Widok

Parkomaty w PSM PRZYMORZE

W PSM PRZYMORZE kiełkuje pomysł aby postawić parkomaty na terenie osiedli.
Nie dajmy się wrobić kolejny raz w piękne zapewnienia. Ten pomysł musi być gaszony przez nas już od zarodka. Stanowcze NIE dla parkomatów.
Skończy się kolejny raz tak jak z identyfikatorami. Naobiecywali że będzie lepiej, ściągnęli pieniądze za identyfikatory a potem nie miał ich kto egzekwować. Codziennie mam, i nie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny sposób na wyciąganie kasy.

SM Przymorze słynie z tego że zna wiele sposobów na wyciąganie kasy od mieszkańców. Każdy kto ma samochód będzie musiał płacić abonament 150-250 zł miesięcznie tylko po to by móc wjechać na strefę gdzie i tak nie zaparkuje bo miejsc jest 40 a samochodów 80..życzę powodzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokladnie

Głównym problemem jest zajmowanie przez plażowiczów miejsc parkingowych. Co z tego że będzie parkomat, plażowiczów i tak zajmie miejsce mieszkańców, tyle tylko ze zapłaci za czas postoju. Jedyna zmiana to to że SM zarobi. Problem z brakiem miejsc się nie rozwiąże. Już w ciepłe dni widać plażowiczów jak przyjeżdżają i ciągną nad morze. Oczywiście za szyba brak identyfikatora. Wystarczyłoby aby straż miejska częściej to kontrolowała. SM powinna tego przypilnować tylko że oni z tego nie mają żadnej kasy więc im się nie chce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Porażka

Co z tego, że mam akt notarialny na miejsce parkingowe jak jaks gwiazda bezprawnie zaparkowała swojego grata na tym właśnie moim miejscu.
Wezwana na miejsce policja pryjechaĺa bagatela po 1 godzinie I wylegitymowaĺa mnie, a nie gwiazdè. Mnie pouczono, źe mam sobie zamontowaç blockade I uwaźaç przy parkowaniu, źeby ej nie rozwaliç.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy robią sobie pod górę

A wystarczyłoby postawić szlaban lub bramę i koniec tematu na mieszkanie tak jak identyfikator 2 piloty i do widzenia ten kto pilota nie ma niech parkuje pod mc Donald
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straż Miejska

Gdyby straż miejska nie miała tego w du**e i wystawiała mandaty oraz zakładała blokady indetyfikatory zdałyby egzamin .Tylko nasz Adm 4 ma to wszystko gdzieś
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem

Ten artykuł to jakaś farsa,chcą ograniczyć napływ dodatkowych turystów zajmujących miejsca parkingowe ustawiajac parkometry z których każdy może korzystać???więc gdzie tu logika?obecnie już wymagane są identyfikatory więc auta jak to piszą niektórzy w komentarzach nie są możliwe,chyba że po prostu kontrolę straży miejskiej są zbyt mało Dokładne?,
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bzdury

Masz tramwaje,autobusy, i przystanek SKM czego chcesz więcej,helikopterów ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli dadzą równowartość kosztów dla osób bez samochodu to jak najbardziej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ta beznadziejna 20m obok jest autobus i tramwaj i kawałek dalej pociąg ale leniom nie chcę się przejść kawałek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A moze parkingi Adm pobuduje ze swoich zysków??

.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ile kosztuje miesiąc za śmieć w miejscu publicznym? pod własnym miesznaniem? 10zł za miesiąc.

Miejsce postojowe wg starych przepisów ma 2,3x5m, czyli 11,5m2, aktualnie 2,5x5m, czyli 12,5m2. Ile to jest? ponad 200 razy mniej niż za wynajem mieszkania? Na parterze, utrudnia wchłanianie wody, przejście pieszym, obrzydza przestrzeń, za którą płacą wszyscy współwłaściciele nieruchomości, niezależnie od posiadania pojazdu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Parkom

Zamiast budować niepotrzebny nowy pawilon naprzeciw o.w.6 można było wybudować piętrowy parking dla mieszkańców.No ale cóż błędne decyzje zarządzających.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Identyfikatory ale tylko dla mieszkańców a nie dla obcych.A poza tym niektóre samochochody stoją miesiącam nawet nie używane
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety to rezultat beznadziejnej komunikacji miejskiej

Jak na wioskach trzeba miec po dwa samochody na rodzine
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Za wycinkę mirabelek i parkomaty odwołać zarząd

Co mowi statut spółdzielni jak można tych dziadkow odwołać?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale kto, spółdzielnia?

PSM nie wybudowało ani jednego bloku od lat 80
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jako mieszkaniec PSM Przymorze stanowcze TAK dla parkomatów

Mieszkahców nikt nie będzie gonił, zaś goście jak najbardziej mogą i powinni płacić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 26

A ja jestem przeciwna. Parkomaty nic nie zmienią bo ilość samochodów samych mieszkańców przekracza ilość miejsc parkingowych. Tutaj cud się nie wydarzy. Bajki to mogę córce czytać...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry