Widok

Pawilony obok szkoły

Musze to napisac, bo chadzając do sklepu ciągle rzuca mi się w oczy zbyt wysoki beton nad drzwiami i witrynami. Mam wrażenie, że jest sporo za wysoki i wygląda to koszmarnie. Beton nad drzwiami jest niemal rowny calej kondygnacji. Panowie być może błędnie odczytali wymiary z projektu. Może ktoś powinien to skontrolować ? Pomijam już fakt czy to runie czy nie, ale jesli chodzi o estetyke jest wstrętne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dochodzą nowe kolorki - pastelowa zieleń i błękit :D normalnie jak na Kurpiach u nas na osiedlu się zrobi :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mam nadzieje, ze szybko padną te delikatesy i rozbiorą tą budę. Myjnia też wciśnięta na 4 metrach kwadratowych, albo sie odrapie auto albo płot. Mam nadzieje, ze też padną.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
Akurat myjnia to jeden z lepszych pomysłów. W pobliżu nie ma żadnej, najbliższa jest na Jasieniu w pobliżu poczty. Myślę że miejsca jest wystarczająco.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
To może się wyprowadź na jakąś wiochę gdzie będzie jeden sklep i dużo zieleni. Jeszcze parę lat temu na Karczemkach nic nie było, sklep w garażu na Tymiankowej, Lewiatan i pizzeria, a do Auchan szło się dookoła. Teraz nasza dzielnica nareszcie się rozwija i mnie, matkę bez samochodu to cieszy. Przynajmniej nie muszę autobusem zasuwać, żeby zrobić jakieś zakupy.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mam nadzieję że nie do mnie z tą wiochą... :) ja nie jestem przeciwnikiem pawilonów czy myjni. Konkurencja tylko pomoże nam, mieszkańcom (obniżenie cen). Przykładem może być nasza apteka, która póki co konkurencji nie ma a ceny leków potrafią być kilkukrotnie większe niż w np. w Superpharm. Aczkolwiek inną sprawą jest forma tych pawilonów, bo wyglądają jak na razie na architektoniczne piekło...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dla mnie niech robią co chcą, tylko niech to jakoś wygląda i ma ręce i nogi. A tu nawciskane jakiś bud jak na pasie startowym na zaspie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Akurat jeśli chodzi o leki to nie ma o czym gadać bo mała apteka nigdy nie będzie miala cen takich jak duża sieciówka np. tak jak przytoczona Superpharm.
Kurczę moi drodzy sąsiedzi z dzielnicy, naprawdę jesteście za tym, aby naszą dzielnicę całą zabetonowali?

P.s. Pani Żabo to bardzo współczuję Pani dzieciom skoro zabiera je Pani na spacerki do sklepów - ja bym wolała iść na takowy do parku....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11
a jak postawią np. koło Netto stację benzynową to też się będziesz cieszyć? ;/ przecież takie rzeczy powodują napływ kolejnych samochodów na naszą dzielnicę, która i tak ostatnio pęka w szwach poprzez otwarcie szkoły.. ;/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na spacerki chodzę tam gdzie trzeba, a na zabieranie dziecka do sklepu chyba nie ma zakazu?? Czy może do życia wystarczy mi powietrze i woda w kranie. Co ma do rzeczy to, że robię zakupy. To chyba normalne. Pewnie, lepiej dwoma autobusami jechać na matarnię do rossmanna. Tam gdzie powstaje ten nowy kompleks to nic by innego nie zrobili bo teren był ogrodzony chyba, że pani Mieszkanka skakała sobie przez płot. Może szkoła to też był zły pomysł albo przychodnia.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ludzie, wy jesteście naprawdę niespełna rozumu!
Czy jest coś co wam nie będzie przeszkadzało?

Kilka wątków temu było o braku sklepów, teraz takie powstają i wreszcie nie będzie trzeba jeździć do sklepów których w naszej dzielnicy dotąd nie było - ale oczywiście macie z tym problem.

Rozpętaliście absurdalną burzę na temat zmiany trasy autobusów, teraz jakimś "sukcesem" się chwalicie, że udało się przywrócić 167 do centrum - ale powiem wam do czego doprowadziliście - do tego że teraz znowu zamiast 7.5 minuty czekać pomiędzy autobusami będziemy musieli znowu 15 min czekać. A było już naprawdę dobrze, bo jak ktoś się spóźnił na jeden autobus to zdążył na następny (szczególnie kłopotliwe dla podróżujących 167, ze wzgl. na korki w godzinach szczytu). A prawdziwego problemu, jakim jest brak połączenia z koleją metropolitarna (przemilczę autobus 164 - bo to jakaś parodia), to nikt nie dostrzega.

Teraz brakuje wam zieleni, a jak zrobią park przy Azaliowej z projektu obywatelskiego, to mogę w tym momencie się założyć, że rozpętacie dwie kolejne wojenki: pierwszą, że zamiast parku przydałby się parking (o ironio na temat betonowania dzielnicy); i drugą, że po parku tylko z psami chodzą i jest cały obsr*ny - a tak będzie i trzeba się z tym po prostu liczyć :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9
bo cokolwiek się nie zrobi zawsze dla kogoś coś będzie nie tak :) ja już się tutaj nie wypowiadam, bo mi po prostu.. szkoda na to czasu :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dodam jeszcze tylko ostatnią opinię na ten temat.

Mnie denerwuje to, że żeby pójść na porządny spacer z dzieckiem muszę właśnie wziąść do samochodu i pojechać na inną dzielnicę bo u nas na dzielnicy nie uświadczy się ani ławek dla spacerowiczów, ani drzew (bo wszystkie są namiętnie wycinane!) ani innej formy zieleni! Widzę ostatnio na dzielnicy same ciężkie sprzęty, zabetonowywanie ostatnich miejsc gdzie można odetchnać w miare świeżym powietrzem! Nie jarają mnie te wszystkie samochody, które po wybudowaniu np.szkoły zapierdzialają (bo inaczej tego nazwać nie można) wogóle nie zwracając uwagi na ograniczenia prędkośći (pff a te hopki co porobili - śmiechu warte!) - no i rodziców zastawiających chodniki i uniemożliwiających normalny przejazd przez dzienicę w godzinach porannych i popołudniowych. Zamiast stawiać kolejne sklepy (mamy naprawdę już duży wybór sklepów - kosmetyków nie sprzedaje tylko rosmann ale również biedronka czy netto - tak blisko nas!) - powalczylibyśmy wszyscy np. o przejścia dla pieszych czy właśnie o tereny rekreacyjne dla mieszkańców dzielnicy ;/

p.s. w planach szkoły na miejscu nowobudowanych pawilonów były drzewa i ławki. szybko się te plany miastu zmieniły...;/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
No rzeczywiście sklepów mamy tyle, że szok. A kosmetyki w netto pierwsza klasa :D Nie mówiąc już o lekach w aptece przy przychodni - asortymentem powalają wszystkie apteki na łopatki.

PS. Buduje się dla ogółu społeczeństwa a nie dla jednej kobietki z wózkiem która koniecznie musi posiedzieć sobie na Karczemkach i powdychać świeży powiew aksamitnego powietrza z kierunku Szadółek :D

Ale tekst o kosmetykach z netto i biedry to mnie rozwalił - brawo za poczucie humoru - no bo chyba to nie było na poważnie... ^^

Aaaa i te pędzące bolidy F1 na naszych ulicach - szok - codziennie dochodzi do potrąceń :P Myślę że powinniście zaprosić ponownie Fakt i zaapelować o fotoradary
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Każdy ma swoje racje i zdanie.

Ja się już z tą dyskusją żegnam i życzę miłego wylewania na siebie nawzajem pomyj!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Serdecznie życzę, aby tym razem było to skuteczne pożegnanie się z tą dyskusją :) W końcu do trzech razy sztuka.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jak macie jakieś pomyje to na te pawilony wylejcie proszę.
Panie Boss, "prawdziwego problemu" ( ;) ) z brakiem dojazdu do stacji PKM nikt nie dostrzega, bo najwidoczniej to jest prawdziwy problem tylko dla Pana. Dojazd do PKM oplaca sie tylko jesli ktos pracuje niedaleko stacji. Dla innych oznacza to dalsza podroz, czyli kolejna ! przesiadkę. Ludzie preferuja bezposredni dojazd, nawet kosztem rzadszego kursowania pojazdow. Doskonale widac to bylo na przykladzie walki o bezposredni autobus do Centrum. Narzeka Pan na to, ze ludzie wywalczyli cofniecie "genialnych" zmian Ztm, ale nie zauwazyl Pan, ze czestsze kursowanie autobusow wcale nie rozwiazalo problemu przeladowanej i niebezpiecznej petli Siedlce.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Ja dostrzegam problem PKMki. Dojazd do biurowców w Oliwie jak i samego wrzeszcza bez porównania lepszy. zamiast 1,5h i 2 przesiadek - ok 50 min z dojściem do przystanku na kiełpinku. Tylko idzie zima i 20minutowe spacerki w jedną stronę nie będą przyjemnością. Nowy autobus który jedzie prawie godzinę do dworca we wrzeszczu to żadne rozwiązanie. Nikt nie chce tracić ponad 2,5 godziny dziennie na dojazdy. Czekam na dobre połączenie do PKM! 10 minutowy dojazd byłby ok. Proponuję zająć się poważnymi tematami.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
100% poparcia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0