Widok

Parodia ochroniarska

Licencja pracownika ochrony się w ogóle nie liczy, tylko grupa inwalidzka albo stopień niepełnosprawności.
Jeszcze trochę to ochrona będzie jeżdzić na wózkach inwalidzkich po obiektach.
Nawiązując do pracy w ochronie, żeby spełniać warunki trzeba co najmniej chodzić o kulach. A, żeby pracować fizycznie trzeba być sprawnym jak w wojskach specialnych.
I takie firmy ochroniarskie wyłudzają pieniądze od PFRON.
Czy tego nasz Rząd nie widzi ,czy nie chce widzieć?
Przecież tym powinno się zając CBA.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzi z grupą inwalidzką opłaca się zatrudniać bo odprowadza się za nich mniejszy podatek, albo nawet można korzystać z jakichs dotacji za to że firma zatrudnia takich ludzi.
Czysty zysk - orzeczenie, że są zdolni do pracy jest - a to, że powiedzmy nie dogonią złodzieja to już jest mniej istotne.

Kasa, kasa...
"Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności." - J. Osborne
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
taki emeryt ma zadzwonić po policje i tyle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rozumiem tak zwane cieciowanie. Emeryt czy osoba z grupą inwalidzką ma po prostu być. Obecność osoby pilnującej zniechęci aroganckich złodziei.
Niestety firmy ochroniarskie często przesadzają z zatrudnianiem takich osób w nieodpowiednich miejscach :/
"Komputer to logiczne ogniwo w rozwoju człowieka: inteligencja bez moralności." - J. Osborne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warunkiem uzyskania odszkodowania od firmy ubezpeczeniowej jest to że ma być ochrona a że to inwalida czy debil nie ma znaczenia.to tak jak np.ubezpieczasz samochód przed kradzieżą,ale warunek
musisz mieć alarm itp
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
taka sama paranoja panuje w firmach sprzątających. Tam też tylko z orzeczeniem przyjmują.....pewnie taki bez ręki czy nogi lepiej sprząta lub ochrania obiekt.:P Paranoja po polsku...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuje w KPW Gdynia za śmieszne 7 pln/h z licencją na umowie śmieciowej . Nie posiadam orzeczenia o niepełnosprawności (jestem niedochodowy) , pracuje z bronią , odpowiedzialnośc duża ! Zastanawia mnie jak w Polsce jako jedynym kraju w UE licencjonowanym pracownikiem ochrony może byc osoba niepelnosprawna ! Zresztą polityka firm ochroniarskich jest teraz taka że zatrudniają najlepiej z orzeczeniem o niepełnosprawności za minimum krajowe 1500 brutto !!!! Jak życ..........
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skromnie. Hawajów nie uświadczą, ale pizze i piwko czasami tak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dla normalnych ludzi bez grupy inwalidzkiej nie ma pracy w tym kraju już...chyba że za minimum krajowe po 240 h
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czyli wszyscy moi znajomi zarabiający więcej jak minimum, często znacznie więcej - są nienormalni?

Szanuj język.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
W nowej ustawie po deregulacji Gowina w przyszlym roku nie bedzie licencji tylko pracownik wykwalifikowany z wpisem do rejestru ktory nie moze miec orzeczenia o niepelnosprawnosci! Ciekawe co z bylymi policjantami ktorzy maja rente bo sa nie zdrowi do pracy?!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tu się z kolegą zgodzę w 100%! Nasz rząd zamiast podnosić emerytury uczciwie pracującym, napycha kieszenie tym co i tak już mają za dużo poprzez luki w ustawach! Sam przez lata pracowałem w wielu agencjach ochrony, również w Anglii i szczerze powiem, że tylko u nas ludzie są tak wykorzystywani! Przede wszystkim ci panowie, którzy rzekomo próbują poprawić życie Polaków nie robią nic co pomaga! Wszystkie zapisy w ustawach o agencjach ochrony powinny zostać dogłębnie przejrzane nie tylko przez ustawodawców, ale specjalistów, którzy na co dzień tymże się zajmują! A to o dofinansowaniach za inwalidów jako pierwsze powinno zostać zniesione, a ustawodawca, który to wymyślił powinien oddać z własnej kieszeni te wszystkie wyłudzone pieniądze!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdyby nie było PFRON i innych funduszy dopłat socjalnych, a podatki byłyby mniejsze, problem rozwiązałby się sam.

To jest właśnie taka sytuacja, w której widać jak decyzje z Warszawy wpływają na nasze codzienne życie. Obniżając jego standard.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdyby nie dodatki PFRON to nikt by nie wynajmował ochrony , już teraz stawki są śmieszne !!! Ale wynajmujący udają że płacą za ochronę , a ochrona udaje ochronę !! Taka jest prawda . Powiedzmy że firma która wynajmuje ochronę płaci za godzinę pracy takiego ochroniarza 7 zł. za godzinę . Więc dlaczego się dziwicie ze PFRON musi dopłacic resztę ..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
no nie wiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...

Kursy/szkolenia (19 odpowiedzi)

Przykro mi - nie jestem kobietą, która ma max średnie wykształcenie - nie jestem ubezpieczona w...

Ile za sprzątanie? (56 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry