Widok

Partnerzy Nieruchomości Praca - opinie

Witam,

otrzymałam ofertę pracy z biura proszę o opinię o pracodawcy. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi, bo mam już inny etat i nie wiem czy ryzykować zmianę nawet jeżeli warunki lepsze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dają ci pensje ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprawdź na gowork.pl i wpisz "Partnerzy Nieruchomości" w archiwum np. tego forum. Opinie masakryczne, połowa ofert, którymi się chwalą jest nieaktualna do przynajmniej dwóch lat !!! W samym biurze / oddziale w Gdańsku (al. Grunwaldzka / róg ul. Do Studzienki) przewija się masa ludzi, codziennie panuje tzw. 'młyn' informacyjny, często słyszy się głośne krzyki i przekleństwa (nie mnie oceniać czy słuszne) tzw. Pani Manager, która uważa się za Szefową i Właścicielkę ww. firmy. Podczas rozmów kwalifikacyjnych strasznie słodzą i obiecują złote góry po przejściu tzw. okresu próbnego, którego praktycznie nikt pomyślnie nie przechodzi (mają więc roboli za pół darmo). Partnerzy oraz Metro House (obecnie prowadzą nowy projekt pod inną, mniej opatrzoną nazwą) jako monopoliści na rynku nieruchomości stosują wobec swoich pracowników: kompletny brak szacunku (w tym również do czasu wolnego pracownika); mają wielkie wymagania (jak raz nie 'zrobisz' planu sprzedażowego czeka Ciebie zwolnienie mimo widocznej zapaści na rynku mieszkaniowym - możesz się ratować wynajmem); wieczne obietnice przejścia (pod szeregiem ściśle określonych warunków) na etat. Kończąc dodam rzecz najważniejszą: od kilku miesięcy słyszę, że SĄ ONI NIEWYPŁACALNI lub ZALEGAJĄ Z WYPŁATĄ / PROWIZJAMI wobec swoich pracowników. Być może dlatego tak często pojawiają się ich oferty pracy. Mam nadzieję, że pomogłem dokonać wyboru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję z wyczerpującą odp. sprawdzałam opinie na gowork, ale tak jak zaznaczyłam nie będę pracowała jako agent zatem zależy mi bardziej na opinii pracowników, który zetknęli się z firmą jako pracownicy na innych szczeblach. Ogólnie bardziej chodzi mi atmosferę pracy i ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli zatem nie będziesz pracował jako agent to jako kto - jeśli wolno zapytać?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zatem chcesz pracować jako kto ?? Jako sekretarka; młodsza księgowa ? Tych mają pod dostatkiem w prawie wszystkich agencjach, więc raczej często nie szukają na takie stanowiska (wiem to z relacji dawnej koleżanki jeszcze z LO, która przewinęła się przez parę biur nieruchomości nim na stałe nie wyszła za mąż i nie zamieszkała w Szwecji). Chyba, że jakaś dziewczyna zachoruje lub zajdzie w ciążę - wtedy szukają na zastępstwo (z reguły kilka miesięcy). Sorry za pisownię, nie wchodzi małe "Ś" ;-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy partnerzy czy metrohouse a teraz już nowe franczyzy to jedna wielka ściema , naciągają ludzi ,tak naprawdę chodzi im o rotację ,szukają darmowych frajerów ,którzy pozyskają dla nich nieruchomości ,obiecują pensje 2000 zł plus premie do 30 000 a po rekrutacji dowiadujesz się ze jak nie pozyskasz 20 to pensji nie ma wcale -19 pozyskanych nieruchomości w miesiącu za darmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak jakas się sprzeda dostaniesz 15 procent prowizji naliczonej czyli jakies 5 procent od całej prowizji dla biura :) biuro 10 000 agenrt 500 zł -hahhaaa p.S uwierzcie pracowałem tam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Własny biznes - jak się reklamować? (184 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

do góry