Widok
Parkowe Wzgórze
Parkowe Wzgórze to osiedle mieszkaniowe przy ul. Niepołomickiej. Będzie składać się z domów w zabudowie szeregowej, bliźniaczej i budynków wielorodzinnych wraz z obiektem handlowo - usługowym (o powierzchni ponad 1 tys. m kw).
W zabudowie szeregowej powstanie 30 domów, w bliźniaczej - 26 (52 mieszkania), zaś w wielorodzinnej - 3 (139 mieszkań, część dwupiętrowych).
W ramach inwestycji ...
przeczytaj więcej o inwestycji
W zabudowie szeregowej powstanie 30 domów, w bliźniaczej - 26 (52 mieszkania), zaś w wielorodzinnej - 3 (139 mieszkań, część dwupiętrowych).
W ramach inwestycji ...
przeczytaj więcej o inwestycji
Nie polecam
Projekt może i ładny chociaż z biura otrzymałem kilka sprzecznych informacji ..... albo nie mają jeszcze wiedzy co na tym etapie projektu wydaje się dziwne.
Zastanawiałem się nad zakupem mieszkania, okolica się rozwija itd. dopóki nie znalazłem informacji na temat drogi, która biegnie przez środek makiety.
Panie w biurze nic nie wspomniały, że będę mieć w najlepszym przypadku widok z okna na ekran akustyczny.
Ta droga będzie mieć dwie jezdnie po dwa pasy ruchu, szerokość pasa ruchu 3,5 m. Plan z 2002 r!
(wszystko w tym temacie można znaleźć na stronie UM Gdańska)
Jest to nieuczciwe podejście do klienta, ciekawe jakie jeszcze niespodzianki szykuje swoim mieszkańcom deweloper.
Zastanawiałem się nad zakupem mieszkania, okolica się rozwija itd. dopóki nie znalazłem informacji na temat drogi, która biegnie przez środek makiety.
Panie w biurze nic nie wspomniały, że będę mieć w najlepszym przypadku widok z okna na ekran akustyczny.
Ta droga będzie mieć dwie jezdnie po dwa pasy ruchu, szerokość pasa ruchu 3,5 m. Plan z 2002 r!
(wszystko w tym temacie można znaleźć na stronie UM Gdańska)
Jest to nieuczciwe podejście do klienta, ciekawe jakie jeszcze niespodzianki szykuje swoim mieszkańcom deweloper.
To już chyba po wszytkim
Przejeżdżam koło tego osiedla kilka razy w tygodniu i wyglada, że firma się chyba zwinęła, bo zostawili plac budowy od września nikogo nie ma dziś zabrali barak ochrony i biuro sprzedaży szkoda bo ładnie to wygladało. Mam nadzieję ze kupującu zabezpieczyli sie umowami notarialnymi przed wpłąceniem pieniedzy.
Kontynuacja
Póki co nie zwinęli się. Zerwali umowę z poprzednim generalnym wykonawcą, właśnie podpisują z nowym, już wybranym. Kontenery oddali, żeby ograniczyć koszty podczas przestoju. Ochrona jest cały czas, nawet dokładniej ogrodzili teren. Biuro sprzedaży należało do poprzedniego generalnego wykonawcy, więc zabrał, teraz będzie w jednym z mieszkań. Bank podobno zgodził się na dalsze finansowanie inwestycji. Wznowienie prac ma być w okolicach świąt, a nowy termin odbiorów na 30.03.2013. A problemy finansowe chyba mają z powodu niedoszacowania kosztów budowy przez poprzedniego generalnego wykonawcę.
to dla zmyłki
Czekają na kredyt, bo mają wielkie kłopoty finansowe. Nic nie idzie. Mieszkania się nie sprzedają, bo krach na rynku. Prezesi przeinwestowali i chcą jak najdalej odciągnąc nieuniknioną upadłość. Gdańsk jest daleko od Łodzi więc nic nie wiecie co dzieje się na ich inwestycjach. Wystarczy porozmawiać z poprzednim podwykonawcą.Nie bądźcie naiwni. Zdrowych Świąt.
tom-bud
Witam jezeli ktos chce kupic mieszkanie od firmy tom-bud niech tego nie robi gdyz firma juz jest w upadlosci likwidacyjnej chociasz sama wiem ze nadal sprzedaja mieszkania ale prosze nie nabierac sie na ich mile slowka bo to sa tylko zlodzieje i oszusci jezeli pan czy pani chce wiedziec cos wiecej to jest moj meyl 11ela27@wp.pl