicz specjalistkę od merketing, bo chyba to jej pomysł skoro odpowiada za ten dział?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

jak sprzedawca nie dojdzie

do mu dyrekcja dowali karę umowną za nie otwarcie lokalu na czas kilka tysiaków
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

to niech ruszy d...

o parę minut wcześniej z domu. Paliwo potaniało wiec i korki większe będą, należy wszystko brać pod uwagę. Ja jestem zawsze 15-30min przed rozpoczęciem pracy, czas na kawkę na spokojnie, z ciepłą drożdżówą z cm warstwą kruszonki.

Dyskryminacja !!!

Pracowałam w kilku centrach handlowych i takich "problemów" jak robi ten pan dyrektor to w głowie się nie mieści !!! To sprzedawcy(sklepy) są dla klientów,więc pracownik galerii handlowej powinien być bardziej szanowany ,a jak widać liczy się tylko i wyłącznie kasa ,ile klientów odwiedzi centrum i najlepsza opinia, ale jak widać tak nie jest !!! Szanuj drugiego człowieka tak jak Ty byś chciał być szanowany !!! Nawet toalety dla personelu nie ma i w te zaludnione weekendy pracownicy muszą stać w kolejkach do toalety !!! Żenada !!!!
Właśnie a gdzie parkują współpracownicy pana dyrektora ???
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bo wszyscy wiedzą, że jest za dużo galerii.

Gdyby zlikwidować połowę galerii to nagle okazałoby się, że:
- miejsc parkingowych dostatek
- miejsc pracy dostatek
- miejsc, gdzie można spokojnie i bez kolejek zrobić zakupy dostatek.
A tak sami widzicie, coraz więcej galerii i coraz więcej tego typu problemów.
Nie dla galerii!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Riviera to niewypał handlowy.
popieram tę opinię 311 nie zgadzam się z tą opinią 87

Chyba żartujesz?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 24

Miasto w którym się znajduje to też obecnie porażka.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 59

W tygodniu? Nie wiem jak Ty, ale ja nwet nie mam czasu na to by pomyslec o galerii w tygodniu, jak i pewnie wiekszosc ludzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

na wschód od Sopotu jest Zatoka Gdańska
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

w dalszej perspektywie

Kaliningrad...;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Napisał pracownik Galerii Bałtyckiej.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 23

niewypał masz w głowie. idź zobacz jaki tłok panuje w tym 'niewypale'
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

A ile tego tłoku coś kupi? Większośc to tylkjo na spacery chodzi, bo ich wyprane przez reklamy mózgi nie akceptują relaksu w domu czy na spacerze
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

niewypał?

Z dobrego źródła wiem, że niektóre sklepy w Rivierze maja dużo wyższe obroty niż w Galerii Baltyckiej. Przecież tam nie ma gdzie samochodu zostawic...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 11

Baran

No właśnie z tego tytułu walka. Pracownicy przyjadą i centrum zajęte
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

znajomy pracował w sieciówce

pracował w bałtyckiej, medisonie, alfie i rivierze w tym samym sklepie i w riwierze utargi mieli wysokości 1/5 tego co w bałtyckiej, alfa robiła 2 razy większy obrót przy ponad 2 razy mniejszym czynszu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda, niektóre sklepy w rivierze mają większe utargi niż te same sieciówki w Warszawie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak.

Riviera otwarta do 22 a dwie godziny wcześniej już żywej duszy nie ma, wszędzie sklepy typu "zapchaj dziurę" bo nikt nie dźwiga opłat.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

I jeszcze niebezpieczny

Nie działa w Rivierze monitoring - jak okradli jedną wyspę to musieli policjanci w sklepie innym sprawdzać czy "ktoś nie przebiega z towarem" bo monitoring nie działał ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fak

Faktycznie niewypał :) moja zona byla kierowniczka w bałtyckie j a teraz jest w tej samej sieci w rivierze i w Gdyni sklep na plusie oraz progresja w porównaniu do zeszłego roku a w baltyckiej odwrotnie no ale wy wiecie lepiej zapewne :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

no fakt

Jak w Bałtyckiej robiła po 300tys w mc a tutaj progres w stosunku do zeszłego roku +5tys. Czyli łącznie 75tys/mc ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

tłok?

No nie wiem, może akurat miałem "szczęście" bo byłem z 10 razy w riwierze i za każdym razem zupełne pustki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

I tak ludzki pan ...

Pensje placi.
popieram tę opinię 149 nie zgadzam się z tą opinią 8

Przynajmniej myśli

Polecam drugi skrajny przypadek. Banino plac ze sklepami przy pętli autobusowej. 20-25 miejsc parkingowych w 80% zajętych przez właścicieli sklepów, solarium, fryzjera i budek. I oczywiście wszystko czynne do 17. Bo wiadomo, na roli pracuje się do zmierzchu. Oj długo wychodzi się z walonek, długo...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

Never

Nigdy się nie wyjdzie... Walonki w genach będą już na zawsze...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na roli do zmierzchu? Co ty wiesz o pracy na roli w dzisiejszych czasach...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzkie panisko! Nawet miejski parking wskazuje palcem.
A tak na poważnie to pogarda wobec pracowników sięga zenitu.
Na ich miejscu bym codziennie coś kupowała w kiosku obok, żeby takiemu managerowi jednemu z drugim pokazać paragony i oświadczyć mu że tez jestem klientem i może mi skoczyć.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

W tym

dzikim kraju pracownik traktowany jest jak poddany takich durnych prezesików !!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czy również dotyczy też dyrekcji CH "Riviera"?

gdzie parkuje swój samochód pani Weronika Małgorzewicz?
popieram tę opinię 452 nie zgadzam się z tą opinią 28

"Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"

Pracują tam to albo stosują się do panujących zasad albo zmieniają pracę.
Zapewne też powinni mieć taki samochód jak dyrektor.
I zawsze jest komunikacja miejska.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 107

Prawdziwy polak ,przemawia,muszą być relacje pan i cham,mentalność siedemnastowieczna u wielu pozostała.Na pal z mim ,na pal,ewentualnie wybatożyć.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 9

A co w tym dziwnego ?

Może jeszcze chciałbyś u prezesa w kiblu klocki stawiać?
W wielu nowych biurowcach trzeba wykupić miejsce parkingowe a i tak jest limit miejsc.
W mieście należy używać komunikacji miejskiej.
Tak wiem trzeba postać na przystanku i czasami postać w tłoku ale takie są uroki miasta.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 75

Tak wygląda demokracja wg PO, wskich lemingów.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 32

Wróżka?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

U moherów to wszyscy siedzą przy jednym stole.

Wszyscy jadą limuzyną z Jarozbawem i wszyscy żyją tak jak ojciec Tadeusz , znaczy skromnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Taki z Ciebie Wojewoda, jak d......smroda;)
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 5

to sie dyrektorze przejedz autobusem

albo nieudaczniku nie szczekaj ze cie na auto nie stac!!!
zycze zeby pracownicy wogole olali ten riviero-syf i zobaczymy jak sobie zarzad z obsluga klienta poradzi.banda cw...i i tyle:P
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

o rivierę to ty się nie martw

uniwerek produkuje corocznie całe tabuny przyszłych pracowników do centrów handlowych. Autobusem źle, 100m z parkingu - korona z głowy spadnie, to idź na kuroniówkę, jak się wogóle łapiesz, bo roszczeniowe nastawienie do życia masz.
Jak się mieszkanie kupuje to trzeba sprawdzić czy wszystko pasuje, czy czasami 1 autobus na godzinę nie jeździ. Mieszkania na zad upiach tańsze nie bez powodu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak pisał Świetlicki "jak ci się nie podoba to wyp....", to o relacjach międzyludzkich w naszym kraju. Przerażające jest jak wielu w naszym kraju mamy apologetów chamstwa.
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na zapleczach...

..Riwiery jest parking na około 50-60 aut. Oczywiście zamknięty, bo pewnie pani Weronika Małgorzewicz i kilku prezesów w 4 auta go zajmują,a reszta stoi pusta.

Prowadziłem kiedyś sklepik w Riwierze, po kilku tygodniach parking zamknięto dla wielkiej świty.
popieram tę opinię 114 nie zgadzam się z tą opinią 4

Parking między Rivierą a Areną

jest na minimum 500 samochodów.

pod bożego.

Wesołych dla pracowników.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie interesuj się gdzie parkuję,mi wolno bo sobie na to zapracowałam,a ty dalej tkwij w swoim pięknym wyimaginowanym świecie bogacza z pensją 1200zl, hahaha tyle to ja na paliwo wydaję w tygodniu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 38

1200 na paliwo tygodniowo? Tyle nie idzie wyjeździć, chyba masz uszkodzony silnik lub układ paliwowy
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 2

I mozg do tego
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żyłuje silnik, poniżej 3 tys. obrotów nie schodzi
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po prostu ma bak dziurawy

A że głupia to leje codziennie do pełna a następnego dnia już rezerwa.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie pracuje już za 1200

Bo zrezygnowalem prowadzenia czegokolwiek w Riwierze.
Takie ceny za wynajem czegokolwiek. że jak człowiekowi zostanie 1000 zł to i dobrze:D

Na Starowiejskiej jest ten sam problem.

A narzekają (sprzedawcy) na brak miejsc parkingowych dla klientów. Jak sami parkują przez cały dzień.
popieram tę opinię 144 nie zgadzam się z tą opinią 15

Np. pod Placem Grunwaldzkim, albo koło Batorego.

Nie potrzebujecie oglądać samochodu przez 8 godzin z witryny sklepu i jednocześnie zamartwiać się o miejsca parkingowe dla mieszkańców i klientów.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Nie potrzebujecie oglądać samochodu" - nie potrzebujecie towarzyszu? Czy o so chozi?

Nie rozumiem, dlaczego odzywasz się do mnie, jakbym była tymi sklepikarzami. Wystarczy trochę empatii, a nie tylko złośliwa nagonka na wszystkich. Wesołych Świąt miłosierny katoliku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

No tak, przecież samochód pod wejściem do pracy to sprawa życia lub śmierci. tymsamym nakłanianie do spaceru/korzystania z komunikacji miejskiej (która już z nazwy kojarzy się z komuną) to ubekizacja, stalinowskie praktyki i Polska w ruinie. Przecież dziecko trzeba odwieźć do przedszkola, a z banina do Gdańskiego oddziału Little Umbrella (tam jest Pani Mariola, ona tak świetnie rozumie dzieci, nie to co w Gdyni), a potem na Starowiejską do Gdyni trzeba jakoś dojechać....
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja Cię rozumiem totaly

Moja córka chodzi do takiego przedszkola co jest native speaker. Nie wyobrażam sobie, żeby poszła publicznego przedszkola pod domem, bo tam sam plebs chodzi. Moja Jessica jest special, jest utalentowana i mądra. Ona w swoim przedszkolu ma nawet psychologa i uczy sie social skills, żeby sobie lepiej radzić ze stresem w życiu a w publicznych przedszkolach nikt o tym nawet nie słyszał. No i teraz jak ja mam dojechać te 10km do przedszkola i kolejne 8 do pracy. Autobusami zajmie mi to cały dzień. Ja muszę jechać autem.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wow, super że u ciebie super! A jak Kewinek?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brajanek, nie Kewinek!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kewinek jest sam w domu. Ale podobno niedługo wylatuje do Nowego Jorku.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

I przez to blokują kontrapas rowerowy te samochodowe kanalie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Którym i tak nikt nie jeździ, bo powstał tylko po to, żeby kosztem paru wiaderek farby rozliczyć to całe Civitas Dymano...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

a to akurat przed CD powstało.

s
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie znaczy że możesz tam parkować i mnie obrażać.

Niech zmienia pracę i wezmą kredyt!
popieram tę opinię 137 nie zgadzam się z tą opinią 31

Po co pracować?

Już wkrótce będzie 500 zeta na dziecko.
Trzeba mieć z szóstkę i po kłopocie.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 18

A co to obecnie 3 koła?
Zwłaszcza w Gdańsku...
No może jak mieszkasz z matką.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

dla jednej osoby jeszcze ujdzie te 3k. Jak pracują dwie osoby bez dzieci z mieszkaniem otrzymanym od rodziców to jest w miarę ok. (bez luksusów oczywiście)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

kurde

jakbym miał 3 koła to byłbym królem dzielnicy, eh marzenie

A kto będzie pracować na Ciebie

kiedy zostaniesz emerytem (a nastąpi ten czas)? Imigrant islamski?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

No i bardzo słusznie. Jak ktoś przyjeżdża na 9h to moze te paręset metrów przejść. W tym czasie miejsce w sklepie posłuży 5 klientom.
popieram tę opinię 122 nie zgadzam się z tą opinią 69

w tym czasie zakupy zrobi 18 facetów albo 2 kobiety : )

ps. do dziś zachodzę w głowie jak można tyle czasu marnować na łażenie po galerii : )
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 9

nie podszywaj się - każda kobieta łazi :D
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

każda łazi, ale niektóre łażą codziennie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej jakby sprzedawca parkowal pod drzwiami swojego sklepu. Przejsc sie z parkingu obok galerii to juz za daleko. Taie jest wlasnie myslenie niektórych paniuś które najlepiej wjechaly by autem do środka.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

niby smieszne

ale ostatnio widziałam zaparkowany samochód w galeri, chyba pod intimisimi. Może to któraś ze sprzedawczyń co o brafittingu pojęcia nie mają skoro na moje 70H proponowały mi 80D?

przy Medisonie

znajduje się parking poziomowy - co to jest parking poziomowy ??

na wysokim poziomie?

Niech wtedy u ciebie pod domem parkuja. Bo wlasciciel riwiery to psychiczny czlowiek

A może tak przyjechać komunikacją miejską?

Wkrótce wszystko będzie zakorkowane.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 71

Gdynia

Tak, pod rządami Szczurka Gdynia będzie kompletnie nieprzejezdna.
On nie radzi sobie z rządzeniem miastem.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 16

takie kometarze zostawiają tylko ludzie którzy nie mają samochodów

.

Od granicy miejskiego parkingu do wejścia do Riviery jest może 20metrów. W czym problem? Jeżeli właściciel obiektu z góry założył, że parkingi dla klientów są darmowe (co przecież w zadaszonych obiektach nie jest regułą) to ma rację, że jest to dość duży koszt, który ponosi aby ściągnąć klientów. I tak samochodów jest tak dużo, że patrząc na liczbę wolnych miejsc na wyświetlaczach przed wjazdem człowiek często rezygnuje z wjazdu do tego centrum. Niech się zbiorą, wykupią jeden poziom i za niego płacą jak im to przeszkadza, Mi też pracodawca nie zapewnia miejsca parkingowego, które w dzisiejszych czasach nie ma się co oszukiwać - kosztuje (tym bardziej w parkingu podziemnym, za który ludzie płacą prywatnie często po kilkaset zł).
popieram tę opinię 218 nie zgadzam się z tą opinią 35

nigdy nie miałam tego problemu w rivierze. zawsze jest mnóstwo miejsc. jeśli parking jest darmowy dla klientów to powinien być darmowy dla wszystkich!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 32

owszem, ale potrzebnych jest 50, więc dalej 50 będzie wolnych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jak mam sie krecic z pol godziny na parkingu krytym to czesto parkuje na zewnątrz gdzie zawsze sa pustki. Rowniez nie widze problemu. To nie centrum miasta gdzie nie ma miejsc zeby robic afere.

Dziwny problem

Skoro i tu i tu parking jest bezpłatny, to w czym tkwi problem? I jedni i drudzy mogą na zewnątrz zaparkować. A jeśli nie, to wyznaczyć limit miejsc na pracowników, żeby mieć nad tym kontrolę i wydać jakieś przepustki czy coś. I tyle.
popieram tę opinię 106 nie zgadzam się z tą opinią 44

1500 pracowników to 3/5 parkingu

Przepustki? Bez jaj
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wyznaczyć limit miejsc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

I wg. jakiego klucza wtedy te limitowane miejsca? Losowanie czy co?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko z tych 1500 pracownikow maly procent ma samochod,gdyż pracują tam przeważnie dzieci którym płaci się najniższą krajową
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

To w tym centrum jest więcej pracowników niż kupujących? W takim razie to się może opłacać wyłącznie kosztem jakiegoś megawyzysku.

A jak na to wpadłeś Szerloku? Uważasz, że jeden klient podobnie jak jeden pracownik zajmuje jedno miejsce parkingowe przez 8-10 godzin?

problem jest w tym, że są zasady, które najpierw ktoś się zgodzi respektować, a później już nie, skoro parking jest dla klientów to tyle w temacie
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

wystarczy, że pracownik dokona zakupu paczki zapałek raz dziennie i po problmie

będzie klientem i Ciszewski może mu skoczyć z regulaminem
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 9

wioskowy adwokat się znalazł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

wazne

Wiem ze nie wypali bo raczej większość jaj nr ma ale zbojkotować ten ku..sklep przed świętami tak żeby mozg ich zaczak myslec nie ma pracowników nie bedzie klientów
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 32

Jak narazie to na ich miejsce znajdą się zmiennicy bez samochodów.

Tak więc możesz sobie bojkotować i już dziś nie iść do pracy.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chyba nie ma murzynów ,a nie pracowników.Pracownik to powinien zarabiać chociaż połowę tego co Niemiec ,Anglik itp,a nie marne ochłapy na michę kartofli

"Wiadomo że jako sprzedawca zarabiam niewiele"

A na samochód i jego utrzymanie stać z tego niewiele ?
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 30

Jest 2015 rok
Jakiś stary szrot to nie luksus... bo raczej astonami nie jeżdżą.
Poza tym w 3mieście samochód jest często jedynym sensownym rozwiązaniem, mam samochód, ale nie bawi mnie codzienna jazda wśród debili, ale nie mam za bardzo innego wyjścia.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nawet nie chce mi sie tłumaczyć bo studenciak lub singiel na pokoju u matki żyje w innym świecie...
Tak, jest i działa doskonale.
Bez problemu skomunikowane jest całe 3miaste.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

Może pod same łóżko ci nie podjedzie,
Trzeba było pomyśleć zanim się zamieszkało na odludziu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

He he he
Tradycyjny argument Polaka rodaka z pianą w pysku.
Tak, nie odniosłem sukcesu życiowego i nie mam apartamentu w falowcu gdzieś w downtown...
Cebulak
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

Urzekła mnie twoja historia.

Wkrótce Wigilia może wtedy coś powiesz ludzkim głosem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

przecież on glupi i biedny więc stać go było tylko na mieszkanie na wygwizdowie w kredycie CHF
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobrych Świąt!
Życzę też abyś się zajął swoim życiem pełnym sukcesów zamiast czyimś.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ho ho ho

"nie bawi mnie codzienna jazda wśród debili" - wyczuwam ulubiony przeze mnie typ nadczłowieka, który uważa że wszyscy w koło to debile.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Rozumiem, że nie masz samochodu albo jesteś jednym z tych debili siedzącym na d*pie na obwodnicy, wymuszającym, nie używającym kierunkowskazów itd.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ho ho ho

Tak jest! Nie myliłem się! To nadczłowiek :) Cechą charakterystyczną jest dopowiadanie sobie różnych historyjek żeby tylko pasowało do swojego nadludzkiego światopoglądu, że jednak jest się takim ą i ę, a cała reszta to debile. Oczywiście nie ma ku temu żadnych podstaw i prawda jest trochę gdzie indziej, ale żeby to dostrzec trzeba mieć dystans - czego życzę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

He he he

Nadczłowiek ma rację. Jeśliby się rozejrzeć, to dookoła sami ćwierćinteligenci. Niektórzy nawet nie potrafią zadbać o higienę osobistą (do takich osób, z pewnością mam dystans), już nie wspominając o bardziej wymagających czynnościach. Jeśli im (debilom) nikt nie powie, że mają coś zrobić/zmienić, to będą brnąć jak "lemingi" przed siebie w obecnym stanie. Totalne zero zdolności samodzielnego myślenia, wyciągania wniosków przyczynowo-skutkowych oraz uczenia się na własnych błędach. Historyjek możnaby opowiadać miliony, bo tacy ludzie nie zmienią się z wyżej wymienionych powodów. Nie zgodzę się tylko z jednym, debile używają kierunkowskazów, ale nie po to, aby zasygnalizować zamar wykonania manewru, tylko w gdy już owy manewr rozpoczynają. Co się dziwić, gdy egzamin się zdawało na zasadzie "wkuć, zdać, zapomnieć", czyli typową metodą dla dzisiejszej gromady debili. Jeśli prawda leży gdzie indziej, bardzo chciałbym się tego dowiedzieć, prawdopodobnie nie tylko ja. Chociaż, patrząc na dzisiejsze czasy (praca i jej płace, rozrywka, ustawowe zakazy/nakazy), jestem pewien, iż ta diagnoza społeczeństwa jest jak najbardziej trafna.

Ho ho ho

I właśnie o tę pewność chodzi. Nie dogadamy się, ponieważ ja jestem pełen wątpliwości.

Kogo nazwales debilem, bo ja nie mam samochodu korzystam z komunikacji i nie czuje sie debilem ale czuje sie obrazona

A co w tym dziwnego?

Samochód co najmniej od kilkunastu lat, nie jest wyznacznikiem statusu i towarem luksusowym, jest to zwykle narzędzie, do przemieszczania sie.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co Cie to interesuje

Mało zarabiać to nie znaczy na granicy ubóstwa, a auto nie jest niewiadomo jakim luksusem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie bardzo rozumiem problem pracowników. Jest duży ogólnodostępny parking między halą widowiskową a rivierą z którego mogą pracownicy korzystać, a dodatkowo riviera zrobila od tamtej strony przejście w środku centrum a pracownicy i tak robią problem?! Rozumiałabym ich niezadowolenie gdyby wogule im zabroniono parkować ale nie w tym przypadku, gdy mają parking po prostu kilka kroków dalej.
Jak pracowałam na lotnisku w Rębiechowie również nie mogłam parkować na parkingach najbliższych przy terminalu tylko dopiero na parkingu P5.
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 12

jest

Ale tam można parkować

Nie, to jest parking miejski.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie porównuj Gdańska do Gdyni, bo to przepaść

a zwłaszcza "kultury" tych parkingowych przy lotnisku :(( Gdynianie muszą jeszcze jakiś czas korzystać z wątpliwej jakości "obsługi", ponieważ zadenucjonowała jedna "słuszna partia" do KE i zablokowano Gdynię-Kosakowo, bojąc sie konkurencji
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niech odblokują na zdrowie

Radom Północy szybciej się zawinie z długami i oszołomieni mieszkańcy może otworzą oczy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam jest blisko las w którym chodzą obserwatorzy samochodów,zostawiając tam codziennie samochód na 8-10 godzin możesz być pewien że ci go obrobią ,nawet ze zwykłych kołpaków
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wszystko w imię - Klient Nasz Pan...

...niedługo Pan Jaśnie Dyrektor M.C. zatrudni pracowników, żeby w łazienkach klientom d*py podcierali...Również pracuję w CH Riviera i również mnie to zdenerwowało, bo gdy narzeczony przyjedzie na zakupy to dostanie karę za zaparkowanie bo jeździmy jednym autem - to absurd! żygać się chce tymi zasadami Pana Jaśnie Dyrektora i tymi Jego klientami, gdzie praktycznie 75% nie potrafi się zachować, powiedzieć dzień dobry przy wejściu do sklepu, bo oczywiście żyją w przekonaniu, że mogą sprzedawcom na...ć za przeproszeniem na łeb i wszystko im się zwyczajnie należy. Oby ludzie przejrzeli na oczy, że wszystko tak kolorowo nie wygląda, że przed świętami Pan M.C. zadecydował o otwarciu Riviery o godzinę dłużej, tyramy po 12h, żeby się ludzie mogli nachapać bo my już się nie liczymy, nam się Święta nie należą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

zwolnij się

będziesz z narzeczonym parkowac bez stresu
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ten tunel jest czynny od godziny 9. Gdy ktoś ma do pracy na ósmą musi z tego miejskiego parkingu przejść dookoła całą rivierę, gdyż w godzinach porannych jest tylko jedno wejście czynne

To straszne.

Duzy problem

Problem jest w tym, zeby dostac się z parkingu do mojego miejsca pracy potrzebuje 15 minut. Tyle zajmuje obejscie riviery do punktu w ktorym wpuszczaja pracownikow. Do tego sprawdzanie przepustek,wejscie po schodach, przejscie przez pol riviery doswojego lokalu. Mniej czasu zajmuje mi przejazd samochodem niz przejscie z parkingu dalokalu

Bo liczą się tylko peeleny!

Prezesi centrow handlowych dzis mysla ze sa '' bogami '' chyba przez gabaryty centrow )

Kiedys w TV czy na YOutube'' byly pokazy szkolen chyba na zarzadzajacych centrami ..takie prawie religie ) --- skali i krzczeli - '' sukces , pieniadze , sukces , pieniadze , jestesmy najlepis , sukces , pieniadze '' .faktycznie w glowie sie moze wielu zakrecic jak w to uwierza )
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chore.

Propozycja

W d...ch się już poprzewracało, jesli jako klient nie będę miał gdzie zaparkować to sobie pojadę na miejski parking. "Korona z głowy mi nie spadnie". Nie utrudniajscie życia ludziom tylko szukajcie innych rozwiązań. Pełne oblozenie sklepu klientami nie jest przeciez non-stop, może jeśli jest tak jak zarząd pisze, że brakuje miejsc to dogadać się aby sprzedawcy parkowali na parkingu miejskim tylko w weekendy, bo wtedy jest największy ruch w "biznesie" Ruszyć głowy i szukać kompromisu i nie utrudniajmy sobie życia.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 14

nie rozumiesz jednej rzeczy

Jak ja klient nie znajdę miejsca na parkingu sklepu to na pewno nie zrobię w nim zakupów bo ciężko mi będzie zaiwaniać z siatami czy wózkiem na parking zewnętrzny. Jak nie zrobię zakupów to sklep nie zarobi i dluzszej perspektywie stracisz prace.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Akurat nie pracuje jako sprzedawca i też nie w Rivierze. Ale wiem, że jak zaparkujesz na parkingu zewnętrznym to wózkiem z zakupami z Auchan spokojnie dotrzesz do samochodu. Po ciuchy z wózkiem sklepowych nie chodzisz po galerii. Nie róbmy na siłę problemów na skalę bankructwa galerii.

co w tym dziwnego?

prowadzę dwoją firmę i wszędzie gdzie miałem biura zawsze stawiałem swój samochód gdzieś z tyłu, dalej, pod płotem, czasami wręcz za śmietnikiem - "Klient nasz Pan". Śmieszą mnie firmy gdzie przed wejściem stoją limuzyny prezesów, a obok wozidełka pracowników - wiele razy rezygnowałem z ich usług nie mogąc zaparkować czasami nawet około 1 km obok !!!

Ten Parking przy Rivierze jest zaraz obok. Jedyna różnica, że nie zadaszony.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 5

I nie pilnowany ,a tam w lesie obserwują co masz w bagażniku i w środku,i na ile opuszczasz samochód.Już nie raz tam widziałem złodziejaszków z lornetkami ,nawet kołpaki ci podwędzą,lusterka o rzeczach pozostawionych w samochodzienie wspomnę
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

mnie tez dziwi zdziwienie

gdyby Riviera miała przeznaczony parking dla samych pracowników, to co innego, ale jesli brać pod uwagę ILOŚĆ pracowników (pewnie co najmniej 200), to przepraszam ale pewnie połowa parkingu byłaby zawalona samochodami blokujacymi miejsca parkingowe przez 8 godzin!!!

poza tym to od kiedy jakakolewiek firma ma obowiazek zagwarantowania parkingu dla pracownika?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety pracownicy maja wszystko gdzies, ale jak ich zwolnia (bo klienci nie bedą mogli sie dostać), to będą płakać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Leniwy babsztyl z tej pracownicy

Tuz obok riviery jest olbrzymi i bezplatny parking miejski. Naprawde nie moze ruszyc swojego tlustego i leniwego tylka i przejsc te kilka metrow? A dyrekcja ch riviera niech soe lepiej wezmie za egzekwowanie przepisow dotyczacych parkowania na swoim parkingu. Ilosc idiotow parkujacych tam w sposob niedozwolony i utrudniajacy zycie innym jest ogromna.... Wyglada to tak, ze w pogoni za kasa derekcja ch przymyka oczy na klientow utrudniajacych zycie innym.... To jeden z powodow, dla ktorego staram omijac te dzungle... Balagan na parkingu wystawia fatalna opinie temu centrum..... Jade ze swoimi pieniedzmi tam gdzie jest porzadek i gdzie zarzadzajacy egzekwuje reguly.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 15

A ten portal kolejny raz podchwycil smęty typowych narzekaczy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

No dobrze ale czy przypadkiem twoje narzekanie na portal nie czyni Cię typowym narzekaczem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobra decyzja

komunikacją, rowerkiem to nie łaska, przyjeżdżacie 8 h odpękacie i do domku. Nie musicie w ciągu 8 h pracy działać jak kurier a więc jeździć do klientów i wracać do "bazy".
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 14

8h?

chyba Ty! 12h znoszenia fochów i braku kultury "klientów". To sobie sam jeździj rowerkiem i jeszcze wracaj z uśmiechem w deszczu do domku z siatami z zakupami. POWODZENIA!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Będą chodzic i sprawdzać po tablicach . No al.e nowy wlasciciel i nowe zwyczaje. Kiedy zaczną sprawdzac czy wchodzący mają pieniadze na zalupy i nie wpuszczą golodupcow.,
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5

Z tymi pieniędzmi to by sie przydalo

Może, nie byłoby tam tyle patologicznej młodzieży
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tam jest chyba ponad 250 sklepów więc powiedzmy, że pracuje tam 10 razy tyle osób jak nie więcej. Większość pewnie jeździ samochodem. W takim wypadku zajeliby cały parking.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czyli jak ktos pracuje w Rivierze i w wolnym dniu przyjezdza na szoping to nie moza zaparkowac w tej galerii? Czyli jako klient nie ma do niej wstepu?
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wyzysk

Wyzysk na pracownikach, którzy non stop mają dodatkowe obowiązki a w okresie przed świątecznym dodatkowe godziny w czynie społecznym nie wspomnę o wizytacjach, tajnych klient itp. A to wszystko za najniższą krajową. .. Zyski korporacji kosztem życia rodzinnego. Ile jeszcze naród zniesie takiego wyzysku???
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 18

;)

o nadgodziny walcz.

Jak się godzicie to tak macie.
Taka brutalna prawda.
Jeśli ktoś się zgodzi pracować za 100 zł miesięcznie to tyle mu zapłacę.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

zwolnij się to nie będziesz wyzyskiwana

ciekawe czy pod swoim sklepem zablokowałabyś wszystkie miejsca dla klientów i dziwiła się, że coś handel nie idzie

Nie narzekaj weż zmień pracę, weż kredyt i niemartw się już o nic przez 30 lat

Aha, czyli wynika z tego, że...

...jak parking jest płatny to parkowanie na nim przez pracowników nie zagraża bytowi CH. Natomiast jak parkin jest bezpłatny, to zagraża. Ciekawe.....
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

no nie zagraża

bo wiadomo, ze pracownik nie będzie wydawał połowy swojej pensji na parking, a klient zmieści się w darmowym czasie lub zapłaci parę złotych max. przecież pracownik zajmuje parking na kilka godzin- jeśli zapłaci to ok, ale to mało prawdopodobne. w tym czasie miejsce zajmie kilku klientów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

i będą parkować

będą parkować, jak nie na parkingu Riviery to tak samo jak pracownicy w GB, Będą parkować po okolicznych osiedlach zastawiając miejsca parkingowe mieszkańcom....
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Typowy problem narodowy

Jak zwykle u nas. Problem z niczego, bo właściwie go nie ma. Ale zdolny rodak znajdzie i z byle czego zrobi problem wagi państwowej. Rozwiązanie jest jasne - skoro zbudowaliście za mały parking - rozbudujcie go dostosowując do potrzeb.
Tyle poważnych problemów mamy wokół, a nasi krajanie skupiają się na .... d*perelach.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 10

A może każdy pracownik wyłoży 100 000 na rozbudowę parkingu?

Pierwszy raz słyszę że właściciel ma pracownikom najemcy gwarantować bezpłatny parking.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

w sumie słusznie, mają tak zachwalaną komunikację miejską
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Korponora. Korpowozy. Korposzczury. Określenia dla "zarządu". To dzięki pracownikom macie na swoje pensje!!! Aż tak wyprało wam korpomózgi?
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 15

Zarząd pensje ma dzięki pieniądzom klientów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

A to zarząd osobiście ich obsługuje?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

osobiscie nie obsługuje ale zarząd ma pensje i sklepowa ma pensje dlatego ze klienci zostawiają tam swoje pieniądze. czyli klient jest w tym układzie najwazniejszy bo dla niego sa centra handlowe. a moze sie myle i centra sa po to tylko zeby sklepowa miała pracę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

a pracownicy

mają swoje pensje dzięki właścicielom, którzy wyłożyli swoją kasę (ryzykując kredyty itp) na biznes. i sądząc po wysokości płac dla ekspedientów, to właśnie oni są do zastąpienia, bo ciągle ktoś sie godzi na takie warunki/zarobki. tak, są ludzie, którzy się unoszą duma i rezygnują, ale zawsze ktoś sie na ich miejsce decyduje. co oznacza, ze stanowisko jest dobrze wycenione na dany rynek. dopiero jeśli nie można znaleźć żadnego jelenia, mozna zakładać, ze trzeba pensję/warunki zmienić. dla mnie to wydaje się oczywiste, ale mogę się mylić, nie znam się, mam wolny zawód.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

w ten sposob

Pracuja w Indiach za 1 dolara....
Od pewnego poziomu to jest moze i rynkowe ale raczej nieludzkie

Teraz ciezko jest znaleźć dobrego pracownika tzn. takiego, któremu nie boisz się zostawić sklepu

To wymuszna na pracodawcy podwyższenie pensji.

wyprany mózg

Inwektywy bez wysłuchania argumentów! Handel żyje z klientów, nie z pracowników sklepów. Droga Pani Aniu (imię zmienione? co to, jakaś sprawa o zabójstwo?), proszę zapytać pracodawcę o zdanie, skąd ma dla Pani pieniążki na wypłatę? Od rządu? Od ZUSu? Od Caritasu? A może inna praca? np. górnika, on też może zaprotestować, że pracodawca nie zapewnia mu dostępu do słońca, a jednak zjeżdża do kopalni i pracuje ciężko na życie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

co za problem, parking jest dla klientów i tyle w temacie !!

ludzie naprawdę mają większe problemy z zaparkowaniem swojego auta pod pracą niż jakaś laska z rivy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Niech najemcy i pracownicy zrobią zrzute

i dobudują jeszcze jedno piętro z parkingiem dla pracowników i najemców. To pewnie będzie z ok. jednego tysiąca, skoro chcą samochodem dojeżdżać a nie np. rowerem ? .

Pracowałem parę lat temu na Matarni i tylko wrogowi mogę polecić pracę w centrum handlowym tym czy innym. S co mnie obchodzi jakieś szwedzkie święto, żeby do 24 tam czekać na tego zbłąkanego i znudzonego życiem złotego klienta, który niby o 23 może przyjdzie taboret w promocji kupić.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

A o 22.17 ostatni autobus odjeżdża do Gdanska

to chyba coś, czego niektórzy nie potrafią pojąć:

praca w sklepie polega na tym, że jest się dla klienta, nie odwrotnie. nawet, jeśli klient jest du***em. za to masz płacone, nie za np. pracę biurową. jest to praca ciężka, ale niewymagająca wysokich kwalifikacji, z wyjątkiem właśnie kontaktu z klientem. jeśli tego nie rozumiesz, podobnie jak pracy w godzinach pasujących klientowi (bo klient zwykle pracuje w tych godzinach, w których Ty byś chciał- zawsze bawią mni sklepy zamykające się o 16-17), to zapewne nie jest to po prostu praca dla Ciebie. i to jest chyba ok? pytanie, dlaczego wybrałeś ta pracę.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bełkoczesz jak TVN.Musi być zachowana równowaga,zabezpieczony interes obu stron.

Może w sklepie ze stanikami i majtkami to nie trzeba specjalnych kwalifikacji. A zapewne w ferworze bieganiny po sale off nie widzisz bardziej specjalistycznych sklepów, które z resztą nie mają sensu w tych galeriach.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

niestety czasem to nie człowiek wybiera sobie prace...nie możesz tego zrozumieć ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

To tak jak bramki zliczające wchodzących klientów w butikach jeżeli ktoś wchodzi to musi coś kupić.

A potem porównywanie sprzedaży z ilością piknięć bramki bo przecież dla nich każdy wchodzący to klient.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dojeżdzam z Gdańska

I niestety jeżeli bede zmuszony parkowac na parkingu obok riviery ( spacerem 15 minut ) to zwyczajnie nie wyrobie sie z odbiorem dziecka z przedszkola w Gdansku i bede musial z pracy zrezygnowac.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 36

Jakie kur... 15 minut???

Przecież jest parking zewnętrzny, minutę od CH???? Obok parkingu Hali Widowiskowej??? O co wam ludzie chodzi, tak naprawdę?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przejdz sie z drugiego konca na ten parking.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Z końca parkingu do wejścia do Riviery jest 220 metrów, to się idzie 2 minuty, w następne 3 można przejść Rivierę, to będzie maks. 5 minut. Z parkingu w budynku też się nie teleportujesz od razu do sklepu, tylko chwilkę to trwa, ile będzie sumarycznie różnicy? Minuta, dwie?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kłamiesz :)

Jesli kwadrans spacerka powoduje u ciebie opóźnienia w odbiorze dziecka z przedszkola, to jesteś kłamczuch. Bo niby w korku kwadransa nigdy nie stałeś? I co? Rezygnowałeś wtedy z pracy?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jezeli na obwodnicy jest korek i do tego dodamy spacer na parking to sie nie wyrobie tak trudno to zrozumiec?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12

Tobie trudno zrozumieć, jak widac. Czyli jak korek "trwa" 30 minut to już zwalniasz się z pracy? LOL

Sami paranoicy w tej Rivierze pracują.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

15 min :)

15 min spacerkiem, czyli rozumiem parkujesz pod riwierą, a pracujesz w batorym :))
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Łżesz jak pies. Jakie 15 minut? Z końca parkingu (przy hali) na drugi koniec Riviery idzie się 5-6 minut.
Rozumiem, że samochodem wracasz zawsze w ustalonym maks czasie i nigdy nie miały miejsca jakieś zdarzenia losowa typu większy niż zwykle korek, a jak miały, to zwalniałeś się z pracy?

Parking po prostu w Rivierze jest za mały

i trudno się dziwić, ze podchodzi prokonsumencko.
W ostatnią sobotę np. i niedziele na parkingu wśród 2,5 tys. miejsc parkingowych nie było praktyczne żadnego wolnego miejsca.

Dobrze, że jest duży parking pomiędzy Riwierą a halą Gdynia Arena, ale i temu do wypełnienia niewiele brakowało.

Aż trudno sobie wyobrazić, co będzie się działo jak jakaś duża impreza w jednej i drugiej hali będzie się odbywała?

Parking płatny i po problemie

Szkoda że nie widzą tego że na parkingu stawiają samochody ludzie którzy pracują np. Na świętojańskiej albo zostawiają samochód i idą na SKM bo parking jest bezpłatny a wszędzie parkometry..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ale dla rowerzystów również płatny, ok?

Niech zgadnę, wyrywasz już włosy z głowy ściągając z niej gumowe galoty?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A jeśli w dniu wolnym od pracy ktoś z pracowników przyjedzie do Centrum na zakupy to też nie będzie mógł zaparkować?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Raczej chodzi im o to że miejsce parkingowe jest blokowane przez np. 8h
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kapitalizm

nie ma miejsca na sentymenty. Pieniądz rządzi!. Bóg się rodzi!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mata co chceta,cierpliwości a w styczniu będzie róbta co chceta.

I mają rację - najważniejszy jest klient

tylko przed instytucjami państwowymi są tabliczki - tylko dla pracowników urzędu, sądu, policji, straży miejskiej, szpitala itd. Bo tam klient, petent, pacjent i tak przyjdzie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeżeli...

Już szanownej Pani/Panu ciężko przejść z parkingu obok hali widowiskowej 50 metrów to coś jest nie tak :-/ Najlepiej do samego sklepu wjechać i zaparkować co?? Śmieszne
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bo tu sadi wygodniccy to minusują.a później D i opona rośnie.taki mamy czasy,że przejście 100 metrów to już sport ekstremalny :-)

Dziwne bo wczoraj widzialam tam napis " parking dla pracownikow" z tego wynika,ze maja wydzielony i nie parkuja wcale na miejscach dla klientow...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyli pismo zmyślone...?

Ludzie to idioci jednak i jest to do skierowane do ciebie.
Skoro takie pismo powstało, tzn. że problem istnieje. Proste?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wesolych swiat chamie.

parking dla pracownikow

1 miejsce na sklep a w moim np 10 osób ma auto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Masakra. A gdzie mają parkować klienci??? Policz sobie ilość aut na 1 sklep, pomnóż przez liczbę sklepów i wychodzi na to, że

że to parking pracowniczy. Ale do płaczu, że pensja mała to jesteście pierwsi.

No ale jak się zjeżdża z parkingu wielopoziomowego to pomiędzy poziomem 1 a poziomem 0 po lewej stronie widać dodatkowy poziom wymalowany na kolor fioletowy z wielkim białym napisem "Parking dla pracowników". Zamiast samochodów jest tam pełno jakichś klamotów. O co tutaj chodzi?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten poziom jest pomalowany na czarno ;)

Nie są w tym pierwsi.

dużo wniósł do rozmowy ten komentarz...

Osoba pracujaca ma tez przerwe i w tym czasie jest tez klientem jezeli spedza czas chodzac po sklepach lub nawet wyjdzie poza terej swojego sklepu! I nie jest wazne ile chodzi po tych sklepach! Dziekowac zarzadowi takich pomyslow...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie jest ważne ile klientów chodzi po sklepach -ważne żeby sprzedawca miał parking i był zadowolony.

A może tak zamienić samochód na rower. Jest taniej czyściej i ekologiczniej. Dzieci też można rowerem podwozić by zaszczepiać in idee zrównoważonego transportu a jak pada można skorzystać ze zbiorkomu. W pobliżu Riviery jest przystanek SKM
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12

tak, ja dwoje dzieci bede podwozić z Redy do przedszkodla w Gdyni i sama do pracy w Gdyni

potem zakupy przed odebraniem dzieci - to chyba w plecaku
i jak popada deszczyk fajnie będzie się jechać na rowerze z dwójką dzieci i siatą zakupów, aha i do SKM bardzo dogodnie wszystkim nam razem z rowerem i zakupami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

A jaku to problem bo dla mnie żaden. W Holandii czy Skandynawii tak robią
Zakupy to możba w Sakwie przewieźć robiłem tak nie raz i korona mi nie spadła. Ty po prostu masz przywiązanie do samochodu a to co piszesz to zwykła wymówka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jasne

Nagle wszyscy mają dzieci w wieku przedszkolnym, codziennie targaja siaty zakupow i dojeżdżają 50 km w krokach. Lol
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

posiadanie samochodu nie implikuje prawa do parkowania nim za darmo

w dowolnym miejscu.

Kierownictwo sklepu powinno promować np. wożenie rowerów składanych w bagażniku auta i dojeżdżanie nimi z odległości zbyt dużych do chodzenia piechotą, ale wystarczająco odległych na znalezienie odpowiedniego miejsca do parkowania w okolicach miejsca pracy.

Bez spójnego systemu zarządzania popytem na parkowanie miasto będzie pełne idiotycznych konfliktów, które można znakomicie ograniczyć stosując odpowiednią politykę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Każdy sprzedawca który sobie kupi chociaż bułkę w Auchan to chyba też staje się automatycznie klientem...Paranoja w tej rivierze
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Zadowolenie sprzedawcy jest najważniejsze,co tam klient.

a samochód 10h zalega na parkingu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

sluszne dzialania zarzadcy

Skoro jest obok wielki parking to o co piekli sie ta pani? Bo nie moze przejsc kilku krokow? To klienci przywoza kase do tego centrum i sa najwazniejsi. Ale w naszym kraju jakps ciezko to zrozumiec obsludze, coz taka juz popeerlowska mentalnosc.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

popeerlowska mentalnosc

To nieprawda. Większość zatrudnionych tu ludzi to młodzi a nawet b.młodzi, którzy nawet w tamtym okresie nie byli planowani.

To cwaniactwo i pseudoObywatelskość PO wykształciła takie wstrętne nie licujące z handlem cechy.

Brawo Panie zarządco !!!

Problem dziwny bo z tego co wiem to parking pracowniczy znajduje sie miedzy poziomem -1 a 1.

Parking pracowniczy jest tylko jakoś dziwnie zawsze pusty ale patrząc na dwóch debili którzy zarządzają tym obiektem handlowym to płakać się chce 2 lata przygotowywali oznaczenia w tym roku dla poprawy warunków klientów wyłączyli windę towarową bo był potrzebny mechanizm jakiś.

A ci ochroniarze na tym parkingu poziom 1-2 skąd oni ich wzieli,chyba gdzieś spod budy z piwem ,zero kultury

Pani Weroniko parking miejski jak nazwa wskazuje nie jest dla pracowników galerii

Najlepiej wymusić na Gdyni nowe bezpłatne tereny na parking dla galerii ,a obecny zagospodarować na cele komercyjne.

Jesteśmy w Polsce czy gdzie?

Niedługo niemieccy, francuscy i inni właściciele będą mówić Polakom jak żyć. Pogonic z Polski te zagraniczne markety. Rzygać się chce od tych reklam w tv publicznej same reklamy leclerk Auchan Lidl Kaufland Rossmann i inne essesmany Santander. A gdzie polskie firmy? Dlaczego polska tv nie reklamuje polskich firm? Aha zapomniałem przecież media są w rękach opozycji antypolskie i niemieckich właścicieli.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Odebrać zagraniczniakom i rozdać Polakom.(nacjonalizacja jak po wojnie)albo zabrać zagraniczniakom a ciebie na bruk.

Człowieku, załóż, kto ci broni.

Konkurencję dla Rosmana czy innych. Polska tv reklamuje to, co jej zlecą i tyle. Masz republikę, a tam telesprzedaż samych "polskich" produktów dokonywana przez Polaków, prawda?!

chyba troszkę przesadzają

skoro
"Parking w "Rivierze" mieści blisko 2,5 tys. samochodów"
a
"po kontroli na parkingu zidentyfikowano kilkadziesiąt pojazdów należących do pracowników"

to kilkadziesiąt to nie 200, a poza tym pracownicy też tam robią zakupy czyli są klientami
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ale nie zajmują miejsca przez 12 godzin

jak ci malo to zazynaj sie dalej i pracuj po 300godzin miesiecznie,bedziesz miec te luksusnwe 4tys,mnie 3tys na 2mies starczy normalnego zycia

Nie rozumiem toku myślenia "Pana Dyrektora"

...przecież pracownik centrum handlowego, jest jednocześnie jego klientem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

Parking pracowniczy

Przecież w rivierze jest parking pracowniczy na poziomie +1. Parkingi dla klientów znajdują się na poziomach 0, +2 i +3.

Parkingi na wyższych poziomach otwierane są 'od święta'

no i racja

parkingi są dla tych co za nie płacą

200 aut pracowników to prawie 10%ogółu miejsc parkingowych.które są permanentnie zajęte przez 12 godzin dziennie.klient nie może z nich korzystać. Skoro jest parking obok riviery to naturalnym jest że pracownik może tam parkować a nie zabierać miejsce klientom
To pracownik może przejść się te 200 m a nie klienci. Riviera jest dla klientów a nie dla pravownimów
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

d*psko masz leniwe ,a w głowie pusto.

Parking o którym mówisz jest również dla Ciebie więc możesz zrobić sobie spacerek i wspomagać zachodni biznes.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

No ale kto jest ważniejszy: sprzedawca w sklepie czy klient?Nie ważne czy mam leniwe d*psko czy nie ale w handlu jest zasada : klient nasz pan. Czy ci się to podoba czy nie socjalisto

parKING

ostatnio widziałem ich kretyńską reklamę dotyczącą parKINGu... Rzeczywiście potraktowano pracowników jak poddanych...

Poniekąd racja.

Taki zakaz powinien także obowiązywać pracowników urzędów,banków,personelu medycznego przy przychodniach i sklepach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

mój szef i połowa biura nie jeździ samochodami do pracy, chociaż ma

po to, żeby miejsce miał kurier czy nasz handlowiec. Wszyscy się nie pomieścimy z samochodami i kto mógł - zrezygnował. Parę osób jeździ razem jednym autem i nie ma wymówek, że "mam dzieci".

Wielkie zainteresowanie kupujących w CHRiviera potwierdza, ze należy je rozbudowywać nawet dwukrotnie.

Ostatnio w weekend robiłem zakupy i faktycznie nie było miejsca na parkingu(wśród zakupujących wybijali się głównie Chińczycy, ale też inne nacje) wewnątrz hali parkingowej i gdybym spotkał zarządcę od razu bym mu naświetlił problem, a rozwiązanie jest proste - co widzimy w piśmie skierowanym do obsługi.
Zarządca jest całkiem wporzo, pamiętam jak dyskutowałem z nim odnośnie uruchomienia parkingów rowerowych i powstały pierwsze tego rodzaju w CH - GRATULACJE!

Ostatnio zauważyłem ekipy badawcze niemieckich geologów, którzy wiercili obok. Zapytałem niestety nie mogłem sie dogadać po niemiecku, ale sprawa widać jest rozwojowa :))

Bo przecież jednym z kluczowych trendów na rynku nieruchomości handlowych w Polsce jest rosnące zainteresowanie obiektami o lokalnie dominującej pozycji, czego namacalnym przykładem jest Centrum Handlowe Riviera w Gdyni. Parę miesięcy temu zostało sprzedane Niemcu za niespotykana kwotę 300 mln euro- to rekord.

Ten rejon Gdyni - bez większego medialnego zadęcia będzie kolejnym projektem rozwojowym. Potwierdza to, że dzięki dotychczasowym dobrym doświadczeniom zaufali nam najwięksi deweloperzy na rynku europejskim. Mam nadzieję, że projekt, będzie realizowany w porozumieniu z miastem PKP/PLK/ SKM/PKM na terenie przyległym do Riviery i jej głównym udziałem oraz dworca PKM?SKM "Wzgórze-Riviera", będzie następnym krokiem wzmacniającym funkcje biznesowe w centrum Gdyni. I jak najszybciej musi się do tego pozytywnie i kreatywnie odnieść Świętojańska, bo inaczej zginie lub zostanie zmarginalizowana. Jestem przekonany, że przełoży się to na powstanie wielu atrakcyjnych miejsc pracy i przyciągniecie nowych mieszkańców do naszego miasta. Transakcja ta dowodzi też, że Gdynia jest miastem najbardziej atrakcyjnym dla handlowców i inwestorów, którzy potrafią docenić potencjał naszego miasta jego wysoka kulturę i dbanie o klienta.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

Marych leki widzę dzisiaj nie wzięte.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

No proszę, znowu widać pełno panegiryzmu lekomanii i innych środków

Chłopie już tyle razy pisałem ci, że po tych swoich wspomagaczach mylisz fora :((

Ja tu o poważnych sprawach m.in. rozbudowie - w tym hal parkingowych Bo ostatnie transakcje kupna na rynku nieruchomości komercyjnych, można uznać, że centra handlowe są takim oczkiem w głowie inwestorów. Wystarczy prześledzić w ostatnich tygodniach i od razu widać, że wydali oni w Polsce setki milionów euro. A ten nowy trend, jeśli sytuacja polityczna PiS go nie popsuje może się utrzymać, także w przyszłym roku. Z tego względu niektóre obiekty jak CHRiviera mogą liczyć na dokapitalizowanie w związku z ich repozycjonowaniem przez inwestorów. Zakup za tak wysoką kwotę musi znać i mieć konsekwencje rozwojowe, bo nikt nie wydaje pieniędzy na marne, muszą być poprzedzone głębokimi analizami strategicznymi i badaniem charakterystyki otoczenia.

Na pewno nikt takich decyzji nie podejmuje "pod wpływem" leków, czy jakiegoś PR, a tym bardziej "Władzy Publicznej"- UM) jak sugeruje (pewnie upośledzony) interlokutor ?

Jak taki zadowolony jesteś to zmienił miejsce pracy na Twoja ukochaną Ch R

Powinno się wspierać rynek lokalny ,a nie molochy które nawet podatków nie odprowadzają w Gdyni. Takie obiekty powinny być lokalizowane daleko od centrum miasta wówczas zachowana byłaby jakaś proporcja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

A gacie i buty też kupujesz w osiedlowym?

W moim osiedlowym wszystko jest co najmniej 20 proc. drożej

a wystrój, kultura obsługi, higiena ....mają wiele do życzenia

co na to Petru?

j.w
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Co cię to obchodzi,

pionku?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ryszard nowoczesny

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Pracownik riviery oburzony że nie pozwalają mu parkować w rivierze(bo on też może być klientem) korzysta z usług przychodni czy banku a tam też parkingi poobstawiane autami pracowników i wtedy oburzenie że" nie ma gdzie zaparkować a przecież on jest klientem"
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jedno ważne pytanie pozostaje - kto tu jest największym burakiem pastewnym

ci, co tam kupują
czy ci, co tam zarządzają

Senkju
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

autor komentarza

Tak, tego właśnie.

Jedni i drudzy są siebie warci.

Bardzo ciekawe

Bardzo ciekawe jak centrum powiązało dane pracowników z numerami rejestracyjnymi - to nie są ogólnie dostępne dane.

Ci superkulturalni pseudoochroniarze parkingu bez żadnych licencji i przeszkolenia ,wszystko donoszą dyrekcji kto jakim samochodem przyjeżdża

Skad znają rejestrację aut?

Zastanawiam się tylko, czy jak ktoś pracuje na umowie tak zwanej śmieciowej, to też jest pracownikiem centrum? Chyba nie..

Weronika Małgorzewicz

wykształcenie tej pani? ukończona uczelnia? i kto nakładł jej do głowy takich bzdur? takiemu marketingowcowi złożyłbym wypowiedzenie jeszcze dzisiaj. klientów stracą dopiero teraz po takiej medialnej szopce z własnymi pracownikami. :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pewnie wyższa szkoła prywatna i dyplom za pieniążki, a posadka po znajomości

Ciekawość

W jaki sposób samochody pracowników są "identyfikowane"?

Niewiesz ,ćieće parkingowi bez żadnych szkoleń ,z nudów donoszą wszystko wyżej,a stamtąd idzie to dalej

I maja rację w Rivierze

Pracownicy zajmują miejsca od samego rana i to zawsze najbiższe wejść tak że w moim przypadku a jestem osobą niepełnosprawną zawsze dostanie się do Riviery graniczy z cudem jak jest wieczór albo południe stoją z papieroskami koło swoich aut i śmieją się z nas że szukamy miejsca jak idioci dookoła. Powinni zrobić identyfikatory i płatny parking wtedy by się nauczyli a tak będa dalej parkować jak najbliżej wejśc szlachta największa która nie może przejśc parę metrów i zostawić auto koło riviery nawet i auchan.

Gratuluję Rivierze za akcję byle takich więcej, człowiek jedzie wydac pieniadze a okazuje się że musi jechac dalej bo nie ma miejsca albo w deszczu musi jechać wózkiem bo wszystko zajęte.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

to prawda, miejsca dla niepełnosprawnych , przy samym wejściu z parkingu do CH jest zawsze zajęte przez te same samochody! Pomijam już fakt, że takich miejsc powinno być więcej niż 2 w pobliżu wejśc.

W Auchanie przy Szczęśliwej jest to samo...był parking wydzielony, ogrodzony, z monitoringiem tylko dla pracowników. Nagle dyrekcja go zlikwidowała i NAKAZAŁA pracownikom parkować auta w zupełnie innym, odległym od wejścia służbowego miejscu. Miejsce to jest nieoznakowane, nieogrodzone, nie ma monitoringu. Też słyszeliśmy, że zajmujemy miejsca klientom. W tej chwili sporo aut pracowników jest porysowanych, poobijanych, ponieważ klienci parkują na "naszym"| parkingu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pisali, ze to miało miejsce tylko w GB

a o innych nic nie wiem ?

Macie zagranicę

Znowu ten mędrek Swetru, za chwilę poleci do kolejnych telewizjo ok i, wieczorem, będzie już tego, z kilkanaście wystąpień, i tak każdego dnia. A gdzie czas antenowy dla Kukiza i przedstawicieli PiS. Oj ! dziennikarzyny, i jak Was Kurski - już lada moment - ma nie przewietrzyć ! Ciężko na to zapracowaliście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Podobno tvp i tvn i polsat są dla lemingów.

Oglądaj trwam i republikę, tam znajdziesz swoich. Tuzów niezależnego i niezłomnego dziennikarstwa. Hejka, Trgalski, Iwo etc. Miałem nieprzyjemność oglądać "kulisy manipulacji" - polecam wszystkim jako wzorzec dziennikarstwa odwróconego, trudne do przebrnięcia, jeżeli takie kadry trafią do publicznej, to nie dziwię się, że każdy będzie płacił po 8PLN, bo kto by chciał dobrowolnie za taki poziom najniższych lotów.

To postaw 100 metrów od wejścia i problemu nie będzie.

Ja zawsze parkuję dalej od skupiska samochodów, gdzie jest luźno.

Pracownicy powinni grupowo udać się do Wladz Galerii z zapytaniem i niech wskażą gdzie oni parkują

Władze powinny świecić przykładem !

Strajk!!!

Strajk!!! Niech sobie sami pracują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Strajk!!!

Strajk!!! Niech sobie sami pracują za takie traktowanie pracowników.

Bez przesady

Bez przesady przeciez parking miedzy riwiera a hala sportowa jest bardzo blisko wiec co za problem zostawiac tam auto jak sie caly dzien pracuje w sklepie? Wiadomo, ze klient chce zaparkowac blisko zwlaszcza jak przyjedzie tylko na szybkie zakupy. Popieram prosbe centrum handlowego. Gdyby nie bylo obok parkingu to taki regulamin nie byl by sprawiedliwy. W obecnej sytuacji pani Ania robi afere z niczego.

Skoro to tak blisko to zapraszam Panią do korzystania z tego parkingu ;)

Tylko w PL ma się za nic pracowników!
Nawet w takim USA kraju zrzartym kapitalistycznie do szpiku kości budując cokolwiek myśli się o pracownikach muszacych dojechać do pracy. W tym chorym kraju ma się ich w d*pie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przecież w Rivierze jest parking dla pracowników. Jest osobny wjazd, a hala znajduje się miedzy poziomami -1 a 1

Nie rozumiem

przecież poziom 0 parkingu jest dla pracowników ? Normalnie klienci tam nie mogą wjechać. Więc o co w ogóle chodzi ?

Zdziwienie

Kiedy wiele lat temu znalazłem się pierwszy raz na Zachodzie to się dziwiłem, że u nich są napisy na toaletach w domach towarowych "tylko dla klientów", a u nas były (i co gorsza bywają nadal) "tylko dla personelu".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na 100% nie pisało że tylko dla klientów.

Mogło pisać że dla klientów, a to po to aby klient wiedział że może skorzystać.
i tyle.

Nie kupuje w Riviera !!!

Nie jestem pracownikiem centrum handlowego Riviera , ale nie podoba mi się takie traktowanie pracowników, dlatego na znak protestu Nie będę robił zakupów w CH Riviera
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na pewno jesteś ,wpisałeś ten tekst żeby zagrać dyrekcji na nerwach...zmień pracę i sprzedaj swój 25 letni samochód

A ja cieszę się że zwolnią się parkingi.brawo dyrekcja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zastrajkujcie!!!strajk głodowy to jest to brońcie tych miejsc parkingowych własną piersią albo spalcie parę opon

proponuję zapytać administrację....

....w jaki sposób po numerach rejestracyjnych ustaliła czyjeś dane osobowe ??? to jest karalne jeżeli samochód stoi sobie i nie zagraża bezpieczeństwu i nie popełnia się wykroczenia ani przestępstwa !!! i to sie nadaje do telewizji :))))

Niech się wszyscy wezmą za robotę , a nie szukają dziury w całym.
Zachłanność ludzka nie zna granic !

A przecież tam jest taki międzypoziom, niedostępny dla klientów. Nie mogą tam parkować?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wielki problem!

Pomiędzy Riverą a stadionem jest darmowy, olbrzymi i zawsze pusty parking.
Panienka robi problem z niczego. Podejrzewam, że nie chce się przejść na piechotkę, czas jak zakładam około dwóch minut. W dodatku ostatnio oddano do użytku pomiędzy parkingiem a budynkiem ocieplany, oświetlony korytarz z muzyczką włącznie. Paranoja z tymi ludźmi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracownicy nie mogą wchodzić tym korytarzem do pracy! Tylko specjalnym przejściem z monitoringiem na drugim końcu riviery

Czegoś tu nie rozumiem

W Rivierze na poziomie +1/2 jest parking wyłącznie dla pracownikow.

Zarządzającym dużymi firmami to już się nie w głowie, ale w du.. ch poprzewracało.

To sprzeczne z prawem

Pan zarządca zapomniał, że obiekt uzyskał pozwolenie na budowę, którego jednym z warunków było wykonanie odpowiedniej (określonej w miejscowym planie zagospodarowania) liczby miejsc postojowych dla osób pracujących. Pozbawienie pracowników możliwości parkowania oznacza zatem użytkowanie obiektu niezgodnie z przeznaczeniem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokładnie!

zapewnienie pracownikom możliwości parkowania
czy
zapewnienie pracownikom możliwości bezpłatnego parkowania
?

skonczy się na tym, że Riviera wprowadzi ograniczenia dla klientów

tak jak to ma miejsce w większości innych obiektów handlowych

bilet i np. pół godziny bezpłatne, a potem płatne

i kto na tym straci?

na 100% nie centrum (zarządca), bo ten pobiera stałą opłate za najem

ale straca SKLEPY i w efekcie zwolnia pracowników

to jest dokładnie ten sam problem jaki maja PISlamiści - chca się mścić/odgrywać na kims innym ale sami straca

jest to też okraslane jako postawa psa ogrodnika lub miłosiernego polskiego katolika

Korposzczury

Władze centrów handlowych najlepiej widzieli by pracowników jako studentów na umowie śmieciowej dyspozycyjnych 7 dni w tygodniu za pensje poniżej jakichkolwiek standardów. Budując galerie trzeba wziąć pod uwagę strefę socjalną dla pracowników. Łatwo powiedzieć kup Pan se karnet na parking skoro zarabia się 4,5 czy 6 tys. Przeciętnego pracownika centrum handlowego na to nie stać co widać w okolicach Galerii Bałtyckiej

Zbrodniczy system płac trwa na zielonej wyspie w najlepsze,wzrasta liczba bezdomnych i samobójstw,gdyż obecnie pensja nawet wyższa niż minimalna,nie starcza na podstawowe życie tj.opłaty,media,jedzenie,bilet itp.o ubraniu się i o jakiejś przyjemności w postaci wyjścia do kina,zoo albo teatru ,lub zwyklej herbaty i ciastka w kawiarni raz na miesiąc nie wspomnę,lub dwa nie wspomnę....aby żyło się lepiej,to jest nie do pomyślenia w krajach zachodnich gdzie zarabiając nawet minimum masz te wszystkie przyjemności nawet w tygodniu,o wczasach za granicą dwa razy w roku o samochodzie 10 letnim za tą pensję już nie będę wymieniał ile może normalny europejczyk a nie murzyn z zielonej wyspy

Nie będę robił zakupów w rivierze

To jest skandal, że tak traktują tamtejszych pracowników!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

zle traktują

kożda sklepowa z riviery powinna miec słuzbowy samochód , komóre. i karnet do SPA aha i jeszcze z 10 tyś

Może pracownicy mogliby używać jedynie najwyższej kondygnacji. Tam zazwyczaj i tak jest pusto

A ty kliencie nie możesz? Miejsca najlepsze to nasze miejsca bo my tu jesteśmy najważniejsi a nie jacyś tam klienci. Jak się nie podoba to wypad do bałtyckiej....wkurzeni pracownicy

kogo obchodzi jakiś pracownik

liczy się kasa, a ludzie?

polityka parkingowa

Sprzedający są dla klientów a nie odwrotnie. W wielu krajach CYWILIZOWANYCH wszystkie lepsze miejsca - pod dachem, blisko wejść - są przeznaczone dla klientów. Pracownicy parkują dalej, na tyłach. W Rivierze często brak miejsc pod dachem, do czego przyczynia się parkowanie samochodów niektórych miszczuf kierownicy na dwóch a nawet trzech miejscach, co przy niesprzyjającej pogodzie jest co najmniej uciążliwe. Ja w takiej sytuacji odjeżdżam, rezygnując z zakupów. Czy i kiedy powrócę, trudno powiedzieć. Na pewno nieprędko.

Dla klientów...

Jakbym był pracownikiem "Riviery" to i tak zrobiłbym sobie zakupy w supermarkecie, np. drożdżówkę, coś do picia na drugie śniadanie. Pytanie czy jestem klientem czy pracownikiem?

Wszystko jasne Gdynia. ....Ga wtf omg cyka cyka

Pracownicy Galerii Bałtyckiej i parkowanie.

Na parking Galerii nie wjadą, bo muszą płacić. Na miejscach miejskich w dużej części też nie, bo muszą płacić. Co im zostaje? Nasze wewnętrzne podwórka i odcinek Lendziona do Grunwaldzkiej, zresztą nie tylko oni tak parkują- klienci też. Od rana do późnych godzin wieczornych my, stali mieszkańcy, mamy problem z postawieniem swoich samochodów gdziekolwiek w pobliżu domu. Galeria ma wykupiony teren- niech go tymczasem utwardzi i tam zostawia lub też udostępni parking na zapleczu upadającej Hydrobudowy (należy o n do Galerii.

Ogólne C.H. Riviera to totalne chłam drożyzna i złodziejstwo. A właściciel Pan z Niemiec to złodziej i prostak.

przy takiej ilości miejsc to idiotyzm

Natomiast zastanawia mnie parking Urzędu Miejskiego w Gdańsku. 11 wyznaczonych miejsc dla klientów. Na oko 300 miejsc dla urzędników. Gdzie tu logika? No, ale przecież tam wszyscy to kierownicy.... Ty petencie ze swoim autem zaparkuj na medisonie i sobie podejdz.

A może za takie sprawy by się zabrali a nie się znowu czpeiają bez sensu pracowników:

http://www.Trojmiasto.Pl/raport/zgloszenia_czytelnikow/#fb_id:0,pozycja:2

Pracownik to smiec

Pracownik to smiec. Klient ktory zostawi 20 zl jest kims przeciez.

Też parkują 'nie będąc klientami czy pracownikami'

Sądzę, że problem w zablokowanych miejscach parkingowych jest nie tylko wynikiem dojeżdżających tam pracowników (tych pewnie najłatwiej 'wyłapać'), ale też pracujących czy też załatwiających gdzieś niedaleko, gdzieś, gdzie opłaca się zostawić tam auto, bez opłat za parkowanie, dodatkowych nerwów ze znalezieniem miejsca, etc...

Tak samo klienci mogą parkować na miejsckim, o co tu chodzi co to za nagonka? Ludzie w tygodniu jest tyle miejsc parkingowych wolnych ze wszyscy sie pomieszczą przecież tam takich kokosów i tłumów nie ma!!!!! Jedynie przed swietami ale jedni konczą zakupy drudzy zaczynają co ten pan dyrektor robi z pisu jest czy jak??? Bedzie rozliczał ludzi i gonił ktorzy pracują w tych butikach po to by to centrum funkcjonowało a pan dyrektor miał prace!!!!! Bo bez butikow sprzedawcow nie pociagnie to. W klifie gdzie klienci są zamożni kulturalni tam nie ma takiego problemu stają pracownicy i klienci razem i nie zostają zastraszeni a klienci nie maja zadnych pretensji ze zaparkowac nie ma gdzie a miejsc jest nie za wiele. Moze i do tvn ten pproblem podac ciekawie by było pan dyrektor by był celebrytą i pis by go poparł bo jak mocher sie zachowuje

Skandal

Moze by lepiej zajeli się przeciekającym dachem a nie pracownikami!!! Po rozstawiane wiadra na środku pasażu gdy pada deszcz to żenada!!!!! Chłopie zostaw tych pracownikow w spokoju wieksza połowa tomłodzo ludzie bez samochodow jezuuu człowieku ogarnij sie

Parking dla pracowników

To w takim razie dla kogo jest parking między poziomem -1 a 1? Przecież jak sie wjeżdża do góry to po prawej stronie na ścianie wielkimi literami wymazane jest parking dla pracowników.

ws parkingu ale przy ERGO ARENA

Czy nikogo nie bulwersuje cena parkowania na parkingu przy ERGO ARENA?
20 zł toż to rozbój w biały dzień! Nie tylko my byliśmy tym zbulwersowani, inni parkujący również. Może ktoś z dziennikarzy zajmie się tym?

20zl

czyli tyle ile parkowanie w zakopcu za caly dzien :)

Jest takie proste rozwiązanie

Ale za darmo porad nie udzielam.

Patent na parkowanie

Jako pracownik zawsze mogę kupić Cole w Rivierze za którą dostane paragon. W takim momencie staje się również klientem CH Riviera wiec moim bilecikiem parkingowym będzie paragon za cole lub wode niegazowana. Mogą mi ten teges :)

Śmiechu warte

Przecież nie wszyscy mają samochody, nie wszyscy pracują po 11 godzin, co to ma być? Szopka całoroczna!!! Gdyby nie ci sprzedawcy by to centrum nie miało bytu!!! To oni przez iłą obsługe sprawiają że my klienci wracamy. A tu akcja miejsca parkingowe kierownictwo riviery kontra sprzedawcy nie ładnie. Fakrycznie jak ktoś wspomniał temat nadaje sie do telewizji. Jesli chodzi o galerie bałtycką owszem parking płatny ale dla Wszystkich lecz pracownicy taniej mogà wykupić na mc parkowanie. Są traktowani równo. Lecz w Rivierze płatny parking równa sie upadłość bo ludzo duzo to tam nie ma. No ale co tu sie dziwic polak potrafi uprzykszyć życie

Parking pracowniczy

Jest parking specjalny tylko dla pracowników gdzie wjeżdża się od strony dostaw, trzeba tylko poprosić o wyrobienie karty. W większości stoi pusty więc nie wiem w czym problem? Może w tym żeby udać się do dyrekcji i poprosić.

Hmm a ja mam male pytanie do dyrekcji marketu.

Miejsca parkinowe potraficie liczyc, a rachunki za prad tez? Wczoraj jechalem po 22:00 obok Riviery. Zywego ducha, pustki, parkingi puste, szlabany opuszczone.

A na elewacji podswietlone wszystkie reklamy + do tego piekny plywajacy waz na szczycie budynku. Na co to komu, ja pytam??? Gdzie tu ekonomia?
do góry