Dlaczego Elka School? Kurs teoretyczny trwa bez przerwy i można dołączyć w dowolnym momencie pamiętając o uczestnictwie we wszystkich tematach. Teoria nie była tylko czystym wyłożeniem kodeksu drogowego, ale dobrą podbudową przygotowującą do praktycznej jazdy na kursie i po nim. Nie było żadnego problemu z przydzieleniem instruktora tak abym mógł pogodzić kurs z bardzo napiętym grafikiem. Mogłem jeździć nawet z dwoma instruktorami jednak zdecydowałem się na jednego instruktora. Zostałem przydzielony do Pani Iwony Górskiej, której opanowanie przy nawet najdziwniejszych manewrach popełnianych przez kursanta było zadziwiające. Swobodna atmosfera pozwalała nauczyć się bezpiecznej jazdy i unikania pułapek egzaminacyjnych. Po prostu nic dodać, nic ująć. Z czystym sumieniem mogę polecić ośrodek i instruktarz Pani Iwony Górskiej nawet komuś, kto boi się prawa jazdy. Do kursu podchodziłem bardziej z konieczności jednak teraz nie mogę doczekać się odbioru prawa jazdy i samodzielnego prowadzenia.